Şimdi Ara

Coil Whine sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gpu veya Psu'dan oldukca yüksek derecede ses geliyor. Benim tahminim Psu'dan geldigi yönde ama bunu kesin olarak nasil anlarim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Coil Whine Sorunu

Coil whine, elektronik cihazların güç sağlayan bobinlerinden yayılan istenmeyen bir sestir. Genellikle elektrik akımı değiştiğinde veya cihaz yüksek yük altındayken oluşur.

Coil Whine Nedir?

Coil whine, tiz bir vızıltı veya uğultu sesi olarak tanımlanabilir. Sıklığı ve yoğunluğu cihaza ve kullanım koşullarına göre değişebilir.

Coil Whine Sesi

Coil whine sesi, genellikle cihaz kullanımdayken yükseltilir. Cihaz boştayken veya düşük yük altında çalışırken ses azalabilir veya tamamen kaybolabilir.

Coil Whine Çözümü

Coil whine sorunu, cihazın tasarımına, bileşen kalitesine ve kullanım koşullarına bağlı olabilir. Bazı durumlarda, coil whine'ı azaltmak veya ortadan kaldırmak için şu çözümler denenebilir:

• PSU Coil Whine Çözümü: Güç kaynağı ünitesini (PSU) yüksek kaliteli bir modelle değiştirmek, coil whine'ı azaltabilir.
    • Ekran Kartı Coil Whine Çözümü: Ekran kartının sürücülerini güncelleştirmek veya daha düşük bir güç sınırı ayarlamak coil whine'ı azaltabilir.
    • Genel Coil Whine Çözümleri: Cihazın iyi havalandırıldığından emin olmak, bileşenleri gevşeklik açısından kontrol etmek ve cihazın aşırı ısınmasını önlemek için önlemler almak coil whine'ı azaltabilir.

Coil whine sorunu devam ederse, cihazı iade etmek veya profesyonel bir tamirciye götürmek gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ekran kartını çıkartıp onboarddan görüntü alıp bakarsın.
  • PSU yük altına girmeden nasıl bilecek onboard ile çalıştıracağı tüm programlar yeterince güç çekmeyecektir. PSU'yu kasadan çıkarıp küçük bir kutu ile kasa tarafından ses gelmeyecek şekilde ayırıp bakan birisi vardı emin olmak için GPU'dan geldiğini bulmuştu Gtx 970 ilk çıktığı günlerde
  • Goruntuyu on board al donanimhaber anasayfasinda gezinti yap mouse sayfada bolca ve yavasca gezdir herhangi bir cizirti vs duymuyorsan sorunu ekran kartinda ara site bu konuda cok iyi hatta son 3 psu choilwhine sorununu bu sekilde tespit edip kayit yapip degisim yapilmisti psu konusunda sanada tavsiyem bu yonde mobil vs...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartini cikartip prime95'te test yaptim. Bu sirada eskisi kadar olmasa da yine coil whine sesi geliyordu Psu'dan. Sonra ekran kartini taktim ve yine eskisi kadar ses geliyordu. Kasa kapagi acik oldugundan sesin nereden geldigini de cok iyi analiz edebildim. Bence %99,9 Psu'dan geliyor. Bunun kalici bir cözümü var mi benim yapabilecegim? Yoksa geri mi yollamam gerekiyor?
  • Yapılabilecek bir çözümü yok bunun. Gold sertifikalı ürünlerde dahi çıkabiliyor coil whine. Değişim şansınız varsa değiştirebilirsiniz ama yok ben sesten rahatsız olmam derseniz kullanmaya devam edebilirsiniz bir zararı olmaz.
  • Ses ilk zamanlarda rahatsiz etmez ancak onceki tecrubelerime dayanarak otme mevzusu zamanla ilerliyor daha fazla sesncikarmaya basliyor bu kadar uzun sure sesi cekmis biri olarak dayanilmaz hale geliyor garanti va ise gonder yok ise yerinde olsam cuzi fiyattan satar baska psu edinirdim ileride dedigim durum olustugunda sesin zamanla artmasi satilmasi ve kullanilmasi zor olur senin acindan...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım benimde psu da var az buçuk yeni kartı almadan önce onboardla iki gün idare ettim psu cok az birşey ötüyor

• EchoBurst E kullanıcısına yanıt
    Zaten gold sertifikali Corsair rmx 850 kullaniyorum. Bu tarz sorunlar cikmasin diye iyisinden aldim, yine cikti.
  • klement kullanıcısına yanıt
    Bir kac sene cekilecek bir ses degil bu, baya cizirti yapiyor. Amazon'dan aldigim icin 30 gün icinde zaten degistirme sansim var. Onun haricinde de garantisi var. Degistiricem o zaman.
  • Doğru olanı yapmış olursun biraz beklersin tek sıkıntı bu...
  • klement kullanıcısına yanıt
    Az önce yenisini yollattim, takinca da benimkini geri yollarim. Simdi geri yollayacagim icin emin olmam lazim. Asagida linki verdim, bu ses gercekten coil whine sesi degil mi? Ilk defa yasadigim icin yollamadan bir sorayim dedim.

https://instaud.io/uGg
  • Cw en kolay ve hızlı testti NVIDIA olsun AMD kart olsun fark etmez,
    Atitool adında 2 mb lık program yükleyip 3d test tuşuna basın, 4000 fps gbi bir rakam verecek benim gtx 670 ve 2600k da bu fps ler sizde 5000 fps havada görür cpu takılır deneyin bence herkez denesin Cw yok diyen kartta bile çıkar bence

https://www.techpowerup.com/downloads/436/atitool-0-26
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skagboy

Az önce yenisini yollattim, takinca da benimkini geri yollarim. Simdi geri yollayacagim icin emin olmam lazim. Asagida linki verdim, bu ses gercekten coil whine sesi degil mi? Ilk defa yasadigim icin yollamadan bir sorayim dedim.

bariz CW bu ama daha emin olmak için hangi uygulamada test ediyorsan alt+tab yaparak simge durumuna küçült ses anında yok olur eğer yok olmaz ve ses devam ediyor ise PowerSupply dan geliyor demektir
  • moriq M kullanıcısına yanıt
    Aninda kesiliyor dedigin gibi ama yine Psu'dan geliyor. Sesi de Psu'nun arkasindan kaydettim. Ekran kartinin dibinden kaydettigim de var.

Ekran kartinin dibinden kayit: https://instaud.io/uGr
  • quote:

bu ses biraz daha hafif tondan gidiyor ancak sessiz ortamda zaten dayanılmaz olur evet choilwhine bu ve benzeri ses türüdür...
  • quote:

Aninda kesiliyor dedigin gibi ama yine Psu'dan geliyor. Sesi de Psu'nun arkasindan kaydettim. Ekran kartinin dibinden kaydettigim de var.

Ekran kartinin dibinden kayit: https://instaud.io/uGr

1) yük altnda bir kayıt yap sonra alt+tab yap çık kayda devam et

2) masaüstünde iken bir de öyle kayıt yap arka planda grafik isteyen uygulama olmasın
  • moriq M kullanıcısına yanıt
    https://instaud.io/uGV

Bu linkteki sesi ekran kartini cikardiktan sonra Psu'nun dibinden kaydettim. Burada da ayni ses var ama daha düsük seviyede. prime95 calisiyordu sanirim. Anladigim kadariyla daha fazla yük bindikce Psu'ya sesin de seviyesi artiyor.
  • Skagboy S kullanıcısına yanıt
    Ekran kartında CW var net PSU dan o kadar ses gelmesi normal gibi geliyor garantiler devam ediyor mu
  • Bende bu sorunlar olmasın diye plat sertifikalı psu aldım ama çıktı cw 2 yıldır kullandım o halde ses bariz arttı artık dayanılmayacak duruma geldi pc kapalıyken bile psudan ses geliyor birebir değişim yaparlar dimi tamir falan uygulanmaz diye düşünüyorum tamir yapmalarınıda istemiyorum cw için Seasonic 860w plat series

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.