Beyler şimdi benim sorunum şöyle ki ekran kartım hiç bir oyunda stabil kullanımda kalmıyor %0 dan %100 e %10 a sürekli bu şekilde kullanım değişiyor. Stabil olmamasından mı bilmiyorum ama bayadır bilgisayarım rahat çalışmıyor zaten kasıyor adeta oyunlarda 100 fps leri görmeme rağmen kasma hissiyatı veriyor. Monitörümde hafif titremelerde mevcut bu titremeler esnasında da kastığını hissedebiliyorum pc nin ama bu sorunlar ekran kartından mı yoksa hepsi kendi çağında bir sorun mu bilmiyorum sorunun kaynadığını da bulamadığım için elimden bir şey gelmiyor. Bilgisayarcıya verdim kasayı bütün parçaların iyi çalışıyor diyor, format attım, virüs testi yapıldı, sürücüleri güncelledim, win 10 dan kaynaklıdır diye win 11 de geçtim fakat hiç bir şekilde sorunum düzelmedi. Ekran kartım : gigayabyte RX 590 İşlemcim : Amd ryzen 5 2600 Ramlarim : 8x8 16 gb gskill 3000mhz Anakart : Msi gaming plus max b450 Psu : Corsaır 650w full modüler (yeni alındı) Bu arada söylemek istiyorum sistemimi ilk dadg2 sistemi olarak almıştım fakat anakart,dış kasa,psu bunları değiştirdim değişmeyenler : Ramlar, ekran kartı, ve işlemci kaldı yardımcı olabilirseniz sevinirim. |
GPU KULLANIMI STABİL DEĞİL
-
-
Ramlerin max. performansta çalışması için fotodaki gibi olmasına önem arz eder. Olası ram problemi için tek ram ile denemeler yapın.
Olası HDD-SDD problemleri bu sorunlara sebep verebilir. Sağlam bir kablo ve SDD ile testler yapın.
AMI BIOS7B86vHE 2022-04-20 17.43 MB anakartınız için yakın tarihli bios sürümü mevcut güncellemekte fayda var.
Ayrıca AMD nin kullandığı yazılım maalesef hala stabil değil çoğu kartta saçma sapan sorunlar çıkarttığını geçen bizzat test etmek amaçlı windowsu kurup amd yazılımı yüklemeden windowsun tandığı hali ile oyun testleri yaptık.
Sonuç: AMD driver ile orta ayarlarda can çekişen pc driversız high ayarlarda stabil= AMD
-
Ramlar resimdeki gibi dual channel olarak takılı olmakta ve ram testleri yapılmıştır tabiki test tek ram deneyerek değil program ile ramleri zorlayarak yapıldı.
HDD eski ama sistemim yeni aldığım ssd yani samsung evo 970 e kurulu ssd değişmeden öncede aynı sorunla karşı karşıyaydım.
Biosum şuan en güncel sürümünde ama yine bir kontrol ederim.
AMD nin uygulamasından daha çok sistemimde kasılma olayı var yani ekran kartının stabil olup olmamasıyla bir alakası var mı bilmiyorum ama sistemim uzun zamandır fps göstergesi 60 üstü olmasına rağmen kasma hissiyatı veriyor. SSD ve psu değiştirme sebeplerimde buydu fakat hiç bir iyileşme olmaması yetmiyor gibi daha da kötüye gitmeye başladı. Şuan film ve dizi izlemekten başka bir şey yapamıyorum bu bilgisayarda ki CPU-RAM-GPU gibi çoğu şey görev yönetisinde normal çalışmasına rağmen google crome da bile kasma yaşıyorum.
-
Bu arada eklemek istedim şöyle bir olayda var belki yardım etmenize biraz daha yardımcı olur. Oyun girişlerinde ekranda hafif bir mor ton geliyor ve oyun içlerinde ekranın titrediğini aydınlatmanın titrediğini görebiliyorum. Bu titremelerin yoğun olduğu zamanlarda takılmalar bile meydana gelebiliyor bunu şöyle de açıklayabilirim sanki sistemim çözünürlüğü işlemek istiyor ama saniyelik işleyip tekrar işleyemez hale geliyor gibi + olarak da win11 e geçince fark ettim geçen bilgisayarın kilit yani şifre girme ekranına geldiğimde ekranımda saatin ve diğer yazıların altında en alta doğru inen anlık bir bozukluk renk kayması gibi bir şey oluştu.
-
Alternatif tüm yollar denenmiş gibi duruyor bahsettiğin hususlar maalesef ki bana biraz donanımsal sorunlar gibi geldi. Ekran kartı üzerinde bulunan farklı DP HDMI portlarını denediniz mi..
Ayrıca Ekran kartını stabil çalıştığına emin olduğunuz farklı bir pcde test etmeni tavsiye ederim. Bu tarz sorunlarda genellikle 2. stabil durumda olan bir pc durumu analiz etmenize çok faydası olacaktır. Her bir parçayı tek tek deneyerek sorunu ortaya çıkartmaktan başka çözümünüz yok gibi..
-
dün ets 2 ye girdiğimde stabil çalıştı fakat tabi kasma hissi hala vardı diğer portlarıda denedim ama değişen bir şey olmadı aynı kabloyla başka monitör taktığımda o monitörde titreme olmuyordu ama kasma hissi hala vardı. Dediğiniz gibi başka bir bilgisayarda denemeden bulamayacağım sanırım sorunu deneyebiliceğim çok insanda yok ama en yakın zamanda deniyicem.
Ben nedense ekran kartım bozuk gibi hissediyorum çünkü pc de kitlenme sorunu da var açıkcası boştayken bile bazen ekran kararıp ekran kartının güç ışığı yanıp sönmeye başlıyor hızlıca resetleyince kendine geliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X