Şimdi Ara

Inno3D 2x veya Palit 2x 4070 Super alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4070 Superli sistem toplamak istiyorum, gönül ister ki asus dual alayım ama bütçemi aşıyor ve super modelinden de vazgeçmek istemiyorum.

Ya ddr4 5700x asus rtx 4070 ile sistem toplayacağım yada ddr5 7500f inno veya palit ile sistem toplayacağım. Bu ddr4 ve ddr5 arasında çok performans farkı yaşar mıyım asus almaya değer mi?

Lütfen inno veya palit al geç demeyin gerçekten çok sıcak bir yerde yaşıyorum sıcaklık konusuna çok takılıyorum. Şimdiden yapacağınız yorumlar için teşekkür ederim.

• Asus palit inno vs.. dual olduktan sonra çok çok aman aman fark edecek bir şey yok bunlar arasında. Asus'un en b*ktan serisi zaten dualdır. Zamanında bir RX580 dual Asus kullansaydın evine bir daha Asus sokmazdın. Sapphire mesela çok çok daha kaliteli işler yapmıştı.

Sen olsan ne yapardın diyorsan malzeme/komponent kalitesi açısından şahsi tavsiyem inno derdim. Palit her daim ucuzluğu ve orta yollu bir kalite ile ön planda olmuştur halen daha öyle görüyorum, sırf Asus marka olacak diye DDR5'den vazgeçip DDR4 alıyorsan zaten uzaklaş bu işler sana göre değil derim..

• Ekte gönderdiğim 4070 karşılaştırmalarında, inno ve palit asusun arkasında kalıyor. Belki dediğiniz gibi zamanında eski kartlarda asus dual kullansaydım problemler yaşardım. Fakat şu listedeki bilgilere göre asusu bırakıp inno almakta beni çok korkutuyor. %90 ihtimalle inno alacağım sizinde önerinizden sonra. Ama %100 emin olana kadar kurcalamak istiyorum. Benim ddr5 ddr4 arasındaki kararsızlığımın sebebi sadece ekran kartı da değil anakartta çok fark ediyor. Ddr4te güzel anakart alabilirken ddr5te alamıyorum. Bana 45.000 TL bütçe ile 4070 superli bir sistem önermeniz mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bJonturk -- 23 Ocak 2024; 10:9:24 >

• bJonturk kullanıcısına yanıt
    26 bin falan 4070 super ,onun yerıne 21-22 ye duz 4070 al,
    akakce.com
    Pny RTX 4070 Gaming Verto EPIC-X RGB VCG407012TFXXPB1-O 192 Bit GDDR6X 12 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-pny-rtx-4070-gaming-verto-epic-x-rgb-vcg407012tfxxpb1-o-192-bit-gddr6x-12-gb-fiyati,232152097.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 23 Ocak 2024; 10:24:4 >

• bence o listedeki en güzel kart pny xlr8 ama bulursun ama pahalı olur o kadarını bilmem.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Niyetim 4070 Superli sistem toplamak. Inno 2x modelini alsam üzülür müyüm? Gerçekten soğutamamaktan korkuyorum

• Aorus 4070 super al, 350watta kadar güç verebilirsin. En baba sogutucu bence bundadır, yoksa boşuna 350watt limit vermezler buna.

1080p 60 fps oynayacaksan düz 4070 yeterli. Hatta en dandik 4070 bile olur. Undervolt yap rahat rahat oynarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 23 Ocak 2024; 15:46:3 >

palit 4060ti aldım geçenlerde 160w TDP kart. senin dediğin 4070 super 220w, düz 4070 200w TDP. palit'e good inno3d'ye very good demiş malzeme kalitesine ki ben palitin kalitesini çok beğendim ama kutu bomboş maliyeti kısacağız diye. soğutma sorun olmaz bence inno3d'de ama drmos yok ya da kötü bak kırmızı demiş ama palitte yeşil ve var diyor zaten benim kartın sayfasında. palit 4070 super diye bir şey varsa bence o da olur hiç takılma soğutmasına. ben 75w derece mi ne gördüm max ki 7900 serisi geçen yaz 100 derece bile gördü 4 slot tuğla gibi bir de. 2 fan olunca soğumaz diye bir şey yok ki düzgün yapılmış kaliteli olur drmos falan bak bazıları iyi kötü o önemli yoksa o phase dediği çok önemli değil oc yapmayacaksın çünkü.

Anakartların özellik listelerinde görmeye alıştığımız bir diğer teknoloji, güç tüketimini azaltan yeşil teknolojiler oluyor. MSI, DrMOS adını verdiği MOSFET teknolojisini kullanıyor. DrMOS sayesinde, daha düşük güç tüketimine kavuşan sistem, bu sayede daha az ısınma sorunu yaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 23 Ocak 2024; 15:50:3 >

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Bütçemi aşacağını düşünüyorum. Şuanki seçeneklerim arasında en mantıklısı inno3D 4070 Super modeli, 2k oynayacağım için 4070 Super almak istiyorum. Şuanki takıldığım nokta asus yerine inno3D 4070 Super 2 fanlı modelini alırsam üzülür müyüm?
    Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ekran kartı konusunda soru işaretleri azaldı. Şimdi bahsettiğiniz MSI anakartlarından f/p örnek verebilir misiniz acaba DDR5 sistem için?

anakartın msi olması gerekmiyor msi koymuş bu ismi drmos diye. bu bir mosfet çeşidi dijital yani.

MOSFET Ne İşe Yarar?

MOSFET, en kısa tanımıyla geçidi yalıtılmış alan etkili bir transistör çeşididir. Yazının başında da belirttiğimiz gibi hem analog ve dijital fark etmeksizin elektronik devrelerde ihtiyaca bağlı olarak anahtarlama ve güç dengeleme işi yaparlar.

En sık kullanılan elektronik devreler ise dijital devrelerdir. Standart MOSFET’ler bir transistör gibi çalışırken, bunların haricindeki güç MOSFET’leri ise yüksek seviyeli güç kontrolü yapabilmeyi sağlamaktadır.

Inno3D 2x veya Palit 2x 4070 Super alınır mı?maker | türkiye | robotistan.com
    Mosfet Nedir? Çalışma Prensibi - Nerelerde Kullanılır? [Konu Anlatımı]
    https://maker.robotistan.com/mosfet/

ekran kartlarında da olur bu mosfet ve digitali daha iyidir voltaj yönetimi konusunda o yüzden daha az ısınır mesela bendeki palit 4060ti'de var bu tip ya da bu isim diyeyim drmos mosfet ama anakart asus marka o önemli değil.

şu kartın tipi bendeki 4060ti'nin aynısı.

Inno3D 2x veya Palit 2x 4070 Super alınır mı?www.n11.com
    Palit NVIDIA GeForce RTX 4070 Super Dual NED407S019K9-1043D 12 GB GDDR6X 192 Bit Ekran Kartı Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/palit-nvidia-geforce-rtx-4070-super-dual-ned407s019k9-1043d-12-gb-gddr6x-192-bit-ekran-karti-48180333?magaza=tiplemegaming

ve özellik sayfasında yine bendekinin aynısı drmos var yazıyor.

Inno3D 2x veya Palit 2x 4070 Super alınır mı?palit
    ::Palit Products - GeForce RTX™ 4070 SUPER Dual ::
    https://www.palit.com/palit/vgapro.php?id=4997&lang=en&pn=NED407S019K9-1043D&tab=sp

Anladım. Yardımların için çok teşekkür ederim.

Bana ekran kartı hariç şekilde R5 7500F ile birlikte bir sistem önerebilir misin peki? Anakart asus a620m-k alırsam sıkıntı yaşar mıyım? Sendeki anakart modeli ne ve memnun musun

hazır sistemlerden anlamam ama 7500f ile 4070 super veren olur illa ki ama ne marka olur kart onu bilmem. a620 alma net çünkü güç sistemleri soğutması kötü olur ve ilerde am5 sokete daha güzel bir işlemci alırsın turbosu vs de iyi çalışır b650 yaptırabiliyorsun fark verip benim bildiğim. benim 3 sistemim var 3'ü de asus marka ama eski soketler x470 x570 ve z590. benim zamanımda iyiydi ki 2021'den bahsediyorum z590 intel için olanı en azından diğerleri daha eski am4 soket. şimdi am5'te bios sorunları oldu bu markada o yüzden am5'te hangi marka iyi bilmiyorum. bütçe dert değilse toplasan daha iyi olur bence çünkü hazır sistemlerde bir yerden kısacak adam ya da fark verip adam edeceksin ama psuları kesin dandik olur ve ona opsiyon da vermezler iyileri çok pahalı çünkü ama bir kere alınan bir parça pek kolay değişmez ileride.

• fbilker1907 kullanıcısına yanıt
    Asusun dual serisi şuan fena değil dediğinizde haklisiniz 🙂
    game garaj da senin istediğine benzer ve uygun fiyatlı süperli sistemler var ana kartıda asus b6t0m-k incele bi

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Hocam inno3d ile ilgili hiçbir şey görmedim. Ben mi göremedim yoksa yok muydu bilmiyorum.

4070 SUPER özelinde ''2X'' olduktan sonra diğer 2 fanlı modellerle pek farklı sonuçlar görülmeyecektir.

25K TL civarından TRINITY BLACK gibi bi' modelin satıldığını düşünürsek, 2 fanlı modellere bu tutarların ödenmesi (doğal olarak istenmesi) anlık şartlarda saçmalıktır.

Kısmen uzunca yazdığım 2 farklı mesajı okuduğunuz zaman zaten benzer sonuçlara ulaşıyor olacaksınız ki önümüzdeki süreç için oluşması muhtemel ekonomik ortama göre son tercih sizindir.

Kendi adıma konuşursam; 30K hatta 35K'ya gideceğini bilsem dahi 2 fanlı modellere (altını çiziyorum 4070 S özelinde) bu rakamları ödeyip satın almazdım. Piyasada genel olarak böyle bi' bilinç oluşsa (USD de böyle devam ettiği sürece) el mahkum fiyatlar olması gereken MSRP (TL) seviyelerine düşer ama alan alacağını alıyor geçiyor.

Bu arada, INNO3D'nin ilgili modeli özelinde; 180-210W (peak) power consumption aralığındaki GPU-Z sonucunu da ekleyeyim:

Bakıldığı zaman (alış fiyatıyla orantılı olarak) kesinkes alınmayacak bi' model değil lakin benim asıl vurguladığım husus (tekrar edeceğim üzere) henüz birkaç gün öncesinde 25K TL civarından TRINITY BLACK gibi bi' modelin satılmış olmasıdır.

Yani şu şartlar altında 2X modellerin ya direkt MSRP (TL) 22.499'dan ya da altındaki fiyatlardan (bile) satılması gerekirdi. Zira özellikle vurguluyorum ki MSRP (TL) mevzundan bahsediyoruz, MSRP (USD) bazında fiyatların inmesi için pay mevcuttur. RTX 4070'in MSRP (USD) seviyesinde gelen bi' modelden bahsettiğimizi tekrar ve tekrar vurgulamış olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 24 Ocak 2024; 7:22:57 >

Gamegaraj üzerinden sistem satın alırken 22k civarlarına denk geliyor inno modeli. Attığınız görseldeki değerlerde açıkçası beni umutlandırıyor. Gönül ister ki asus tuf 4070 super alayım ama dualini alırken bile elim titryor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.