Bu darboğaz mı ? GPU kullanımı düşüyor
Arkadaşlar selamlar, sorunumu 10 gündür uğraşmama rağmen çözemedim sizlerin yardımına ihtiyacım var.
Amd Ryzen 5 5600
RTX 3060 Tİ ekran kartı
32 Gb Ram 3000mhz
b450 anakart
Monitör 165 mhz 1080P
olan bilgisayarımda pubg oyununda sürekli drop yiyorum. 200 civarı olan fps 70-80 lere kadar düşüyor ve kırılma yapıyor. Buda bütün oyun zevkinin içine etmekte. İşlemci kullanımları %75-%90 arasında ekran kartı kullanımı %50 yi geçmiyor bazen bu kullanımlarda bile olsa %70 lere çıktımı oyun yağ gibi akıyor bir sorun yaşamıyorum. God of war , red death redemption gibi oyunlarda hiç sorun yok işlemci rahat rahat besliyor. Diğer oyunları sorunsuz oynuyorum ama pubg ye gelince bi anormallik var.
Afterburner Değerleri :
Denemediğim yöntem kalmadı.
Temiz kurulum yaptım,
temiz windows kurdum
resize bar açtım/kapattım
nvidia ayarları ile oynadım herşeyi olumlu olumsuz değiştirdim
güç planlarını düzenledim.
oyun ayarlarını full'e ve en düşüğe çektim
bios güncelledim
docp açarak işlemci mhz değerini 4200 e çektim
daha şu an aklıma gelmeyen bi ton ayar değiştirdim.
Oyun bazen hiç oynanmaz hale geliyor 60-70 fpslere kadar düşüyor. Kapatıp açınca toparlıyor. Bazen hiç sorun olmadan ortalama 170 fps oynatıyor. 250 fpslere kadar çıktığı oluyor. Mantık kurup şundandır diyemiyorum. İşlemcim kötü bir işlemci değil diye yazıyor heryerde ama işlemci şu an değiştirip kontrol etmediğim tek şey ve cpu kullanımları bu kadar yüksekken gpu nun düşük kalması çok garip bir durum bunu sadece 1 oyunda yapıyor.
Bi el atın kurban olayım :) kafayı yemek üzereyim. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
Monitör HDMİ çıkışında 10 dakika sonra uykuya geçiyor
Arkadaşlar herkese selamlar, 3 gün önce mahalleye şimşek çakması sonucu bilgisayarımdaki 2 monitörde birden kapandı. Fişleri çektim, statik elektriği boşalttıktan sonra bilgisayarı açtım 1. monitör sorunsuz çalıştı ama 2. monitör bilgisayar açıldıktan 10 dakika sonra "No Signal" hatası ile uykuya geçiyor. Önce monitörden şüphelendim ama monitörü laptop'a bağladığımda sorunsuz çalışıyor ve kapanmıyor. Ekran kartı arızalansa oyun oynarken falan sorun çıkarır diye düşünüyorum onda da sorun yok. Garip bir şekilde 2. monitör 10 dakika sonra uykuya geçiyor bilgisayarı kapatıp açmazsam da gelmiyor. ( yeniden başlattığımda uyanmıyor ) kapatıp açtığımda tekrar geliyor ama 10-15 dakika sonra aynı sorun var. Sadece hdmi çıkışı bozulmuş olabilir mi ? Yada ne önerirsiniz? tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Dostların Yorumlarına İhtiyacım var. Sizce nasıl?
Arkadaşlar merhaba uzun süre parça ve oem yapılarından uzak kalan birisi olarak sizlerin tavsiyeleri ve konularını okuyarak bir liste oluşturdum. n11 in 11 kasım indirimlerinde de satın almayı düşünüyorum. Standart oyunlar ( yüksek grafik takıntısı olan birisi değilim ama 144hz montirde akıcı oyun oynamak isterim ) , web işleri gibi işlemler için kullanmayı düşünüyorum. Parça listesini resim olarak ekledim yorumlarınızı ve nedenlerini belirtirseniz çok sevinirim.
** Ramlerde daha ucuz markalar var ama biraz daha bilindik bir marka olsun diye bunu ekledim.
** İşlemci konusunda ve anakart konusunda kararsızım ekran kartım ve ramlerim ile uyumlumu beni 4-5 seneden aşağı yolda bırakırmı ? ( Oyun grafiği olarak sormuyorum işlemcim ve anakartım 5 senelik kullanıma uygunmu yoksa devri kapanacklardan mı ? )
Şimdiden yorumlarınız için çok teşekkürler.
|
Pes 2010 Yeni Taktikler ve Oyuncu Kartları İle Geliyor
|
Samsung Hd322HJ Sata 1 Problemi
|
Aidata Notebook 5 sn çalışıp kapanıyor
|
Bu sisteme Önerileriniz / Eleştirileriniz
|
Biostar G31-M7 Ram Problemi - Görüntü Vermiyor
|
Ağdaki İnternet hızını sınırlamak
|
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 19 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 39
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.220 (Bu ay: 154)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware