Şimdi Ara

Yetersiz PSU ve aşırı ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni bir kasa topluyordum eski parçalardan 2 ci kasadaki sistem özellikleri

HD 6850 ekran kartı 2 fanlı

Amd fx 6100

4 gb kingston ram hyper x

1 tb hdd

gelelim soruna bu sisteme dandik bir psu bağladım 320 watt 500 watt a kadar sistemi kurdum formatladım çalışır hale geldi oyunlara daği girebiliyorum yanlız psu dan cızırtı geliyor büyük ihtimal kaldırmadığı içindir ve bunun yanında dikkatimi birde işlemci cekti işlemci boştayken 22 21 derece olurken yük altında 68 e kadar cıkıyor hatta 72 yi gördüm yaklasık 12 dakikada işlemcinin macunu duruyor fanı calısıyor kasa içi soğutma iyi durumda aynı kasa ile yeterli psu varken i7 işlemci yük altınta 20 dakikada 52 dereceyi görmüştüm yanlız bu sefer kötü psu ile fx 6100 ile 72 yi gördüm bu kötü psu olduhu içinmi ısınma sorunu yapıyor ? yardımlarınızı şimdiden bekliyorum ve ayrıca bu sisteme almak istedihim psu şudur bu uygunsa bunu alabilirim değilse önerebilecehiniz vatandan alternetif tercihleri bekliyorum

benim bulduhum

CORSAIR GAMING SERİSİ 80PLUS 600W

• 320 watt psu çok az gelir hocam.O psu ile oyun açmak bile çok tehlikeli.Acilen 500-600 watt bir psu alın.Yazdığınız psu gayet iyi bir tercih olur.
    İşlemciye gelince o kadar ısınmaması gerekir.Ben kasanın yan kapağı açık olarak kullanıyorum ve 3-4 saat sonunda 60 derece oluyor.Kasayı kapatınca pcde kapanıyor ama o ayeı konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

320 watt psu çok az gelir hocam.O psu ile oyun açmak bile çok tehlikeli.Acilen 500-600 watt bir psu alın.Yazdığınız psu gayet iyi bir tercih olur.
    İşlemciye gelince o kadar ısınmaması gerekir.Ben kasanın yan kapağı açık olarak kullanıyorum ve 3-4 saat sonunda 60 derece oluyor.Kasayı kapatınca pcde kapanıyor ama o ayeı konu

hocam vallaha bilemiyorum ama güç kaynağının yetersiz olduhunu biliyorum işlemcinin niye ısındıhını çözemedim termal macunu var fanı takılı ekran kartı yük altında 65 dereceyi geçmezken işlemci 72 dereceye kadar geliyor hayır aynı kasada i7 işlemcide kullandım hava akımı çok iyi kasada kasanın dahili fanıda var işlemci ısınmasını çözemedim

• belki fani yerine tam oturmamistir
  • Metdoes M kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında benzer bir problem bende de var.Eski pcde yaşıyorum cpu ısınması sorununu.Termal macunu değiştirmeme ve fan hızını son ayara almama rağmen pc internette gezerken bile ısınıp kapanıyor.Üstelik virüs vs ile ilgili bir problem de yok.İşlemcinin %30-40 kadarı kullanılırken niye ısınıp kapanır ki ? Çözüm olarak downclock yaptım işlemciye.2.9 ghzlik canavar oldu size 2 ghz.İnternette gezerken bile kasıyor pc.Neredeyse 0.5 volt düşürdüm voltajı yine de ısınıyor namuzsuz
  • hocam sizinkide amd miydi belki amd lerde isinma sorunu vardir ama bilmiyorum bende intel dual core var 45-50 deree
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

belki fani yerine tam oturmamistir

Hocam fan yerine sabit şekilde oturuk iyi oturttuhuma eminim internette filan gezerken maxumum 35 derece oluyor ama cpu 100 lenince 72 ye kadar cıkıyor 5 10 dakikada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam sizinkide amd miydi belki amd lerde isinma sorunu vardir ama bilmiyorum bende intel dual core var 45-50 deree

amd fx 6100 bull dozer bende baska kimsede böyle sorun yok :( ben hala bu ısınma sorununun psu dan oldhunu sanıyorum ?
  • psu dan olacagini sanmiyorum

yan kapagi acin birde öyle deneyin
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    denedim hocam aynı 1 saat önce başka bir sistem taktım anakart ve işlemci olarak herşey değiştirdim amd fx6300 taktım ve overlock turbo yaptım 600 wat corsair 80 plus bi psu ile yaptım 20 dakikalık test sonucu 60 derece maxiumum gördüm ben hala psu dan olduhunu düşünüyorum
  • bu son yazdiginizla psu dan oldugu belli oldu

artik psu alma zamaniniz gelmis

edit herhalde almissiniz hayirli olsun guzel secim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ...DeAtH... -- 16 Ekim 2013; 9:52:10 >
    hocam bilgisayarcıda calısıyorum ve insanların oyun sistemlerini kendim topluyorum uygun bir bütceye sorunun psu dan olmasaydı dert yanardım ve cebimden yeni bir işlemci almak zorunda kalırdım 6100 zaten sıfırdı psu değiştirdim şimdi gercek bir psu ile yük altında 56 derece gecemiyor :) kalitesiz bir psu sistemi yiyor resmen yinede teşekkürler yardımlarınız ve destekleriniz için.
  • allahtan ucuz yirtmissin psu nun parasinida sahibinden alirsin artik

biz yardimci olmadikki zaten sen sorunu biliyormussun
    hocam bazı arkadaslar psu yetmez diye dedi benim aklıma onlar soktular yoksa hayatta anlamazdım psudan ısınacahını işlemcinin birde daha ucuz bir psu daha buldum 750 w ama hangisi daha iyi bilemedim size danışmak istedim

Ocz ZS 750W 80+ Bronze Power Supply (OCZ-ZS750W-EU)

CORSAIR GAMING SERİSİ 80PLUS 600W

bu 2 si arasında karar veremedim corsair 240 tl ocz 174 tl hangisi alsam bilemedim sistemi biliyorsunuz zaten sistem sahibine aşırı bi ücret cıkarmak istemiyorum ama kaliteli olmasını istediği için hangi psu yu sipariş versem bilemedim sistemi bi tekrardan yazayım

HD 6850 Çift fan

4 GB Kingston hpyer x ram ddr3

amd fx 6100 işlemci

1 tb hdd

mevcut Ocz zs yeterlimi yoksa corsairmi almam gerekli birde alacahım psular arasında boyut farkı varmı kasaya sığarmı büyükmü gelir derdi ?
  • hocam ikiside hos guzel amam benim hosuma daha cok ocz gitti

ikisininde boyutlari ayni bir sikinti olmaz herhalde 150x160x86

hem ocz nin 3 yil garantisi var

edit birde bjk murat abimize soralim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ...DeAtH... -- 16 Ekim 2013; 22:03:14 >
  • quote:

hocam ikiside hos guzel amam benim hosuma daha cok ocz gitti

ikisininde boyutlari ayni bir sikinti olmaz herhalde 150x160x86

hem ocz nin 3 yil garantisi var

edit birde bjk murat abimize soralim
    hocam fx için boştayken 20-22 nomal sayılabilecek bir sıcaklık değeridir amd althlon X4 2.6 ghz kullanıyorum boşta iken sıcaklık değeri 15 derece
  • 427 kullanıcısına yanıt
    hocam boştaykenki sıcaklıhı beni ilgilendirmiyor ısındıhı zamanki sıcaklık beni ilgilendiriyor bide yukarda belirtihim psulardan hangisini almalıyım corsair 240 tl ocz 170 tl aralarında ne gibi fark var 2 sidede 80+
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metdoes

hocam boştaykenki sıcaklıhı beni ilgilendirmiyor ısındıhı zamanki sıcaklık beni ilgilendiriyor bide yukarda belirtihim psulardan hangisini almalıyım corsair 240 tl ocz 170 tl aralarında ne gibi fark var 2 sidede 80+
    ocz fatality 750w alın o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metdoes

amd işlemcileri ısınma sorunu yaşayan bir seridir zaten 6 çekirdekli 3ghznin üzerinde çalışan bir işlemci yinede daha yüksek rpmli fanlar deneyebilirsin
  • 427 kullanıcısına yanıt
    hocam iyi güzel diyorsunuzda 72 derece cok yüksek bir sıcaklık değilmi hemde overlocksuz birçok arkadaşım stok fan ile yük altında 60 gecmezken ben 72 görmüştüm ama psu değişince bu sorunu çözmüş oldum yüksek gerilimi karşılamadıhı için sistemde aşırı ısınma yapmaya yol açan psu imiş kaliteli bi psu alarak bu konuyu kapattım şimdi diyer sisteme psu arıyorum dedihim gibi ocz ile corsair arasında gidip geldim corsair 240 tl ocz 170 tl eyer aralarında yüksek bir performans ve etki farkı olmassa bide yukardaki sistemi karşılarsa ocz almayı düşünüyorum ama ocz kaliteli değilse ve sisteme yetmesse corsair almayı düşünüyorum düşüncelerinizi beklemekteyim..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.