Gaminggen den hazır sistem aldım bir iki oyun yükleyip denemek istedim ve coil whine adında bir sıkıntı ile karşılaştım. Ekran kartına yük bindikçe sinir bozucu bir vızıltı duyuyordum. Dün müşteri hizmetleriyle görüştüm ürün değişimi istedim gönderin bakalım dediler. Sizce değişim yaparlar mı ve süreç ne kadar sürer bu sorunla karşılaşan varsa tavsiye verirse sevinirim. Birde oyun oynarken beş dakikada bir bilgisayarın sesi kapanıyor sürekli ayarlardan tekrar açmam gerekiyor bu konuyla bir ilgisi olabilir mi ? Çünkü ekran kartı bayağı bir ısınıyor gibi. |
COİL WHİNE SORUNU ASUS DUAL RTX 3070
-
-
ınternete bakılırsa rtx3070 dualda coilwhine varmıs baya video-konu dolu
https://www.technopat.net/sosyal/konu/rtx-3070-coil-whine-yapiyor.2457737/
redditte vs de var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bendede rx7900xt var coil whine sorunu var iade mi etsem diye dusunuyorum sinerjiden aldim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben değişim istedim şansımı denicem belki düzgünü denk gelir
-
Firma servise göndericez diyebilir. Servisten de geri gelir olduğu gibi
Servisler Coil Whine'ı sorun olarak görmüyorlar.
-
Ne dediler hocam , kabul ettiler mi ? Ben montaji yapmistim yinede kabul ediyorlar mi ?
Dediler ki kendileri önce teste sokup değerlerini asusa yolluyorlarmış sonra asus aldığında kendi de teste sokup bakıyormuş eğer belli bir desibelin üstündeyse ses değişim yapıyorlarmış ama kaç desibelden sonra olduğunu bilmiyorum.
-
Son yıllarda yük altında yüksek fps lere çıkıldığında coil whine yapmayan karta rastalamadım. Az veya çok hepsinde vardı.
-
Anladım hocam geçmiş olsun
-
Yeni konu açmak istemedim Asus GeForce RTX 3070 var elimde ve ciddi coil whine var sanırım değiştirsem de değmeyecek yani aynı şekilde gelebilir. Karta zarar vermiyorsa yollamayacağım ama kasa kapalı haldeyken bile net duyuluyor bu normal midir? uzun vadede sorun yaratır mı ? Boşuna servis süreci ile uğraşmak istemiyorum.
Not: yüksek ayarlarda ve hareket ettirdikçe oyunda bu şekilde ses değişiyor.
-
Binlerce lira para verip sistem topluyoruz ve hala şöyle çağdışı sorunla karşılaşıyoruz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
undervolt ile sıfıra yakın bir seviyeye çekebilmek mümkün, rx 6600de başıma geldi gönderip geri döneceğini bildiğim için 1.15v'u 1.07ye çektim şuan rock solid ne sorun var ne cızırtı vızıltı
-
çok kötüymüş hayatta böyle bir kart ile devam edemem.dün az daha alacaktım sonranda dual rtx 3060ti aldım. O da amazondan..pahalı dahi olsa herşeyi amazondan almaya çalışıyorum..sorgusuz iade ederim sıkıntı çıkarsa
Maalesef iki hafta icinde 7 bin TL daha pahali hale geldi ve satici hepsiburadanin kendisi degil simdi kart gidecek teste girecek onaylanacak rapor gelecek vs vs derken aradaki fark yuzunden muadili verilmeyecek tuketici haklarina gidecegim ugras dur yazarken yordu, o yüzden yollamayi dusunmuyorum acikcasi alternatif yontemler ile cozebilirsem iyi olacak
Kart bu model t
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur.m -- 12 Haziran 2023; 11:58:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X