Arkadaşlar selamlar, sorunumu 10 gündür uğraşmama rağmen çözemedim sizlerin yardımına ihtiyacım var. Amd Ryzen 5 5600 RTX 3060 Tİ ekran kartı 32 Gb Ram 3000mhz b450 anakart Monitör 165 mhz 1080P olan bilgisayarımda pubg oyununda sürekli drop yiyorum. 200 civarı olan fps 70-80 lere kadar düşüyor ve kırılma yapıyor. Buda bütün oyun zevkinin içine etmekte. İşlemci kullanımları %75-%90 arasında ekran kartı kullanımı %50 yi geçmiyor bazen bu kullanımlarda bile olsa %70 lere çıktımı oyun yağ gibi akıyor bir sorun yaşamıyorum. God of war , red death redemption gibi oyunlarda hiç sorun yok işlemci rahat rahat besliyor. Diğer oyunları sorunsuz oynuyorum ama pubg ye gelince bi anormallik var. Afterburner Değerleri : Denemediğim yöntem kalmadı. Temiz kurulum yaptım, temiz windows kurdum resize bar açtım/kapattım nvidia ayarları ile oynadım herşeyi olumlu olumsuz değiştirdim güç planlarını düzenledim. oyun ayarlarını full'e ve en düşüğe çektim bios güncelledim docp açarak işlemci mhz değerini 4200 e çektim daha şu an aklıma gelmeyen bi ton ayar değiştirdim. Oyun bazen hiç oynanmaz hale geliyor 60-70 fpslere kadar düşüyor. Kapatıp açınca toparlıyor. Bazen hiç sorun olmadan ortalama 170 fps oynatıyor. 250 fpslere kadar çıktığı oluyor. Mantık kurup şundandır diyemiyorum. İşlemcim kötü bir işlemci değil diye yazıyor heryerde ama işlemci şu an değiştirip kontrol etmediğim tek şey ve cpu kullanımları bu kadar yüksekken gpu nun düşük kalması çok garip bir durum bunu sadece 1 oyunda yapıyor. Bi el atın kurban olayım :) kafayı yemek üzereyim. Şimdiden cevaplar için teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gray_furt -- 18 Ocak 2025; 10:16:44 > |
Bu darboğaz mı ? GPU kullanımı düşüyor
-
-
Directx 12 yapıp FPS'i monitör hertzine göre sabitleyip dener misiniz? 165'e sabitleyin. Bir arkadaşım da ryzen 3600 ve 3060 ile aynı durumu yaşıyordu, böyle çözmüştük. Tabii daha düşük fps ile oynamak zorunda kalıyorsunuz lakin akıcı olması yüksek fps'den önemli.
Dx12 yaptıktan sonra oyunu kapatıp yeniden açın. Konu darboğaz değil, PUBG optimizasyon olarak dengesiz bir oyun, deneye yanıla bir ayar tutturup devam ediyor herkes.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 18 Ocak 2025; 13:26:44 > -
ramler 4x8 mi 2x16 mı tek 32 mi?
-
oyunda işlemci ortlama 50% yükün üzerine çıkıyorsa darboğazdır.
-
pc'de de oynanıyormuş mobil pubg ise quatum makine kursan para etmiyor. oyun pubg olunca boşuna uğraşmamak lazım mobil değilse bile. geçen sene bu oyun için x3d işlemci 64gb ram asus helios kasa asus anakart ve kart da 4090 mıydı kuran arkadaş vardı sen diyorsun ki 5600 b450 3060ti yani belki de çok bir şey beklememelisin o oyundan.
-
Oyun steam pubg
** Ramlar 16x16 32 gb
** Directx olayını deneyeceğim gelişmeleri yazarım
** aynı ekran kartı ve işlemci ile sorunsuz oynayan biçok insan var hatta daha düşüklerinde bile ekran kartı kullanımları benimkinden iyi. Dün afterburner testlerimde işlemci kullanımlarına bakarak oyunun ayarlarını fulle çektim, dsr ile 2k ve 4k seçeneklerinde yükselttim oyunu ekran kartı kullanımı 90 üzerine çıktı bir süre oynattı ama şu an yine aynı durum var. Garip bir durum var. Anlayamıyorum hata olsa bir durumda kullanım yükselip diğerinde düşmez. Herşey aynı ama çözemiyorum. Sıcaklıklar stabil, ekran kartı ve işlemci 60-70 derece civarı takılıyor. Yokmu başka tavsiyesi olan
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X