Şimdi Ara

2 Farklı sıfır alınan psu dan gelen kulak çınlama sesi [Güç kaynağı off durumda olmasına rağmen]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar 2 haftdaır başımda bu dert ile uğraşmaktayım. Baştan anlatacak olursam inventusdan phanteks p300 kasa ve fsp hyper k 600w psu aldım. Kurulum yapıldıktan sonra zaman zaman ince ve çıldırtan bir kulak çınlama sesi geldiğini farkettim. Anakart ve kasaya giden tüm ekstra kabloları sökmeme rağmen(led, usb ,audio) ses kesilmedi psu yu çıkarıp kulağıma koyduğumda sesin buradan geldiğinden emin oldum. Daha sonra inventus ile görüşüp iade ettim ve yeni fsp hydro 600w sipariş ettim ama maalesef bunda da aynı sorun var hatta 2. boyuta geçti artık psu arka tuştan off yapsam bile kesilmiyor off konumda anakart ve klavyeye saniyelik güç veriyor ışıklar yanıp sönüyor. Benim anlamadığım switch kapalı konumda nasıl güç verebilir. Sırf bunun için 80tl ye schneider akım korumalı priz aldım ama bununla da alakası olmadığını anladım. Sizden ricam olabilecek sorunlar hakkında beni bilgilendirmeniz çünkü 2 farklı sıfır psu nasıl aynı sorunu yapıyor anlayamıyorum buyrun buda videosu
    https://youtu.be/HZ4W20_bMv0

• Bilgisayar kapalı konumda güç kaynağı anahtarı açık durumda iken benim de kullandığım EVGA Supernova 750G2'de bu çınlama namıdiğer CW sesinden dolayı Corsair RMx serisine geçtim. Eğer şebekeden kaynaklı bir sorun değilse (başka bir şebekeye bağlayıp test etmenizi öneririm) güç kaynağını tekrar değiştirmekten başka çareniz yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Bilgisayar kapalı konumda güç kaynağı anahtarı açık durumda iken benim de kullandığım EVGA Supernova 750G2'de bu çınlama namıdiğer CW sesinden dolayı Corsair RMx serisine geçtim. Eğer şebekeden kaynaklı bir sorun değilse (başka bir şebekeye bağlayıp test etmenizi öneririm) güç kaynağını tekrar değiştirmekten başka çareniz yok.

hocam bende switch kapalı iken bile bu sesi yapıyor. Şebeke olayını inventus da söyledi ve corsair rmx önerdi. Bakalım bugun başka bir evde deneyeceğim.
  • road35 R kullanıcısına yanıt
    Anahtar kapalı iken devre elemanlarındaki enerji tükenene kadar devam edip kısa süre sonra ise sesin kesilmesi lazım. Ses kesilmiyorsa anahtarlamada kaçak olabilir.

• -dehşet- kullanıcısına yanıt
    yok hocam ses kesilmeyi geçtim. Saniyelik anakarta güç veriyor tak diye klavye anakart ışıkları yanıp sönüyor
  • road35 R kullanıcısına yanıt
    Derhal güç kaynağını değiştiririn ve İnventus'un da önerdiği gibi RMx serisi bir güç kaynağına geçin bence.

• İnventus'ta RM750x var ve epey pahalı geldi bana.
    Corsair CX650M de oldukça kaliteli bileşenlere sahip bir güç kaynağıdır.
    https://www.webdenal.com/corsair-builder-cxm-650w-moduler-80-bronze-12cm-fanli-psu_915886.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçen hafta fsp hydro g 850 80+ gold aldım kutuyu actım inceledim direk kenara ayırdım millete fiyat performans diye önerdikleri fsp çöpten başka birşey degil zaten neden uygun fiyatlı olduğu belli forumda konu actım ölümüne savundular bu markayı direk kaliteli bir psu markasıyla degistirin bir daha yakınından bile gecmeyin arkadasım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ax860i de de mevcut, pc kapalı iken (kontak açıkken) ötmekte...
  • CW boş mevzu taşındım o zaman düzeldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: RASP

Benim ax860i de de mevcut, pc kapalı iken (kontak açıkken) ötmekte...

O psu da ötüyorsa vay halimize ama benim ses katlanılacak gibi değil. Yarın başka evde deneyeceğim sistemi

Konuyu hortlatacağım ama birşey sormak istiyorum. Şuan kullandığım PSU Cooler Master MWE 750W modeli bende de sisten açıkken sorun yok ama kapattığımda çınlama gibi ses var PSU güç anahtarını kapatınca veya fişini çekince birkaç saniye içinden susuyor. Bu Coil Whine dimi sisteme bir zararı olmaz ses dışında.
  • Squiadtr kullanıcısına yanıt
    Evet CW ve ses dışında bir zararı yok. Garantisi varsa gönderin değişim yapsınlar.
  • Garantisi var vatandan almıştım orayla o zaman görüşmüştüm sistemi ilk topladığım da bana Coil Whine dır sistem kapalıyken biraz da olsa akım geçtiği için ses yapıyordur daha önceden birisi getirdi garantiye yolladık sisteme zararı yok diye geri göndermişler. Bende uğraşmak istemedim beklemeye üşendim sisteme zararı yoksa yollamayı düşünmüyorum sistem kapatınca fişini çıkarıyorum.

• fun777 kullanıcısına yanıt
    bu PSU'da ne sıkıntı vardı, detaylandırır mısınız?
    bulduğum incelemeler hep iyi diyordu, kötü yönünü bulamadığım ve fiyatı daha makul olduğu için bu modeli almak istiyordum ben de

Sizde ki ürün bu mu valla katlanamamaya başladım ekran karı tamam oyunlarda kulaklık takıyorum ama bu ses uyutmuyor adamı servise yollayacağım sorunu çözüp yollarlarsa veya değişim verip diğer üründe de sıkıntı yoksa tamam ama değişim vs. vermezler ise üsteki linkeki ürün nasıl iyi midir onda yapar mı bu sesi.

• Squiadtr kullanıcısına yanıt
    Sesin şiddeti sizi rahatsız edecek boyutta ise değişim yapmak zorundalar. Corsair RMx serisi güç kaynakları ile ilgili kronik bir CW sorunu yok ama kesinlikle çıkmaz diyemeyiz. Bobin olan her elektronik devrede CW çıkma ihtimali var. Fiyatı çok yüksek olmasaydı almanızı tavsiye ederdim. Alternatif olarak uygun fiyata bu ürünü alabilirsiniz:
    www.bizdehesapli.com
    FSP FSP700-60AHBC 700W AKTIF PFC 85+ POWERSUPLY
    https://www.bizdehesapli.com/fsp-fsp700-60ahbc-700w-aktif-pfc-85-powersuply-urun-FSP700-60AHBC

Aradan biraz zaman geçince biraz alışıyorum ama arada ses şekli veya şiddeti değişince rahatsız etmeye devam ediyor birde sürekli kulağın çınlarmış gibi oluyorsun. Bakalım yarın gidip konuşacağım eğer bir şey yapmazlar ise para fazla sıkıntı değil yeterki şu sesi yapmasın da.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.