Arkadaşlar merhaba uzun süre parça ve oem yapılarından uzak kalan birisi olarak sizlerin tavsiyeleri ve konularını okuyarak bir liste oluşturdum. n11 in 11 kasım indirimlerinde de satın almayı düşünüyorum. Standart oyunlar ( yüksek grafik takıntısı olan birisi değilim ama 144hz montirde akıcı oyun oynamak isterim ) , web işleri gibi işlemler için kullanmayı düşünüyorum. Parça listesini resim olarak ekledim yorumlarınızı ve nedenlerini belirtirseniz çok sevinirim. ** Ramlerde daha ucuz markalar var ama biraz daha bilindik bir marka olsun diye bunu ekledim. ** İşlemci konusunda ve anakart konusunda kararsızım ekran kartım ve ramlerim ile uyumlumu beni 4-5 seneden aşağı yolda bırakırmı ? ( Oyun grafiği olarak sormuyorum işlemcim ve anakartım 5 senelik kullanıma uygunmu yoksa devri kapanacklardan mı ? ) Şimdiden yorumlarınız için çok teşekkürler. |
Dostların Yorumlarına İhtiyacım var. Sizce nasıl?
-
-
6300tlcıvarı bir sistem için kötü tercihler olmus sanki. özellikle ekran kartı kısmı.
10400F 1500 tl
msi h410m A pro 570 tl
2*8 ram 600 tl
256gb m2 ssd 360 tl (longline) (daha kaliteli birşeyler bakarsanız kıngston A2000 450 cıvarlarındaydı.)
msi 101M kasa 560 tl
sharkoon 650W 80+ psu 400 tl
palit 1660s 2500 tl
ekran kartı harıc HB uzerınden fıyatları.
ssd belkı daha kalıtelı secılebılır butce bazlı tabıkı :) butce artarsa kıngston alabılırsınız. yada ekran kartını 1650S yapıp psu ve ssdnın kalıtesını arttırabılırsınız. secım sıze kalmıs.
-
Değerli görüşünüz için çok teşekkürler. Ekran kartı konusunda haklısınız :) bir fikir bir önyardıdan daha iyidir onu söylediğiniz gibi 1660 yaptım. İşlemci konusunda i5 önermişsiniz benim seçtiğim ile arasında nasıl bir performans farkı çıkar ? Sizce amd mi intel mi olmalı ? Birde ram 2x8 yerine tek 16 daha sağlıklı olmaz mı?
-
acura07'nin önerdiği şekilde alın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşlemci olarak amd daha önde dendiği için amd bir işlemci seçmiştim sizce intel i5 daha mı iyi olur ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: gray_furtDeğerli görüşünüz için çok teşekkürler. Ekran kartı konusunda haklısınız :) bir fikir bir önyardıdan daha iyidir onu söylediğiniz gibi 1660 yaptım. İşlemci konusunda i5 önermişsiniz benim seçtiğim ile arasında nasıl bir performans farkı çıkar ? Sizce amd mi intel mi olmalı ? Birde ram 2x8 yerine tek 16 daha sağlıklı olmaz mı?
2x olması daha cok performans verır ramlerın.
oyun ve gundelık kullanımlar ıcın 10400F daha onde. fakat iş odaklı kullanımlarda 2700x daha onde.
-
Peki sharkoon yerine 30 tl farkla ( 50w farkta var ) coolermaster tercih etmelimiyim ? sahrkoon markasını daha önce kullanmadım ve yorumlarını okuduğum kadarıyla iyi yani benim seçtiğim;
Sizin önerdiğiniz arasında marka farkı hariç bir fark varmı ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X