Şimdi Ara

Ekran kartı boştayken yüksek hızlarda çalışıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sorun daha önce de olmuştu durduk yere, sistem boştayken bellek ve saat hızı oyundaymış gibi yüksek çalışıyor yani downgrade olmuyor boştayken. Bunu drvier güncellemesi yapmadan nasıl düzeltebilirim, daha önce de bu sorun olduğunda driver'ı silip başka bir sürüm yüklemiştim düzelmişti. Ama zaten uzun süredir aynı sürücüdeyim sorun yoktu durduk yere yine aynı sorun başladı bence driverdan kaynaklı değil.

Kartım gtx970, sistem imzada mevcut. Kullandığım sürüm, 359.06 WHQL

• biostan auto ayarlar yoksa driverdan başka seçenek olduğunu sanmıyorum...
    eğer ki gpu kullanımından bahsediyorsanız boştayken yüksekse bitcoin virüsü fln olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

biostan auto ayarlar yoksa driverdan başka seçenek olduğunu sanmıyorum...
    eğer ki gpu kullanımından bahsediyorsanız boştayken yüksekse bitcoin virüsü fln olabilir

GPU kullanımı değil. Saat hızı 1177 mhz, bellek hızı 3505 mhz olarak çalışıyor. Normalde boşta 135 mhz - 324 mhz olarak çalışıyordu.
  • sistemi bu programla taratın bitcoin virüsü var gibi görünüyor boşta kartı kullanır.

https://www.malwarebytes.org/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

sistemi bu programla taratın bitcoin virüsü var gibi görünüyor boşta kartı kullanır.

https://www.malwarebytes.org/

Hocam sanırım ben mevzuyu anlatamadım ama gene de programı indirip taratacağım. Bakın ss atıyorum problem şu;

Ekran kartı boştayken yüksek hızlarda çalışıyor.

Ortada bakın 135-324 mhz yazan yer mesela boşta olması gereken yer, bir anlık öyle olmuş ondan sonra kare içine aldığım yer gibi çalışıyor masaüstünde. Yani GPU kullanımı yok sadece bellek ve saat hızı masaüstündeyken yüksek. Bu yüzden de boştaki sıcaklığı 35'li derecelerde olması lazımken 45 derece.

• Aynen bitcoin virüsü olabilir. eset online scanner ile de taratabilirsiniz.
  • şimdi anladım kullanım yok diyorsun sadece saat hızları boşta olmaları gereken hızda değil sürekli tam sürat çalışıyor.bu fonksiyonu sanırım sürücü sağlıyor daha eski veya daha yeni sürücü deneyebilirsin.virüs çıkmazsa kartı kullanan browser gibi programlar var mı diye de bakmakta fayda var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nvidia denetim masasndan güç yönetimini uyarlmalı moda getirdiğinzde sorn düzelecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkbozkus

Nvidia denetim masasndan güç yönetimini uyarlmalı moda getirdiğinzde sorn düzelecektir.

Söylediğiniz ayarı denedim şimdi değişen bir şey olmadı zaten hocam o ayar 3d uygulamalar için geçerli, açıklama kısmında net olarak anlaşılabiliyor. Yani masaüstü ile alakası yok, neyse son çare driver değiştiririm bir.
  • Hayır hocam, genel ayarlar sekmesinden uyarlamaya alıp reset atın ve tekrar kontrol edin. Sorununuz %100 bununla alakalı.
  • quote:

Hayır hocam, genel ayarlar sekmesinden uyarlamaya alıp reset atın ve tekrar kontrol edin. Sorununuz %100 bununla alakalı.

Reset atınca düzeldi hocam sağolasın. Sanırım sorunun kaynağı Chrome tarayıcısı. Reset atmadan önce chrome'u kapatınca hız düştü. Şimdi reset attıktan sonra chrome'u açtım gene hızı yükseldi ama 1-2 saniye sonra yine düştü şimdilik normal gözüküyor. Sorun çözülmüştür.
  • Sorun tarayıcı değil hocam, yapılan değişikliğin aktif olabilmesi için bi hareket gerekiyo, neden bilmiyorm ama öyle. geçmiş olsun.
  • quote:

Sorun tarayıcı değil hocam, yapılan değişikliğin aktif olabilmesi için bi hareket gerekiyo, neden bilmiyorm ama öyle. geçmiş olsun.

akitf olabilmesi için hareket gerekiyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrul_erdo -- 3 Temmuz 2016; 21:50:52 >
  • Msi gtx 1060ekran kartımdada aynı sorun vardı, dediğini yapınca normal sıcaklığına ve hızına düştü, Çok Teşekkürler.@berkbozkus
  • bukadar sallama cevaplar görmedim ben kardeşim senin sorununu şöyle çözebilirsin saatin orada Nvidia denetim masasını Aç'a tık + 3D ayarların yönetilmesi ardından çıkan listede Güç yönetim modundan Optimum gücü seçin ve Uygula diyin. Bukadar
  • Arkadaşlar ayni sey bendede oluyor lutfen yardim edin ama benim kart nvidia degil amd hd 6950 ayni sorunlar tekrar anlatilmasina gerek yok lutfen bilen biri yazsin cok kotu durumdayim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.