Şimdi Ara

Oyunlarda yüksek cpu kullanımı ve ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    nerdeyse her oyunda oynarken işlemci asırı ısınıp pc reset atıyor,işlemci ısısı boşta 25 26 dereceye kadar inerken yük altında 80 90 a çıkıyor
    bu esnada ekran kartı ve anakart gayet serin 40 derecelerde geziyor,ama işlemci sürekli sabit ivmeyle ısınmaya devam ediyor.
    csgo,bf3 gibi oyunlara girdiğimde cpu kullanımı %90lara varıyor acaba sorun bumu ? bugün kasanın ön tarafına bir fan takıp yan kapağı kapayacağım.çünkü sıcak havada kapanan bilgisayar soğuk havalarda 60 ı geçmiyor
    bilgisayarın özellikleri;

amd athlon x2 dual core +6000 3.1 ghz (BLİZZARD T2 MİNİ FAN ile)
    asus hd 7770
    msi k9a2-cf
    3GB ram
    işletim sistemi windows 7 acaba sorun nedir ? 10 15 dakka oyun oynuyorum tak reset atıyor çıldıracam

• Virüs programı kullanıyor musun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlusOne

Virüs programı kullanıyor musun ?

şimdi avg free kuruyorum,virüs taraması yaptırmak için ki virüs olduğunu sanmam.voltajla alakası olabilir mi ?
  • Olabilir bende aynı sorun vardı virüs programı kullanıyordum ondan kaynaklı olduğunu çözdüm ve sorunum ortadan kalktı. Birçok sorun olabilir yani usb çakışması bile yapar bunu. Windows orjinal değilse olabilir alternatifi çok ne zamandır böyle ne zamanlar yapıyor. Bunların üzerine giderek çözmek gerekir.
  • vallaha bir ara psu yanmıştı benim sonra değiştirdim,eskisi 450W dı şuan 550 W takılı üzerinde yine aynı sorun ama şuan aklıma birşey geldi;
    sorunun başlatıdığı zamanlara doğru ben bir ara işlemciyi temizleyip takarken pinlerinden birini kırmıştım sanırsam,daha sonra taktığımda bios uyarısı geldi kırmızı yazılı " the last overclocking is failed"felan yazıyodu,
    acaba burdan kaynaklı olabilir mi ısınma sorunu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikapc -- 18 Ekim 2014; 14:12:19 >
  • beyler sorun devam ediyor yokmu çözümünü bilen
  • blizzard demekki yeterli bir sogutma degil o islemci icin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

blizzard demekki yeterli bir sogutma degil o islemci icin...

eskiden stok fanla kapanmayan işlemciye kapanıyor diye blizzard fan aldım zaten fanla bir alakası yok bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antikapc

quote:

eskiden stok fanla kapanmayan işlemciye kapanıyor diye blizzard fan aldım zaten fanla bir alakası yok bence

Arkadasim o zaman kendin ile celisiyorsun... islecmi 20-30lardan 80-90 a cikiyorsa ve islemci sogutucusu bunu durduramiyorsa sıkıntı buradadir. elindeki notebook degil masaustu... bende de 8120 var zalman cnps 10x extreme ile 30 dereceden diablo da 1920*1080 de 43 dereceye cikiyor... Benim islemcim 125w ve islemci sogutucum 175w tdp degerine sahip... senin fanin stok fandan farki yok sadece daha sessiz. Sıkıntı olusmasin istiyorsan daha farklı cozum bulmak senin elinde...

• quote:

quote:

quote:

Arkadasim o zaman kendin ile celisiyorsun... islecmi 20-30lardan 80-90 a cikiyorsa ve islemci sogutucusu bunu durduramiyorsa sıkıntı buradadir. elindeki notebook degil masaustu... bende de 8120 var zalman cnps 10x extreme ile 30 dereceden diablo da 1920*1080 de 43 dereceye cikiyor... Benim islemcim 125w ve islemci sogutucum 175w tdp degerine sahip... senin fanin stok fandan farki yok sadece daha sessiz. Sıkıntı olusmasin istiyorsan daha farklı cozum bulmak senin elinde...

sorunu anlatamadım galiba,eskiden aynı işlemci aynı anakart stok fanla aynı oyunda,daha ağır oyunlarda kapanmıyordu.ben pinini kırmıştım 1 tane işlemcinin sonra açtığımda "the previous overclocking is failed" gibi bir hata verdi.ayrıca fana 50 lira verdim yani çöp demende kazık yediğimi düşündürdü açıkçası

• Hocam fanın pinleri hala kırık mı?Kırık ise o taraftan fan işlemci ile çok az temas kuruyor aynısı bendede olmuştu stock fan 2 tırnak kırılmıştı 1 hafta kasa yan yatık şekilde oyun oynarken ayağımla bastırıyordum sizde deneme yanılma yönte mi ile gerçekten buradan mı öğrenilirseniz eğer kırık pinin tarafından hafif bir baskı kurun işlemci sıcaklığının logunu tutan bir programı başlatıp oyuna girin baskıyı uygulayın ilk 3-4 dakika bastırın sonra bırakın sıcaklıkta artış olup kapanıcak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Hocam fanın pinleri hala kırık mı?Kırık ise o taraftan fan işlemci ile çok az temas kuruyor aynısı bendede olmuştu stock fan 2 tırnak kırılmıştı 1 hafta kasa yan yatık şekilde oyun oynarken ayağımla bastırıyordum sizde deneme yanılma yönte mi ile gerçekten buradan mı öğrenilirseniz eğer kırık pinin tarafından hafif bir baskı kurun işlemci sıcaklığının logunu tutan bir programı başlatıp oyuna girin baskıyı uygulayın ilk 3-4 dakika bastırın sonra bırakın sıcaklıkta artış olup kapanıcak mı?

hocam fanın değil işlemcinin bacağı kırıldı

ayrıca oyunda ısınan işlemci,işlemciyi masaüstünde stress testine soktuğumda 50 60 ı geçmiyor ne iş anlamadım gitti oyunlamı alakalı acaba ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Hocam fanın pinleri hala kırık mı?Kırık ise o taraftan fan işlemci ile çok az temas kuruyor aynısı bendede olmuştu stock fan 2 tırnak kırılmıştı 1 hafta kasa yan yatık şekilde oyun oynarken ayağımla bastırıyordum sizde deneme yanılma yönte mi ile gerçekten buradan mı öğrenilirseniz eğer kırık pinin tarafından hafif bir baskı kurun işlemci sıcaklığının logunu tutan bir programı başlatıp oyuna girin baskıyı uygulayın ilk 3-4 dakika bastırın sonra bırakın sıcaklıkta artış olup kapanıcak mı?

hocam fanın değil işlemcinin bacağı kırıldı

ayrıca oyunda ısınan işlemci,işlemciyi masaüstünde stress testine soktuğumda 50 60 ı geçmiyor ne iş anlamadım gitti oyunlamı alakalı acaba ?

Hocam oyunla alakalı olucağını sanmıyorum belki yinede grafik ayarlarınız çok yüksekteysede etkiler durumuda işlemciyi ısı yüzünden kapattırıcak kadar değildir galiba

Oynadığınız oyun ve grafik ayarlarınız nedir?İşlemci ve fan arasında ki macunun durumu nedir hocam değişim felan yaptınız mı?

• macun 2 ay felan olmuştur değiştireli;geçen gün (içerisi sıcak iken) gta san oynarken dahi kapandı ama bugün csgo oynarken 5 10 dakkaya 80 dereceye felan çıkardı ayarlar medium.
  • beyler kapanıcak korkusuyla oyuna giremiyorum arkadaşlar çağrıyor yokmu bir bilen yahu içerisi soğukken kapanmıyor namussuz,20 derece felanken içersi kapatıyor kendini
  • quote:

beyler kapanıcak korkusuyla oyuna giremiyorum arkadaşlar çağrıyor yokmu bir bilen yahu içerisi soğukken kapanmıyor namussuz,20 derece felanken içersi kapatıyor kendini

Merhaba

bu sorun çözüldümü acaba çözüldüyse nasıl çözüldü.Bende aynı sorunu yaşıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.