Öncelikle oyun orijinal ve steam üzerinden çalışmaktadır.
İşletim sistemim Windows 10 ve günceldir sürüm : 1607 - 14393.447 Nvidia Sürücüsü : 376.19
Oyun esnasında bilgisayarın arka planında çalışan FPS veya GPU kullanımına etkisi olan 1 program yok ( Riva Tunner Hariç )
Oyun %99 Gpu kullanımına sahip iken şehir içi araba kullanımda vs %70'e kadar GPU kullanımına inebiliyor.
Elbette oyunun böyle hataları olduğunu öğrenmiştim fakat güncellemeler vesaire bu tarz sorunları çözdüğünüde öğrenmiştim. İnternette ki videolara baktığımda çoğu kişi %99-98 GPU kullanımında oynuyor.
Bende oyun çoğu yerde %99 GPU kullanımına sahip olsada dediğim gibi şehir içi bazı bölgelerde inanılmaz derecelere düşüyor FPS ise 144'den 70 hatta 59'lara kadar inebiliyor.
Witcher 3 gibi ( Full ayarlarda - Geralt HairWorks ) kapalı bir şekilde sabit her yerde %99 gpu kullanımı ile 70-80 FPS alabiliyordum.
Sistemim imzamda yazmaktadır.
Sorun Çözüldü :
1 -> Nvidia Inspector ile GTA V profilini seçip uyguladım. 2 -> Nvidia 3D Yönetim ayarlarından güç seçeneğini Maksimum performans şeklinde ayarladım. 3 -> İnternetten araştırdığım bilgilere dayanarak oyun içerisinde görev yöneticisini açıp GTA V Launcher'i kapatıp daha sonrada GTA V işlem önceliğini yüksek yaptım.
Şuan oyun içi tüm ayarlar Ultra şeklinde olmak şartıyla her yerde %99 gpu kullanımına sahip oyun.
Eğer ayarlardan bazılarını kısarsam GPU kullanımı dengesini kaybediyor.
BR9
kullanıcısına yanıt
görev yönetecisinden gta launcher kapatıp gta 5 işlem önceliğini yüksek yaptım derken her seferinde oyuna girince mi yapılıyor bu ? yoksa bir sefer yapınca bir daha gerek yokmu yapmaya, nasıl kaydediliyor ayar denemek lazım
quote:
Orijinalden alıntı: serkanerşen
görev yönetecisinden gta launcher kapatıp gta 5 işlem önceliğini yüksek yaptım derken her seferinde oyuna girince mi yapılıyor bu ? yoksa bir sefer yapınca bir daha gerek yokmu yapmaya, nasıl kaydediliyor ayar denemek lazım
Nvidia Inspector ile GTA V profilini seçip değişiklikleri kaydedin.
Daha sonrasında dediğim gibi her oyuna girdiğinizde o 2 işlemi yapmanız gerekiyor. GTA V Launcher'in işlemci kullanımı ile ilgili direk bağlantısı olduğu iddia ediliyor reddit forumlarında ki haklı gibiler ben kapattığımda anormal bir değişim oldu.
Birde önceliği yüksek yapın işlemciniz ona göre ayarlama yapıyor zaten.
Ben şehir içi %69 gpu kullanımını görüyordum şuanda %99 en kötü %97 sabit kaldığını gördüm.
Ben de GTA V de Afterburner bazen şehir içinde GPU kullanımının düştüğünü rapor ediyordu , bak bu işlem önceliği ve launcher sonlandırmayı ilk defa görüyorum ben de , bakalım bir etkisi olacak mı GTA V de