Şimdi Ara

Ekran Kartı Düşük GPU Kullanımı ve Düşük Güç Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar kasım ayının 21'inde itopyadan RX 580 satın aldım. Ürün 2 günde geldi ve hemen taktım kasaya.Sürücüleri kurup hemen teste geçtim fakat oyunlarda FPS yerlerde.Ekran kartına oyunlarda 65 Wattan yukarı güç gitmiyor. İşlemci kullanımım çok yüksek, sıcaklık değerlerim de aynı şekilde çok yüksek.

Sistem;
    Ryzen 5 2600
    Gigabyte Gaming RX 580 8GB
    MSI A320M PRO-E 3200MHZ
    Corsair Vengeance 1x8GB 2400 MHZ

Güç kaynağından dolayı olduğunu düşünüyorum bu yüzden ayın 25'inde 650W bir PSU aldım fakat hala hepsiburada yüzünden ulaşmadı bana.Size de bir sorayım dedim sizce bu sorun neden var ?

Ekran Kartı Düşük GPU Kullanımı ve Düşük Güç TüketimiEkran Kartı Düşük GPU Kullanımı ve Düşük Güç Tüketimi

• PSU siparişi vermişsin ve mevcut psu nedir belirtmemişsin ama ilk resimde 1 sıkıntı görünmüyor GPU kullanımı 100% fakat 2. resimde GPU kullanımı düşük ve dediğin gibi CPU kullanımı yüksek (gerçi her 2 resimdede yüksek,) arkaplanda CPU yu oyalayan 1 şey (virus/antivirüs v.s. gibi) yok ise belki CPU hız kesiyor olabilir yada tek kanal bellek olmasından bu şekilde 1 sıkışıklığa girebilir.
  • Conar-XP kullanıcısına yanıt
    Çok pardon şu anki PSU yani eski PSU 500W Xigmatek X-Calibre.Mesela ilk resimdeki oyun olan Jedi Fallen Order da Alttaki Watt düşünce FPS direk iniyor ve GPU kullanımı da düşüyor.CPU kullanımı ekran kartını taktıktan sonra böyle yükseldi.
  • Artık neyden dolayı bu sorun bilmiyorum ama CS-GO bile 40 FPS veriyor.
  • PSU olrk pek güzel ve güçlü 1 model olmamasına karşın kartı besleyebiliyor ki reset fln görmediğine göre yetiyor olmalı ama belli de olmaz gerçi.

Bios ta cool'n'quiet gibi 1 ayar fln varsa devre dışı bırakmayı deneyebilirsin, windows güç seçeneğini maximum performans'a fln çekebilirsin hatta galiba hızlıbaşlatmayı devredışı bırakıyolar, bunları denersin ancak dediğim gibi tek kanal bellek'te o işlemciyi dizginliyordur muhtemelen çünkü bellek hızından bile baya etkilenen 1 işlemci yani kart çalıştığı için şu an psu dan başka durumlar sanki bu sıkıntıya sebebp oluyor gibi görünüyor, madem yeni psu sipariş etmişsin gelince onuda denemiş olacaksın, belki o'da kaydadeğer 1 gelişmede gösterebilir, hiç belli olmaz.

Unpark diye 1 yazılımmı var galiba onunla parkta olan işlemci çekirdeği varsa unpark yapıyolarmış, bilemiyorum nedir ne değildir ama deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 8 Aralık 2019; 0:37:59 >

• Testing Gamesyoutube
    Single Channel vs Dual Channel RAM Test in New Games
    https://www.youtube.com/watch?v=kCg7eVN6N9w&feature=youtu.be

Hocam bu tip videoları incelerseniz eğer tek kanal ramli sistemlerde CPU kullanımı daha yüksek gpu kullanımı ise bir o kadar düşük oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 1'de ben olayı snn gibi direk watt'a bağlayamıyorum, çünkü o esnada (2. resimde) GPU tam yüke giremiyor'ki watt çeksin gibi düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Qq
    12 yıl önce açıldı
    Laptop düşük gpu kullanımı
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ya bende şimdi araştırdım biraz sistemim için önerilen Watt en fazla 400W Ve benim PSU 80+ sertifikalı bir PSU. Bakalım şu yeni PSU eğer bir gelebilirse inşallah deneyeceğim. Sorun onda değilse iade ederim.Birde dediğiniz gibi sistemim hiç reset atmıyor.İkinci resimde ki o watt az olması kullanım düşüklüğünden olabilir dediğiniz gibi.
  • Format atıp sıfırdan windows kurup güncel sürücüleri indirip denediniz mi ? Kullandığınız ramınızı 2400mhz den yukarı çekmeyi deneyin 2933 yada 300mhz yapabilirseniz öyle deneyin birde tek kanal bellek yerine çift kanal bellek kullanmayı deneyin. Güç kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
  • -Gardiyan- kullanıcısına yanıt
    Bugün veya yarın format atacağım.Tüm sürücüleri yeniden kurup bir deniyeceğim.Peki gerçekten bellekten dolayı olabilir mi ya ? Çünkü hani böyle bir sorun olsa önceden de olmazmıydı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanorel

Bugün veya yarın format atacağım.Tüm sürücüleri yeniden kurup bir deniyeceğim.Peki gerçekten bellekten dolayı olabilir mi ya ? Çünkü hani böyle bir sorun olsa önceden de olmazmıydı ?
    Temiz bir format atıp güncel sürücüleri yükleyin deneyin. Ram konusunda sistem performansı için yüksek mhz kullanılması daha iyi ryzen işlemcilerde.
  • 1x8gb ramle hemde ryzenda 2400mhz ramle o oyunlar oynanmaz arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Gardiyan- kullanıcısına yanıt
    Ram 2400 MHZ benim ama , yükseltebilir miyim ki BIOS dan.Yoksa demek istediğiniz yeni bir RAM mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feanorel -- 8 Aralık 2019; 13:58:11 >
  • Cpuda sıkıntı var. Soğutucuyu yanlış taktın heralde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de rami 2x8 gb yap

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Cpu da sıkıntı falan yok hocam. Ekran kartını alıp taktıktan sonra böyle oldu. PSU bekliyorum bir gelirse deneyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şimdi format attım tüm sürücüleri de kurdum ve işlemci ve bellek kullanımı normale döndü.İşlemci kullanımı %10 %20 arası dolaşıyor bellek kullanımı da 3GB en fazla. Yeni PSU bu hafta içi gelecek onu da bir deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.