Şimdi Ara

PUBG'de düşük GPU kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, aşağıda ki sistemi kullanıyorum singleplayer oyunlarda sorun yok ama PUBG oynarken hem CPU hem GPU kullanımım çok fazla düşüyor. Bunun sebebi ne olabilir ve nasıl çözebilirim ? Cpu ve Gpu %85-100 arası sabit kalsa çok akıcı oynayacağım oyunu kullanım çok düştüğü için drop yiyerek ve çok akıcı olmadan oynamak zorunda kalıyorum. Yardımcı olabilcek olursa çok sevinirim.

i5 10400F

32gb RAM

Rtx 3070

3440x1440p widescreen monitor

Bi kaç adet örnek fotoğraf paylaştım ama kullanım oranları aşırı değişken bazen Cpu daha fazla kullanıyor bazen Gpu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HappyV -- 26 Mayıs 2024; 20:6:43 >

• internet hızınız nedir onu paylaşmamışsınız. 2.ci olarak ssd marka model vs nedir?

• dokuzkuyruklu-_- kullanıcısına yanıt

İnternet hızım 50mbps yeterli olduğunu düşünüyorum pingim 40-45 çünkü ve %0 pkt loss oynuyorum genelde. SSD olarak Samsung 970 Pro kullanıyorum onunda hız değerleri epey yüksek çıkıyor testlerde.

• Ram frekansı düşükse yapabilir. 3200 yada 3600 mhz ram lazım. Ayrıca cpu güç ayarları var belki güç tasarrufu modundadır. Tum bunları biostan kontrol edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DownClock01 kullanıcısına yanıt

Ram frekansım 2666 ama cpu yüzünden yükseltemiyorum onu maksimum onu destekliyor çünkü. i5 13600k veya 14600k ya geçme düşüncem var gözle görülür derecede fark yaratır mı sizce fps de ?

• 2666 mhz mi destekliyor sizin işlemciniz? millet boşuna 4000 mhz ram takıyor desenize sistemlerine. Rabbim parayı isteyene zekayı isteyene veriyor işte

Güzel kardeşim normalde ramim 3600 zaten benim kullandığım işlemci 2666 desteklediği için daha üst mhzleri seçemiyorum zaten biosdan. Milletin işlemcisi belki 4000 destekliyor 4000de çalıştırıyor olabilir saçma sapan yorum yapmadan önce intelin sitesinden i5 10400fin datasına bakıp kendinde görebilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ryzen 3600 içinde 3200mhz destek var yazıyor ama 4000 de kullanıyor herkes. orda yazan değil anakartın desteği önemlidir. sorunun kaynağı 2666mhzda kullanman ramleri. örneğin 3200 mhz 8+8 ramler 4k da 52-56 fps alıyordum RDR2 de. sonrasında 3600 mhz 16+16 rame geçtim 62-65 fps almaya başladım. tek yaptığım buydu ve ram kullanımım 16gbı geçmedi. Senin hesap okuyan mı bilir gezen mi bilir cümlesine benzedi. eğer 2666 mhzde kullanıyorsan direk xmp profili üzerinden max ram hızına çek aradaki farkı yaz. yaz ki çok okuyan mı çok gezen mi bilir anlamış olalım.

• Monitör ve çözünürlük yüksek islemcin düşük ekran kartin yeterli onda sıkıntı yok
    İşlemciyi yükseltip çözünürlüğü 1728x1080 doku orta kenar yumuşatma orta yapıp başlatma seçeneğine gerekli ayarları girerseniz 200 300 fps arası oynarsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci için ram destek frekansı kaç yazdığına takılmayın. Anakartınız destekliyorsa (mesela z490 cipset) 3600 mhz çalışır ramler o işlemciyle. Anakart marka model nedir?

Hocam biliyorum xmp olayını fakat kullandığım chipsette izin vermediği için çekemiyorum. B460m kullandığım için maksimum 2666 da kullanabiliyorum

• İmkan varsa 3600mhz destekli B560 yada z490 anakart alın sorun çözülür.

• DownClock01 kullanıcısına yanıt

Direkt 13600k ve z790-p gibi bir upgrade düşünüyorum bakalım en kötü bu şekilde çözücem

• cpu yu fazla kullaniyor. Bende 12600kf mevcut suanda eskiden bendede cok fazla drop oluyordu suan hicbirsekilde drop yok. Anakart fiyatlari yuksek olmasa bi z690 yada z790 dusunurdum ama simdilik b760 ile idare ediyorum. deepcool ag400 bk mevcut sogutucu olarakda oyun icerisinde 60 alti tutuyor. Max anlik gordugum 65 ki oda yeni nesil cpu larda gayet normal. Genelde 50-60 arasinda yogunluga bagli degisiyor gayet guzel degerler. 10/11 nesil eski seri artik 12 ve sonrasi ciddi performansi farki var.

• ney ney ney? 200-300 mü? 14700k 3080ti o fpsleri stabil veremiyor. 10400f mi verecek?

Arkadaşın sorunu işlemcisi ve ram hızları düşük. Z serisi bir anakart ve 14600k-13700k gibi bir işlemciye upgrade etmesi lazım.

• İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibi 13600k veya 14600k bakıyordum ama aralarında performans farkı yok denecek kadar az olduğu için 13600k ya karar kıldım anakart olarakta z790-p alacağım şuan kullandığım ramler 3200mhz umarım sorunu çözücek kadar yeterli olurlar.

• İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi yükseltmesi gerektiğini belirttim
    Intel tarafinda en az 13600k yada 14600k lazım
    Amd tarafında 5800x3d altı kurtarmıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafik ayarlarının gelişmiş kısmında "İşleme Ölçeği" ayarının olması gerekiyor. Onu 120'ye çekin. Bu şekilde biraz FPS düşecektir;ama ekran kartına binen yük artacaktır.

• Bu oyun bozuk. Ne yaptiysam bende de kullanmiyor. Bazi mapler de daha düşüyor ekran kartı kullanımı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.