Şimdi Ara

Düşük CPU ve GPU kullanımı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhabalar, ac odyssey ve ac originste düşük cpu ve gpu kullanımı sorunu yaşıyorum;

Öncelikle sistemim;

AMD Ryzen 5 3600 işlemci

MSI RX 5700 ekran kartı

Gigabyte B450M S2H Anakart

GSKILL 2x 8gb 3600 Mhz RAM

CoolerMaster MWE White 650w PSU

Ayarları fullesemde, kıssamda hiçbirşey değişmiyor.

NOT: Güç seçeneklerinde AMD Ryzen High Performance işaretli, sorunuma çözüm arıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim...

FPS 50 lere düşüp çıkıyor, gpu kullanımı 70-90 arası keza cpu kullanımını hiç %80 görmedim.

• Cpu throttle yiyor olabilir hocam.
  • Ama cpu kullanimi yuzde 55 60?
  • Hocam throttlestop diye bir uygulama var amd işlemcilerde oluyor mu bilmiyorum, işlemcinizin desteklediği maksimum GHz de çalıştırabilirsiniz
  • Merak ettigim su, islemci 4.2ghzde calisiyor ama cpu usage yuzde 55 60 civarinda. Yani islemci buna gore yeterli gelmiyor mu yoksa tam performans calismiyor mu?

Zorlanan islemcinin cpu usage si 99 olmasi gerekmezmi? Benmi yanlis biliyom
  • Tüm çekirdeklere bak, arada bir iki peak yapan core vardır, ondan fps dusuyordur.
  • Hocam ozaman işlemciniz ekran kartınızı gördüğünüz yüzde oranında rahatça besleyebildiğinden dolayı çıkmıyor olabilir. İşlemcinizi strese sokabileceğniz bazı programlar var birde orda deneyin bakalım yüzde kaçını kullanıcak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • darboğaz mevcut yapabileceğiniz çok bir şey yok

vsync ve fps limit varsa kapatın

ramlerinize subtiming ayarı yapın;

https://forum.donanimhaber.com/ram-de-subtiminglerin-cpu-oyun-performansina-etki--142821364

---

onun dısında yapılabilecek cok bir şey yok, series x'de de valhalla 30 fps duyuruldu. ubisoft'un garabetlik seviyesi budur. çok bir şey beklemeyin pcde bu oyunda sabit 60 fps verebilecek hiçbir işlemci yok

subtimingleri sıkıştırarak fps kazanabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 29 Ağustos 2020; 18:31:17 >

• Gönderdiğin linktekileri yapmam mümkün değil malesef, anlamıyorum çünki bulaşmak istemiyorum 6-7 fps için.

Eğer sorun herkeste böyle ise önemli değil ama sadece bende ise o zaman problem. Ekran kartıda cpuda %99 da çalışmıyor, hem zorlanmayıp hem nasıl tam performans çalışmıyorlar anlamıyorum.

Oyunla ilgili bu heralde değilmi? Optimizasyonla ilgili?

Control ve metro exodus ultra çekip giriyorum gpu %99 da cpu zorlanmıyor %60 %70 lerde geziyor.

AC Odyssey yada Originsi bi açıyorum 2 side %60 70 lerde
  • eğer oyun fiziksel olarak 6 çekirdeği dolduruyorsa ve diğer threadlere fazla yük bindirmiyorsa %50 60 maksimum kullanımdır zaten 6/12 işlemcilede

arada %65 70 gördüğünüzde anlık ekstra threadlere yük koyuyordur, bu da frametime stabilitesini sağlar
    https://www.capframex.com/
    guru3d.com
    Guru3D RTSS Rivatuner Statistics Server Download 7.3.0 Beta 6
    https://www.guru3d.com/files-details/rtss-rivatuner-statistics-server-download.html

bu iki programı kurup çekirdek kullanımlarını gözlemleyebilirsiniz. tek çekirdek darboğazı oldugunu göreceksiniz

kısacası evet, oyunla ilgili. oyun çok fazla drawcall içerdiği için subtiming ayarıyla yüksek fps artışları yaşanabiliyor ama uğraşmak istemezseniz saygı duyarım

• environmental detayları medium ya da lowa çekmeyi deneyebilirsin son çare olarak

volumetric cloud ayarını medium yapın bir de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 29 Ağustos 2020; 19:45:49 >
  • normal
  • ubisoft olmayan oyunlarda da deneyin
  • Açıkçası anlasam uğraşır yaparım, ama açtığın konuyla ilgili hiç bir bilgim yok. Hayatımda hiç oc yapmadım, ilk yaptığım şey voltaj düşürmek oldu onuda dün yaptım. Etkisini gördüm tabi allah var yukarda

Birde piyasadaki en dandik ramleri aldım bütçemi aşmamak için. Orta şeker diye bahsettiğin şeyi yapsam bile ki hala o ne bilmiyorum, ramlerin ömrü kısalır mı emin olamıyorum.

G Skill Ripjaws V 8gb Ddr4 3600mhz Cl18 Siyah Ram F4-3600C18S-8GVK

Birde açtığın konuda samsung b-die mevzusu çok geçmiş ryzenlerle daha iyi çalışıyor diye, ramimizin samsung b die olup olmadığını nasıl anlarız?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lenneth-

Açıkçası anlasam uğraşır yaparım, ama açtığın konuyla ilgili hiç bir bilgim yok. Hayatımda hiç oc yapmadım, ilk yaptığım şey voltaj düşürmek oldu onuda dün yaptım. Etkisini gördüm tabi allah var yukarda

Birde piyasadaki en dandik ramleri aldım bütçemi aşmamak için. Orta şeker diye bahsettiğin şeyi yapsam bile ki hala o ne bilmiyorum, ramlerin ömrü kısalır mı emin olamıyorum.

G Skill Ripjaws V 8gb Ddr4 3600mhz Cl18 Siyah Ram F4-3600C18S-8GVK

Birde açtığın konuda samsung b-die mevzusu çok geçmiş ryzenlerle daha iyi çalışıyor diye, ramimizin samsung b die olup olmadığını nasıl anlarız?
    raminiz muhtemelen samsung c-diedır

orta seker ayarları deneyebilirsiniz, ömrünü kısaltmaz, en kötü stabil olmayabilir, onun icin de yine o konuda verdigim testleri yaparak stabil olup olmadıklarına bakabilirsiniz

ömür kısaltacak şey aşırı fazla voltaj (1.5v üstü) ve yüksek sıcaklıklardır, biz onu yapmıyoruz timing ayar husunda

dram voltajını 1.37vye itseniz yeterli gelir biçok timingi sıkıştırmak için

eğer o işlerden cok anlamıyosanız ve stres yaraticaksa girişmeyin, çünkü anakarta reset atmayı gerektirecek durumlar yaşanabiliyor. yani cok icli dışlı degilseniz veo tür şeylerle zaman kaybetmek istemiyorsanız uzak durun

---

dedigim gibi istersen de salla yani 50 fps aliyorsan 55e çıkar, değişim midir, değişimdir, 8700k falan da aynı yerde zar zor 56-57 alıyor (50ye düşen yerleri biliyorum, direkt ezberden değer veriyorum)

bu oyunun yapısı bu, yapicak cok bir şey ,

önerdigim şekilde: environmental details'ı mediuma çekmeyi dene, volumetric cloudu da medium yapmayı dene

e. detailsı azaltmak cpu performansını yükseltmeli, volumetric cloudu düşürmek de gpu performansını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 30 Ağustos 2020; 1:38:29 >

• Oyundan kaynaklı...

Aynı anda işlemci ve ekran kartının tam yükte çalıştığı oyun neredeyse yok.
  • Bu arada birsey daha sorayim, islemcimin silikonu anladigim kadariyla biraz iyi geldi. 4.3 ghz i 1.225 ve 1.25v ta calistirabiliyorum. Cinebenchte performansi dusmuyor ayrica oyunlardada mavi ekran yemedim. AC Origins Ac odyssey ve metro exodusta denedim bir sorun yaratmadi.. Altini denemedim henuz. Sanirim biraz zorlarsam 4,4 4,5 rahat gececek. Bu hizlarda kullanmamin ileriye donuk bir zarari olur mu?

Suan 4.2ghz sabit kullaniyorum 55 56 dereceyi gecmiyor oyununa gorede 50 derecede sabit duruyor
  • Oyun ile alakalı . Benzer problemi ben de yaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lenneth-

Bu arada birsey daha sorayim, islemcimin silikonu anladigim kadariyla biraz iyi geldi. 4.3 ghz i 1.225 ve 1.25v ta calistirabiliyorum. Cinebenchte performansi dusmuyor ayrica oyunlardada mavi ekran yemedim. AC Origins Ac odyssey ve metro exodusta denedim bir sorun yaratmadi.. Altini denemedim henuz. Sanirim biraz zorlarsam 4,4 4,5 rahat gececek. Bu hizlarda kullanmamin ileriye donuk bir zarari olur mu?

Suan 4.2ghz sabit kullaniyorum 55 56 dereceyi gecmiyor oyununa gorede 50 derecede sabit duruyor
    onlardan hic anlamam bence 4.2 keyfine bak %2.5 3 anca gelir o da dünyayı kurtarmaz 50yi 60 yapmaz
  • ryzen 5 3600 su an zaten hic bir oyunda %100 calismaz. single core dan darbogaz olsa bile orasi %100 gostermez islemci icin. onemli olan gpu nun %100 calismasi. bu dediginiz sorun oyun ile alakali. ac de ekran kartini %100 calistiramiyor. ac oyunlari haric butun single oyunlarda gpu nun %99 calisitigini goreceksiniz.
    eger oto kullaniyorsaniz islemcinizi guc planinizi ryzen balanced yapin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.