Şimdi Ara

%100 GPU Kullanımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
38.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba HD 7850 2GB Sapphire ekran kartım var.Oyun oynarken GPU kullanımı %100 oluyor ? Bu bir hata mıdır ? Oynadığım oyun Counter-Strike bile olsa yüzde yüz

• Yapay Zekanın Yanıtı

%100 GPU Kullanımı

Grafik İşlem Birimlerinizin (%100 GPU) sürekli olarak %100 kapasitede çalıştığını fark ettiyseniz, bunun nedeni çeşitli faktörler olabilir. Ancak, çoğu durumda bu durum ciddi bir sorun değildir.

Grafik kartları, özellikle de oyun oynarken veya grafiksel olarak yoğun görevler gerçekleştirirken, genellikle yüksek GPU kullanımı yüzdelerine ulaşır. %100 GPU kullanımı, grafik kartınızın mevcut kaynaklarını tam olarak kullandığını gösterir. Bu, sisteminizin optimum performansta çalıştığını ve kaynakları israf etmediğini ifade eder.

Öte yandan, ekran kartınızın sürekli olarak %100 kullanımda çalışması, aşırı ısınma veya diğer yatkınlık sorunlarına yol açabilir. GPU kullanımını düzenli olarak kontrol etmeli ve %100'e ulaştığında aşağıdaki adımları atmalısınız:

• Gereksiz uygulamaları kapatın.
    • Arka planda çalışan işlemleri sonlandırın.
    • Grafik ayarlarınızı optimize edin.
    • Grafik kartınızın sürücülerini güncelleyin.
    • Ekran kartınızı temizleyin ve tozdan arındırın.
    • Sisteminizi aşırı ısınma açısından kontrol edin.

GPU'nuzun %100 kullanmıyor olması durumunda, sisteminizde başka bir sorun olabilir. Bu durumda, sistem günlüğünüzü kontrol etmeli ve herhangi bir hata mesajı olup olmadığına bakmalısınız. Ayrıca, Donanım Yöneticisi aracılığıyla grafik kartınızın durumunu kontrol edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • v-sync aç sabitlenir. Ekran kartının oyunlarda %100 kullanılması bir hata değil gayet doğaldır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qrolica

Merhaba HD 7850 2GB Sapphire ekran kartım var.Oyun oynarken GPU kullanımı %100 oluyor ? Bu bir hata mıdır ? Oynadığım oyun Counter-Strike bile olsa yüzde yüz

oyun oynarken gpu load %100 ise sorun yok. Lakin boşta gpu load %100 oluyorsa bu bir problem
  • qrolica kullanıcısına yanıt
    oyun oynarken %100 olaması sizin lehinize olan bir durum yani oyun da optimizasyon sıkıntısı yok cpu dar bodaz yaptırmayıp kartın gucunun tamamanı kullanıp iyi performans sunuyor endiseye gerek yok
  • Gpu %100 vysnc açmayın bence input lag yapar oyun yavaş hissi verir.Gpu load 100 insanların aradığı birşey :D
    İyi ya işte.Olması gereken de bu.İnsanları ekran kartı %100 kullanılamıyor ne yapmam lazım diye soruyorlar.Sıkıntı yok yani.
  • Demekki sorun bende değil arkadaşlarımdaymış :D

Diyolardı senin kart bozuk %100 kullanıyor bizde kullanmıyor :D
    İmzan kurallara aykiri kaldir hemen birisi sikayet ederse uyari alirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Demekki sorun bende değil arkadaşlarımdaymış :D

onlarinki bozuk uyar bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Demekki sorun bende değil arkadaşlarımdaymış :D

Zamanında bilgisayarcı arkadaşıma Corsair marka ram sordum.İlk defa duymuş olacak ki o ne dedi. 1 hafta sonra karşıma geldi dedi ki bana. " Sen pc den anlamıyorsun.Corsair marka ram üretilmiyormuş artık." Şok olmuştum. Gülüp geçtim.Siz de öyle yapın.Gülün geçin.
  • İşlemcinin tam performansını kullanyorsunz daha ne
  • bende twitch izlerken % 100 oluyor bu durum normal mi? hatta biraz da takılıyor. 1 hafta önceye kadar sorunsuz izliyordum son 1 haftadır böyle.
  • Benim dünden beri bu sorun oluştu,aniden oyun siyah ekran verdi kapandı,ve şuanda internet tarayıcım açık iken bile GPU kullanımı %99 görünüyor,yardımcı olabilirseniz sevirim konu eski ama ben sizin bildiğinizi düşünüyorum.
  • ekran kartım yanıyor ne demek normal bir durum ?

• Ekran kartım yanmaz demi benim pc laptopta çok çabuk ısınıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yiğitpasha

Ekran kartım yanmaz demi benim pc laptopta çok çabuk ısınıyor.

Vysnc aç oyunlarda 60 hz 60 fpse sabitle böylece %99 gpu kullanımı olmaz

daha az ısınır..

• çok sağol ya cengiz kaan dediğini yaptım şuan harika

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.