sistem bu arkadaşlar. gpu kullanımı 98lerden 70lere 50lere düşüyor hiç sabit durmuyor doğal olarak fps drop yiyorum. monitorum 1080p 60hz. sorun neyden kaynaklı olabilir? yardımcı olursanız sevinirim gaming.gen.tr NOVA-3060 / INTEL i5-12400F / ASUS GeForce DUAL RTX 3060 V2 OC 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR https://www.gaming.gen.tr/urun/167625/nova-3060-intel-i5-12400f-asus-geforce-dual-rtx-3060-v2-12gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/ |
3060 gpu kullanımı sabit değil
-
-
Hangi oyunda oluyor bu dediğiniz?
-
oynadıüım bütün oyunlarda yaşıyorum fortnite outrider rdr2 chivalry2
-
Anakart chipset driverlarını güncellemeyi deneyin. Windows ile alakalı da olabilir, temiz bir format da deneyebilirsiniz, daha sonra güncel driverları da kurup öyle test edersiniz.
-
windows 11 kullanıyorum. dediğiniz gibi windowsdan kaynaklıda olabilir. anakart chipsetini de güncelledim. sorun devam ederse önerebileceğiniz başka bir şey var mı ?
-
Gpu kullaniminin dusup cikmasi normal biseydir hep %100 olmaz sahneye gore degisir
-
hiçbir oyunda ekran kartı 7/24 99% yükte çalışır diye bi şey yok. ekrandaki sahneye göre yük düşebilir, işlemcinin kapasitesine göre yük düşebilir, oyunun kodlanmasından kaynaklı düşebilir.
çok oyunculu veya ekranda/haritada fazla sayıda npc olan oyunlar işlemciye yüklenir, haliyle ekran kartı kullanımı düşer. bu bi sorun değil.
-
hocam biliyorum ama ani düşüşler oluyor. 98ken birden 70e düşüp tekrar 90lara çıkıyor fps drop yaşıyorum yoksa bende biliyorum sürekli 99da çalışmayacağını. yanıtın için teşekkür ederim
-
vsync kapat. fps sabitleme! monitorün 60 hz ise oyun içinde neye müsade ediyor ise bir tık üzerini seç. Ondan sonra gpu kullanım yüzdene bak.
Yada; Oyun içi ölçeklendirme var ise Misal Yüzde 100 den % 120 ye al. bakalım gpu kullanım yüzdesi kaç olucak.
-
Daha önce benim de başıma gelmişti ve bios güncelleyerek sorun çözülmüştü
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam vsync kapalı oynuyordum bugüne kadar. ama bu sorun olmaya başladığında vsync açıp oynamaya başladım. hiç bir şekilde donma kasma olmadan oynuyorum. dediğim gibi vsync kapalı oynadığımda kullanım aniden 70e düştüğü için drop yaşıyorum buda oyun zevkimi baltalıyor
-
bir işe yaramadı :(
-
aniden 15lere düşmesi de nomral mi ?
-
Normal değil. Bios güncelleyin, FPS'i 60 yerine 75-80'e sabitleyin, Windows 10'a dönüp öyle deneyin. Resolution Scale arttırın. Hiçbir şekilde düzelmiyorsa garantiye yollayın bilgisayarı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
3060m ekran kartlı laptopumda da yaşadım. Oyunlar akıcı şekilde başlayıp bir süre sonra hissedilir şekilde yaşaşlayıp oynanmaz hale geliyordu, MSI Afterburnerla açınca FPSin 77lerden 18-15 düşütüğünü gördüm. Furmark ve GPU Z açtım bu sefer, Ekran Kartı sıcaklığı 83u geçtiği zaman GPU Ram hızı 6000den 1800'den indiğini ve bir daha çıkmadığını gördüm. Servise götürdüm ama servis yazılımsal deyip bana Win10 kurup laptopu geri verdi. Meğerse Win 11den miş.
Win10 kuralı boyle bir sorun daha yaşamadım, CPU performansında da ayrı bir artış oldu. CPU-Z benchinde CPU skoru 3500den 4300e falan çıktı.
Win10dan şaşmayın bence, hem CPU hem GPU için daha iyi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X