Lenovo IdeaPad Gaming kullanıyorum, alalı 2-3 gün oluyor. Birkaç oyunda test ettim, GPU kullanımı çok düşük; bu yüzden düşük FPS alıyorum. Birçok yeri aradım, hiçbir yer bilgi vermiyor, bir diğerine yönlendiriyor. Bu sorunun bir çözümü var mıdır, yoksa iade mi etmeliyim? (Bu sorunla ilgili neredeyse tüm forumları okudum.) Sistem: Rtx2050 Amd ryzen 5 5500h 8gb ram Düzenleme:oyunda ekran kartı kullanımı 35 wattı geçmiyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pvolas35 -- 6 Ocak 2025; 11:21:35 > |
Laptop düşük gpu kullanımı
-
-
?? bu sorunun ciddi olmadığını hatta fake olduğunu düşünüyorum. laptopun adaptörü kaç watt da kaç watt cekecek ekran kartı?
-
fake değil de daha fazla amper çekmesini, o/c yapabilmeyi istiyor sanırım. 19v/3,42a veya 19v/4,74a adaptörü olsa, eder 65watt veya 90 watt. ama işlemciye bakarsak 45 watt, ekran kartı max 30watt çekse eder 75watt. noormal görünüyor. ekran chipsetini kavurmak istiyor belki de.
-
Hocam, sadece bilmiyorum. Olması gereken bu mu? Yani, görev yöneticisi performans kısmından baktığımda, oyunda iken %30'u geçmiyor.Ekran kartı kullanımı
-
bu lptopbu 2.el aldın sanırım eski çünkü.
Oyunlarda görev yöneticisinden değil msı ufterburner ile anlık bakman lazım.
Orada ekran kartı kullanımı düşük ise oyun grafik ayarlarını yükseltmen gerek.
laptop adaptöre bağlı olmasıda lazım mecbursun buna.
oyununa göre değişir oyunda ekran kartı kullanımı yüzde 99 tam kapasite olur genelde.İşlemci ise çok yüksek olmamalıdır
ram ise yine çok yüksek olmamalıdır bu fps düşüşüne sebep olur.
ideali şudur. ekran kartı kullanımı yüzde 99 -100 işlemci kullanımı yüzde 70 lerin altında ram kullanımı yüzde 80lerin üstünde olmamalı.
Bu oyununa göre ve frafik ayarına göre değişir.
Laptoplarda harici ekran kartları için watt sınırlaması vardır.her modelde aynı watt çekmez.Bilerek kısıtlama vardır.
Dolayısı ile bunu kıyaslarkende aynı model laptop ile kıyaslaman gerekir ve kesinlikle masaüstü ekran kartı ile kıyaslamaman gerekir.
-
Monitör 60 Hertz, oyun 60 FPS ise, grafikler akıcıysa, gerisi teferruat.
Windows oyun yüklerini otomatikman NVIDIA'ya atar zaten. Laptopun güç seçeneklerinden "dengeli" "güç tasarrufu" falan filan değil de, "yüksek performans"ı işaretleyin. Oyun ayarlarını da menülerinden en yüksek ayarlara çekin.
Benzer içerikler
- beklenmeyen g/ç hatası
- laptopu monitör olarak kullanma
- laptopta fare imleci hareket etmiyor
- oda kapı menteşe ayarı nasıl yapılır
- epson atık mürekkep pedi resetleme key anahtarı
- mavi ekran hatası
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- bilgisayar hızlandırma
- silinen dosyaları geri getirme
- bilgisayardan ses gelmiyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X