Şimdi Ara

Ekran kartında takılma ve oyundan atma sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar oyunlarda anlık donmalar ve oyundan atma problemi yaşıyorum. ekran kartım powercolor radeon hd5850 pcs. 3dmark06 testi yaparken şu hatayı aldım. sorun nedir acaba...yani tüm oyunlarda 5 dk içinde takılıp kalıyor ses bi var bi yok, görüntü hepten yok. görüntü geliyor tekrar donmuş bir şekilde. en sonunda pat oyundan atıyor... gpu-z aşağıda... sorun ne olabilir ya da başka ekran kartı testi yapabileceğim program var mı?

• işletim sistemi nedir? dx güncel mi?
  • işletim sistemi windows 7 64 bit. dx ve catalyst sürümleri aşağıda...

• masaüstünde durduk yere görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti gibi bir ileti aldın mı hiç? monitör kararıp geliyor mu?
  • sadece 3dmark06 testinde hatayı alırken o uyarı çıkıyor. oyunlarda sürekli kararıp oyun geri geliyor fakat oynanmıyor. ne hikmetse bf:bc2 multiplayerda bu sorunu yaşamıyorum 10 dk bir 1-2 saniye takılıp geri devam ediyor. geri kalan oyunlarda bahsettiğim sorun mevcut...
  • Fan hızını arttırıp denediniz mi hiç?
  • hayır denemedim... boştaki sıcaklığı zaten 35 derece yükte ne kadar olabilir ki... peki nasıl artırıcam fan hızını...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 13 Ağustos 2010; 23:24:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum benim kartta ati 10.6 sürücüsünü kullanırken 2 kez o hatayı aldım. şuan 10.4 kullanıyorum sorun yok.
  • peki sürücüyü 10.4 e nasıl düşürücem...
  • ilk önce denetim masasından programlar ve özelliklerdeki ati catalyst'i kaldır. tüm ati yazılımını kaldır gibi bir seçenek olacaktı. sonra yeniden başlatttığında güvenli modda açıp driver sweeper ile ati yazılımlarını temizle ve ati.amd.com'dan 10.4 ü indirip kur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

ilk önce denetim masasından programlar ve özelliklerdeki ati catalyst'i kaldır. tüm ati yazılımını kaldır gibi bir seçenek olacaktı. sonra yeniden başlatttığında güvenli modda açıp driver sweeper ile ati yazılımlarını temizle ve ati.amd.com'dan 10.4 ü indirip kur.

İmzanız Gerçekten Güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.i.o.n.i.c

quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

ilk önce denetim masasından programlar ve özelliklerdeki ati catalyst'i kaldır. tüm ati yazılımını kaldır gibi bir seçenek olacaktı. sonra yeniden başlatttığında güvenli modda açıp driver sweeper ile ati yazılımlarını temizle ve ati.amd.com'dan 10.4 ü indirip kur.

İmzanız Gerçekten Güzel

teşekkür ederim hocam. sadece imzam değil yaşam felsefem diyebilirim.
  • 10.4 ü kurdum. aşağıda gözüküyor. 3dmark06 yı başlattım gayet iyi gidiyordu ama testin sonlarında yine aynı hata sanırım bana garanti yolu gözüktü. çünkü 50 derece oldumu pat gidiyor. işlemcimde aynı şekilde oc yapınca sıcaklık 50 yi gördümü pat mhz ları otomatikman düşürüyor. anakartın cooln quite özelliğide kapalı nedir bu 50 derece olayı anlamış değilim. asıl soru hangi parçayı garantiye vericem. anakartı mı, ekran kartını mı... ikiside farklı yerlerden alındı

• bir de furmark yapabilir misin? stabilite testi yaptır. burning mode gibi bir seçenek vardı onu da seçebilirsen iyi olur.
  • furmark stabilite testinde herhangi bir sorunla karşılaşmadım.. 64 dereceye kadar çıktı.. stabilite testi ayarları resimde...

• ne kadar zamanda 65 derece oldu gpu? kasan nedir? kasa içi sıcaklığın iyi değilse sistem belleğin veya ekran kartı bellekleri sapıtıyor olabilir. realtemp, everest ve gpu z açık bırakıp oyuna girebilir misin? oyundan atar atmaz özellikle everest te anakart sıcaklığı yazan yere bakmanı istiyorum orası kaç gösterecek bir de güney köprüsü yazan yere.
  • bc2 de sıcaklık değerleri yüksekken oynayabiliyorum. fakat diğer oyunlarda oyuna girer girmez beyaz ekranı yiyorum. aşağıdada sıcaklık değerleri var...

• gpu nun sıcaklıgını koayr mısın bide ? benim hd 5970 çok ısındıgı için aynen böyle yapıyodu gönderip değiştirttim garantisi dvm ediyosa yolla kartın sogutma sorunu var gibi gözüküyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7-24 Jojuk

gpu nun sıcaklıgını koayr mısın bide ? benim hd 5970 çok ısındıgı için aynen böyle yapıyodu gönderip değiştirttim garantisi dvm ediyosa yolla kartın sogutma sorunu var gibi gözüküyor

hocam en yüksek 64 derece gördüm. yukarıda furmark testinde gözüküyor zaten. onda bir sorun yaşamadım. kartı alalı 1 hafta oldu zaten 3 yıl garantisi var. büyük ihtimal kartı garantisine vericez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sacreddagger

quote:

Orijinalden alıntı: 7-24 Jojuk

gpu nun sıcaklıgını koayr mısın bide ? benim hd 5970 çok ısındıgı için aynen böyle yapıyodu gönderip değiştirttim garantisi dvm ediyosa yolla kartın sogutma sorunu var gibi gözüküyor

hocam en yüksek 64 derece gördüm. yukarıda furmark testinde gözüküyor zaten. onda bir sorun yaşamadım. kartı alalı 1 hafta oldu zaten 3 yıl garantisi var. büyük ihtimal kartı garantisine vericez...

bende kartı alıp taktım oyunda takılıp atmalar oluyordu powercolor kartlarda sogutma sorunu var garantiye gönder kartı değiştirirler eminim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.