Arkadaşlar yeni aldığımız Samsung HD322HJ model 320 gb sata2 hdd asrock 774vm800 model anakartta ne yaptıysam bios dahil hiç bir ekran da görmüyor. nette yabancı ve yerli bir çok kaynağı okudum fakat denediğim hiç bir yöntem işe yaramadı.. Daha önce bu tarz bir problemle karşılaştığımda hdd nin jumperini 1.5 gb a sabitlediğim zaman anakart sorunsuz olarak görüyordu fakat bu hdd demi bir problem var yoksa anakarttamı anlayamadım. Jumperi taktığımda da hiç bir değişiklik olmuyor. Aynı hdd yi asus anakartıma taktığım zaman sorunsuzca da çalışıyor
Nette araştırma yaparken HD161HJ modelinde de buna benzer bir problem olduğunu okudum ve o hdd den de elimde olduğu için aynı anakartta o hdd yi çalıştırmayı denedim ondaki sonuç biraz farklı ilk taktığımda tanımasada bilgisayarın gücünü kesmeden reset attımmı hdd sorunsuzca görüyor. fakat bilgisayarı kapattığımda gene başa dönüyoruz. Samsungun Global sitesinde bunun için bir kaç program vermişler fakat hiç biri bir işe yaramadı dos ortamında çalışan programlar hdd yi yine görmüyor.
Samsungun çağrı merkezini aradığımda yetkili servislerinin numarasını veriyorlar fakat oraları aradığım zamanda sadece donanımsal destek verdiklerini ve çağrı merkezini aramam gerektiğini söylüyorlar. Çağrı merkezide aynı şekilde topu onlara atıyor. Sinir olmamak elde değil.. Eminim bu tarz problemle karşılaşan başka bir arakdaş vardır. Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
Ürün Notu : Artık Seagate den şaşmam kesinlikle samsung için ne kadar söylenti varsa hepsine katılıyorum. Bu kadar boşvermişlik olmaz..
valla dostum söylenecek her şeyi yapmışın.. en iisi hdd yi değiştir... ben 500 gb Wd cavair black aldım sorunsuz görüyor yanlız ben aldığımdada biostan görüyordu sadece...format atacağım zaten xp cd si görmüyordu... sorun kullandığım cd lerdeymiş.. güya hepsi sata driverliydi ama hiç biri görmedi... internetten indirdiğin sp3 ve sata driver entegreli orjinal xp cd i indirince sorunu hallettim
aklıma hiç bişey gelmiyor ve hiç bir yerdede bunun için bi açıklama yok :) sanırımbaşka bir marka hdd alıp samsungu başka bir bilgisayarda değerlendirmekten başka şansım kalmıyor...
CAble SElect (CS) olarak denedin mi? benzer problemle bende karşılaşmıştım, aynı kablo üzerinden önce DVD sonra diski tak, jumper CS olsun , diğer seçenek --> yapacak bir şey yok