Şimdi Ara

CPU çok ısınırken GPU'nun az ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Pvolas35 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Nitro 5 AN515-43 Ryzen 5 3550H RX560X sistem r6 düşük-orta ayarlarda oynarken gpu 65-70 derece cpu 85-90 derece. Soğutucu olarak GreenLife USB Mini Fan UF-223 kullanıyorum (elim yanmasın diye taktım. işe yarıyor). Coolboost da açtım. Sistem 3 aylık. Sorunu bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FmodEX37 -- 13 Haziran 2020; 10:29:25 >

• Sorun yok, artık ısınmayan parça yok termal tasarımlar güçlerin gerisinde kaldı. V-Sync açık oynuyorsan ekran kartı tamamen yük altında çalışmadığından çok ısınmıyordur.
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    peki napabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FmodEX37 -- 13 Haziran 2020; 12:46:48 >
  • FmodEX37 kullanıcısına yanıt
    Oynadığın oyun tüm çekirdekleri kullanmıyorsa ekran kartına darboğaz yapar işlemci genellikle. Yani mesela işlemcinin 2 thread'i %100 kullanımda iken kalanı hiç kullanılmıyordur ve bu durumda anakart turbo boost açar limit sıcaklık değerlerinde maksimum hızı verir o çekirdeklere, sonuç olarak ısınır.

Çaresi oyun için laptop kullanmamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 13 Haziran 2020; 12:52:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    msconfig'ten işlemci çekirdeklerinin hepsini aktif etsem sorun olur mu? Masaüstü var da eski.
  • FmodEX37 kullanıcısına yanıt
    Eski oyunların kullandığı çekirdek sayısı düşük olur. Oyunla alakalı bir durum bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    İlk sorumda söylediydim zaten r6'te olduğunu. Ama boşta 50 derece. Direk işlemcinin ısınma sorunu var. İnternetten bakıyorum benchmark videolarına bakıyorum 40-50 derece. Garantiye versem düzeltirler mi ya da 150 TL'yi geçmeyecek fan önerebilir misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.