Şimdi Ara

PC NİZE ALACAĞINIZ KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI HESABI VE LOGİTECH TEKİ ÇAT SORUNU ÇÖZÜMÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • EVET ARKADAŞLAR BAYADIR ARAŞTIRIYORUM VE BU ARAŞTIRMALARIMI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM EMİNİM BİR ÇOK ARKADAŞ BUNDAN FAYDALANICAK VE AÇTIM BU TOPIC EN ÜST SIRADA YER ALMASI LAZIMKİ KAFADAKİ SORULAR KALKSIN
    SİSTEMİM DUAL CORE 3000 2GBDDR2 667 RAM 7600 GS SONİC 200 GB 19 LCD PHILIPS SKYSTAR 2.6 D TV KARTI X530 LOGİTEC DİSK 7200 RPM 8MB DWD RW 945PL 400WAT FPS GÜÇ KAYNAĞIM
    KASAMDA DEV FANLARDAN 2 TANE 5 TANEDE ÇİP SETLERDE KULLANDIGIMIZ FANLAR YANİ TOPLAM 7 TANE FAN TAKILI

ŞİMDİ GELELİM SİSTEMİMİZE NASIL BİR KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI ALACAMIZA

ÖNCELİKLE BEN ARKADAŞIMDA PENS AMPERMETRE ALDIM VE BİLGİSAYARIMIN KAÇ AMPER ÇEKTİNİ GÖRDÜM BİLGİSAYARIM KOMPLE ÇALIŞIR HALDE 1,30 AMPER ÇEKİYO.YANİ PRİZİ SÖKTÜM VE PENS AMPERMETREYİ GEÇİRDİM BİLGİSAYARIM İLK AÇILDINDA 1,30AMPER DAHA SONRA 1,15 AMPER CİVARINDA SEYRETİNİ GÖRDÜM.

BİLGİSAYARIMIZIN ĞÜÇ KAYNAĞINA KADAR AKIM AC DAHA SONRA ĞÜÇ KAYNAĞIMIZLA DC AKIMA CEVRİLİYO VE SİSTEM BESLENİYO

AC AKIMDA BİLGİSAYARIMIZIN KAÇ WAT TÜKETTİNİ BULMAK İÇİN

P=UXIXCOS& U:VOLTAJIMIZ
    I:ÇEKİLEN AKIM
    COS:İ SİNÜS EGRİSİNDEKİ FARK

NOT:COS ORTALAMA 0,9 ALINIR BEŞ AŞAĞI BEŞ YUKARI SONUCA YAKINDIR ELEKTRİKTE GENELDE BU DEĞER ALINIR.

P=220X1,30X1,9=257,4WATT YANİ BENİM ĞÜÇ KAYNAĞIM 400WAT OLDUNA GÖRE ĞÜÇ KAYNAĞIMLA İLGİLİ Bİ PROBLEMİM YOK.

ÖRENEĞİN 600VA LİK Bİ KESİNTİSİZ ĞÜÇ KAYNAĞI ALACAMAZI DÜŞÜNELİM BAKALIM BU BENİM SİSTEMİMİ KALDIRACAKMI.
    BUNUN BULMAMIZ İÇİN 600VA X 0,9=540WATT YANİ SİSTEMİM 257,4 WATT ÇEKTİNE GÖRE ÇOL RAHATLIKLA KALDIRACAK.
    ŞİMDİ GELELİM BÜ KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞIMIZ BENİM SİSTEMİMİ NEKADAR GÖTÜRECENE:

BURDA ÖNEMLİ OLAN AKÜNÜN KAC VOLTLA ÇALIŞTIĞI İÇERİSİNDE KAÇ TANE AKÜ GRUBU OLDUĞU NORMALDE 1 OLUR.

ÖRNEĞİN
    POWERCOM 600VA ELE ALALIM GENELDE 12VOLT 1TANE AKÜ BULUNUR VE 10AMPER SAATLİK YAZAR YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM.

BENİM BİLGİSAYARIM 285WATT CİVARI ÇEKİYODU BU DEĞERİ 300 ALALIM KESİNTİSİZ KAYNAK 12 VOLT OLDUNA GÖRE 300/12=25AMPER ÇEKİCEK BİNİM BİLGİSAYARIM YANİ AKÜ SAATLİK 10 AMPER VERİCEK AMA BENİM BİLGİSAYARIM 25 AMPER ÇEKİCEK BU ARADAKİ ORANI YAPARAK KAÇ DAKİKA GİDECENİ BULURSUNUZ EĞER KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI 25AMPERLİK OLSAYDI 1SAAT ÇALIŞACAKTI BİLGİSAYARIM

ŞİMDİ GELELİM LOGİTECH X530DAKİ SORUNA

NORMALDE EVLERİMİZDE LAMBALARI AÇMA KAPAMA YAPARKEN ANAHTARA BASTIMIZDA SANİYENİN 3/1 KADAR Bİ TERS AKIM OLUŞUR BUDA BAZI SES SES SİSTEMLERİNDE ÇAT DİYE BİR SESE NEDEN OLUR BUNU ENGELLEMEK İÇİN REÜLASYĞN YAPMAK GEREKİR NORMALDE EV TESİSATINDA SIGORTALARIN YANINDA REGÜLASYON DEVRESİ OLMASI LAZIM TABİ BU BİRAZ TUZLU TAHMİN 750 YTL CİVAR AMA BUNU UCUZA YAPMAMIZ İÇİN REGÜLASYONLU PRİZLER VAR YAKLAŞIK FİYATI 26 DOLAR VATAN BİLGİSAYARDA AMA 26 DOLAR YANİ YAKLAŞIK 36 YTL BUNA BU PARAYI VERİCEMİZE ĞÜÇ KAYNAĞI ALSAK DAHA AKILLI OLUR HEM SİSTEMİMİZİ ANİ KESİLMELERE KARŞI KORUR HEMDE ENERJİMİZİ REGÜLE EDERİZ YANİ ELEKTRİKTE DALGALANMALARA KARŞI PC MİZİN RESTART ATMASINA SES SİSTEMİZDEKİ ÇAT PAT OLAYINA KARŞI KORURUZ

YARDIMCI OLDUYSAM NE MUTLU BANA

K.T.Ü ELEKTRİK TEKNİKERİYİM
    SAYGILARIMLA
    S.ÖZEN

• tebrik ederim

yanlız şöyle bir sorum olucak mümkünse; fsp 700 watt lık güç kaynağı kullanıyorum sistemim hesaplara göre 453watt çekiyor... 80% yükte sonuç olarak 2 600va, 1 1000va denedim olmadı, şimdi 1500 kullanıyorum hiçbir sorunum yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

tebrik ederim

yanlız şöyle bir sorum olucak mümkünse; fsp 700 watt lık güç kaynağı kullanıyorum sistemim hesaplara göre 453watt çekiyor... 80% yükte sonuç olarak 2 600va, 1 1000va denedim olmadı, şimdi 1500 kullanıyorum hiçbir sorunum yok

benim sistemim o haliye 1,30 amper yani hesaplamalarıma ğöre 285 civarı çekiyo senin dedğin değer 285 in 2 katına yakın neredeyse bence bi yanlışlık var sistemini kopmle yazarmısın ve kesintisiz ğüç kaynağına bağladığın cihazlar neler ve bildiğim kadarıyla ğüç kaynaklarının watt olayı çok önemli yani benim pc im 285 cekerken 400 watt kullanıyorum kısacası sen tamamem yazarsan sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Pardus- -- 4 Aralık 2007; 22:49:34 >

• sistemim
    Q6600
    4 tane ddr2
    hd2900xt 512mb
    6 tane 120mm fan
    fsp epsilon 700
    2 tane sata2 hdd
    2 sata dvd writer
    3 usb
    22 inch monitör
  • YANLIŞ VAR

Daha önce ups üretimi yapan bir yerde (ar-ge üretim teknikservis) çalışmış birisi olarak iyi niyetinizi anlıyorum. Fakat yazdıklarınızda düzeltmeler yapmanızı tavsiye ederim.

quote:

ÖRENEĞİN 600VA LİK Bİ KESİNTİSİZ ĞÜÇ KAYNAĞI ALACAMAZI DÜŞÜNELİM BAKALIM BU BENİM SİSTEMİMİ KALDIRACAKMI.
    BUNUN BULMAMIZ İÇİN 600VA X 0,9=540WATT YANİ SİSTEMİM 257,4 WATT ÇEKTİNE GÖRE ÇOL RAHATLIKLA KALDIRACAK.
    ŞİMDİ GELELİM BÜ KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞIMIZ BENİM SİSTEMİMİ NEKADAR GÖTÜRECENE

uzak doğu ups ler ve hatta en kaliteli üretim ups lerde bile üzerlerinde yazan gücün (VA cinsinden ) 0,65 kadarı watt olarak karşılanır. 600VA ise 600 x 0,65 =390Watt gibi. firma ups belgelerinde özellikle farklı bir rakam belirtmediyse durum budur. çin ve tayvan üretimi ups lerde durumun daha kötü olduğunu özellikle belirteyim.

aküler hakkında söyledikleriniz yanlış. 25Ah kapasiteli kuru tip bir aküden 25 A DC çekerseniz kesinlikle 1 saat çalışmaz. ( akü üzerinde 10H veya 20H diye ibare daha bulunur bunun ne olduğunu araştırıp anlamanızı tavsiye ederim.)

anahtar açma kapama olayındaki parazit meselesi çok detaylı bir konudur. 26 dolara satılan prizlerde regülasyon yoktur sadece parazit filtrelemesi (kısmi ve güvenilirliği tartışılır) yüksek gerilim koruması mevcuttur.

güç elektroniği konusunda bir şey yazacaksanız yazacağınız şeylerin mutlak surette deney ve gözlem metodları ile doğrulamalısınız. okullarda anlatılan şeyler çok yüzeysel bilgilerdir. gerçek hayatta öğrenilen bilgi kadar sağlam bilgi yoktur.

sonuç olarak yazdıklarınız çok kafa karıştırıcı yanlış bilgiler içeriyor bir an önce düzeltmenizi tavsiye ederim.(mesajımı iyi niyetli olarak anlarsınız umarım!)

ups ler hakkında bilgi edinmek içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_7175263/tm.htm buradaki mesajları gözden geçirmelisiniz. mesajlarım içinde bazı kaynak sitelere de linkler var.

ekleme:mesajınız
    quote:

EVET ARKADAŞLAR BAYADIR ARAŞTIRIYORUM VE BU ARAŞTIRMALARIMI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM EMİNİM BİR ÇOK ARKADAŞ BUNDAN FAYDALANICAK VE AÇTIM BU TOPIC EN ÜST SIRADA YER ALMASI LAZIMKİ KAFADAKİ SORULAR KALKSIN
    SİSTEMİM DUAL CORE 3000 2GBDDR2 667 RAM 7600 GS SONİC 200 GB 19 LCD PHILIPS SKYSTAR 2.6 D TV KARTI X530 LOGİTEC DİSK 7200 RPM 8MB DWD RW 945PL 400WAT FPS GÜÇ KAYNAĞIM
    KASAMDA DEV FANLARDAN 2 TANE 5 TANEDE ÇİP SETLERDE KULLANDIGIMIZ FANLAR YANİ TOPLAM 7 TANE FAN TAKILI

ŞİMDİ GELELİM SİSTEMİMİZE NASIL BİR KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI ALACAMIZA

ÖNCELİKLE BEN ARKADAŞIMDA PENS AMPERMETRE ALDIM VE BİLGİSAYARIMIN KAÇ AMPER ÇEKTİNİ GÖRDÜM BİLGİSAYARIM KOMPLE ÇALIŞIR HALDE 1,30 AMPER ÇEKİYO.YANİ PRİZİ SÖKTÜM VE PENS AMPERMETREYİ GEÇİRDİM BİLGİSAYARIM İLK AÇILDINDA 1,30AMPER DAHA SONRA 1,15 AMPER CİVARINDA SEYRETİNİ GÖRDÜM.

BİLGİSAYARIMIZIN ĞÜÇ KAYNAĞINA KADAR AKIM AC DAHA SONRA ĞÜÇ KAYNAĞIMIZLA DC AKIMA CEVRİLİYO VE SİSTEM BESLENİYO

AC AKIMDA BİLGİSAYARIMIZIN KAÇ WAT TÜKETTİNİ BULMAK İÇİN

P=UXIXCOS& U:VOLTAJIMIZ
    I:ÇEKİLEN AKIM
    COS:İ SİNÜS EGRİSİNDEKİ FARK

NOT:COS ORTALAMA 0,9 ALINIR BEŞ AŞAĞI BEŞ YUKARI SONUCA YAKINDIR ELEKTRİKTE GENELDE BU DEĞER ALINIR.

P=220X1,30X1,9=257,4WATT YANİ BENİM ĞÜÇ KAYNAĞIM 400WAT OLDUNA GÖRE ĞÜÇ KAYNAĞIMLA İLGİLİ Bİ PROBLEMİM YOK.

ŞİMDİ GELELİM BÜ KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞIMIZ BENİM SİSTEMİMİ NEKADAR GÖTÜRECENE:

BURDA ÖNEMLİ OLAN AKÜNÜN KAC VOLTLA ÇALIŞTIĞI İÇERİSİNDE KAÇ TANE AKÜ GRUBU OLDUĞU NORMALDE 1 OLUR.

ÖRNEĞİN
    POWERCOM 600VA ELE ALALIM GENELDE 12VOLT 1TANE AKÜ BULUNUR VE 10AMPER SAATLİK YAZAR YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM.

BENİM BİLGİSAYARIM 285WATT CİVARI ÇEKİYODU BU DEĞERİ 300 ALALIM KESİNTİSİZ KAYNAK 12 VOLT OLDUNA GÖRE 300/12=25AMPER ÇEKİCEK BİNİM BİLGİSAYARIM YANİ AKÜ SAATLİK 10 AMPER VERİCEK AMA BENİM BİLGİSAYARIM 25 AMPER ÇEKİCEK BU ARADAKİ ORANI YAPARAK KAÇ DAKİKA GİDECENİ BULURSUNUZ EĞER KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI 25AMPERLİK OLSAYDI 1SAAT ÇALIŞACAKTI BİLGİSAYARIM

ŞİMDİ GELELİM LOGİTECH X530DAKİ SORUNA

NORMALDE EVLERİMİZDE LAMBALARI AÇMA KAPAMA YAPARKEN ANAHTARA BASTIMIZDA SANİYENİN 3/1 KADAR Bİ TERS AKIM OLUŞUR BUDA BAZI SES SES SİSTEMLERİNDE ÇAT DİYE BİR SESE NEDEN OLUR BUNU ENGELLEMEK İÇİN REÜLASYĞN YAPMAK GEREKİR NORMALDE EV TESİSATINDA SIGORTALARIN YANINDA REGÜLASYON DEVRESİ OLMASI LAZIM TABİ BU BİRAZ TUZLU TAHMİN 750 YTL CİVAR AMA BUNU UCUZA YAPMAMIZ İÇİN REGÜLASYONLU PRİZLER VAR YAKLAŞIK FİYATI 26 DOLAR VATAN BİLGİSAYARDA AMA 26 DOLAR YANİ YAKLAŞIK 36 YTL BUNA BU PARAYI VERİCEMİZE ĞÜÇ KAYNAĞI ALSAK DAHA AKILLI OLUR HEM SİSTEMİMİZİ ANİ KESİLMELERE KARŞI KORUR HEMDE ENERJİMİZİ REGÜLE EDERİZ YANİ ELEKTRİKTE DALGALANMALARA KARŞI PC MİZİN RESTART ATMASINA SES SİSTEMİZDEKİ ÇAT PAT OLAYINA KARŞI KORURUZ

YARDIMCI OLDUYSAM NE MUTLU BANA

K.T.Ü ELEKTRİK TEKNİKERİYİM
    SAYGILARIMLA
    S.ÖZEN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperian -- 5 Aralık 2007; 9:55:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: alperian
    anahtar açma kapama olayındaki parazit meselesi çok detaylı bir konudur. 26 dolara satılan prizlerde regülasyon yoktur sadece parazit filtrelemesi (kısmi ve güvenilirliği tartışılır) yüksek gerilim koruması mevcuttur.

Marka TUNCMATIK
    Ürün Kodu REGULINE_1000
    Açıklama Otomatik gerilim regülasyonu
    Kompakt Tasarım
    Dijital gerilim göstergesi
    50/60 Hz.
    220 VAC +/- % 1 - 3
    50/60 Hz.
    4,5 A.

Gücü (VA) 1000
    Ekran Tipi DİJİTAL
    Voltaj Aralığı: 140 250V
    Koruma :AŞI YÜKTE
    Koruma :KISA DEVREDE
    Koruma :DÜŞÜK YÜKSEK GERİLİMDE

EVET ARKADAŞIM 1.Sİ EĞER ELEKTİRİKCİYSEN (REGULINE) KELİMESİNİN ANLAMINI BİLMELİSİN
    2.SİOtomatik gerilim regülasyonu DERKEN BUNUN AÇILIMININ NE OLDUNU VE İŞE YARADINI BİLMELİSİN
    3.SÜ YUKARIDAKİ ALET 4,5 AMPER KADAR ÇIKIŞ VEREBİLMEKTEDİR VE BİR PC NİN ORTALAMA ÇEKEÇEĞİ AKIM 1,50A CİVARIDIR İSTİSNALAR HARİÇ AMA İSTİSNALAR OLSA BİLE 4,5AMPERİ GEÇEMEZ 1 PC İÇİN
    4.SÜ YUKARIDA VERDİĞİM ALETİ KULLANAN ARKADAŞLARIM VAR AYNI ZAMANDA DONANİMHABERDE KULLANIP AÇIKLAMA YAPANDA VAR SANA ŞUNU SÖLERİM BAŞKALARININ YAZDIKLARINI KENDİNE REFERANS GÖSTEREREK BANA ŞU YANLUŞ BU YANLIŞ DEME DENEYE GELİNCE PENS AMPER METREYLE PC MİN CEKTİĞİ AKIMI ÖLÇTÜM VE SONRASINI BENİM ELEKTİRK KONUSUNDAKİ UZMANLIMLA TAMAMLADIM TABİ BU BENİM UYDURDUĞUM ŞEYLER DEĞİL ORDA YAZDIĞIM FORMÜLLER ELEKTRİĞİN TEMEL PRENSİPLERİDİR YANLIŞLIK OLAMAZ

YAZDIKLARINDA SADECE ŞU KISMI DOĞRU AKÜNÜN İÇERİSİNDEKİ SAF SUYUN KALİTESİ AKÜ SAYISI ÜRETİM ÜLKESİ KALİTEYİ ARTTIRDIĞI GİBİ DÜŞERMEKTEDİRDE ZATEN BUNLARI MİLLET BİLDİĞİ İÇİN YAZIMA EKLEMEDİM.
    EVET BU YAZDIĞIM YAZILAR KALİTELİ MARKALAR İÇİNDİR BUNADA ÖRNEK VERİCEK OLURSAM APC KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNKLARIDIR ÖZELLİĞİNDE NE YAZARSA ONU VERİR ÖRNEĞİN GÜÇ KAYNAKLARI ASUS AEOPAN FSP VB KALİTELİ MARKALAR ÜZERİNDE KAÇ WATT YAZARSA ONU VERİRLER GİDİPTE EVEREST VB DANDİK MARKALAR ALINIRSA ÜZERİNDE GÖSTERDİĞİ DEĞERİ VERMEZ BUNU ÖRNEKLEMEMİN NEDENİDE BUDUR ŞİMDİ DİCEKSİNİZKİ APC SATICISIMISIN HAYIR DEĞİLİM ZOR DURUMDA BIRAKILDIM İÇİN YAZDIM BENİ ANLAYANA ARKADAŞLARA SAYGILARIMLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Pardus- -- 5 Aralık 2007; 19:10:01 >

• dediklerimi anlamamışsınız. hala yanlış bildiğinize gidiyorsunuz ve konuları ve kavramları karıştırıyorsunuz.
    26 dolarlık prizlerden bahsettim ben.http://www.dijitalmarketim.com/asp/show_stock.asp?product=REGULINE-1KVA adresindeki ürünlerden bahsetmedim. sizin örneğini verdiğiniz ürünhttp://www.dijitalmarketim.com/asp/show_stock.asp?product=REGULINE-1KVA <<budur. bunlar regülatördür. benim kastettiğim şeyler isehttp://www.betsis.com/akim_koruyucu_surge_arrest.php bu adresteki gibi şeylerdir. bu iki grup ürününde kesintisi güç kaynakları yani upsler ile bir ilgisi yoktur.

elektronik mühendisi( 7 senedir) olduğum için o terimleri çok iyi bilirim. verdiğim linkte (http://forum.donanimhaber.com/m_7175263/tm.htm ) kendi yazdıklarımı referans gösterdim.
    line interactive ups lerde kullanılan aküler kuru tiptir. kuru tip akülerde su ilavesi değişikliği yapılmaz .akünün yazan kapasitesi ile çekilen akıma bağlı olarak hesaplanan destek süresi bölme işleminden ibaret değildir. akülerden çekilen akıma bağlı olarak değişen akü nün kapasite kullanım oranı denen bir oran daha vardır. DEDİĞİM 10hr ve 20 hr nin ne olduğuna bakmamışsınız :D (sizin örnek verdiğiniz regülatörlerde akü bulunmaz)aküler hakkında bilgiler için http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet/bataryalar/oto_akuleri.htm burayı okumalısınız. telekom zamanında bu sayfayı personeline eğitim için kullanıyordu.

quote:

EVET BU YAZDIĞIM YAZILAR KALİTELİ MARKALAR İÇİNDİR BUNADA ÖRNEK VERİCEK OLURSAM APC KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNKLARIDIR ÖZELLİĞİNDE NE YAZARSA ONU VERİR ÖRNEĞİN GÜÇ KAYNAKLARI ASUS AEOPAN FSP VB KALİTELİ MARKALAR ÜZERİNDE KAÇ WATT YAZARSA ONU VERİRLER GİDİPTE EVEREST VB DANDİK MARKALAR ALINIRSA ÜZERİNDE GÖSTERDİĞİ DEĞERİ VERMEZ BUNU ÖRNEKLEMEMİN NEDENİDE BUDUR ŞİMDİ DİCEKSİNİZKİ APC SATICISIMISIN HAYIR DEĞİLİM ZOR DURUMDA BIRAKILDIM İÇİN YAZDIM BENİ ANLAYANA ARKADAŞLARA SAYGILARIMLA

bu paragrafta ups(uninterruptible power supply) markası ile psu (power supply unit) markalarını karıştırmışsınız . bu iki farklı şey için araya kesin bir çizgi koyup bunları ayrı ayrı irdelemek lazımdır. ups markası ile psu markalarını birbirleri ile kıyaslayamazsınız. apc psu üretmez ups üretir.

en basitinden güc hesabı içinhttp://www.empa.com/en/services/download/download3.ppt adresindeki dökümanı bir inceleyin. pc ler de kullanılan güç faktörü 0.9 değildir. ups (psu değil) üreticileri güç faktörünü pcler için 0.6 ile 0.7 arasında alırlar. elektriğin temel prensiblerini doğru yerde uygularsanız geçerli olur. regülatörler için yaptığınız bir hesap doğru olabilir fakat aynı hesap ups lerde doğru olmaz.

elinize bir 650VA ups alıp çıkışına 500W yük bağlamayı deneyin bakalım cihaz çalışacak mı?

en nihayetinde lütfen ups ile psu kavramlarını karıştırmayın. ikisi çok farklı şeylerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperian -- 6 Aralık 2007; 0:29:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eleştirmek gibi olmasın ama bide büyük harfle yazmasanız daha iyi olacak.
    Doğru söylediğiniz şeyler de var ama bazı şeylerde yanlış bilgiliendirme var;

quote:

CosQ yani güç faktörü, cihazdan cihaza göre değişen bir kavramdır her zaman 0.9 alamazsınız
    alperian ın da dediği gibi 600VA lık bir ups ten 600*0,9=540w alınamaz çünkü ups lerin sağlayabildiği aktif güç değeri
    marka ve modele göre değişmekle birlikte, belirtilen toplam görünür gücünün 0.6-0.7 katı kadar olmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 6 Aralık 2007; 1:19:05 >
  • herkese selamlar benim bi sorum olacak: elimdeki ups in bataryasını 12 Volt 12 Amper Kuru Tip UPS Aküsü yada 12 Volt 17 Amper Kuru Tip UPS Aküsü ile deiştirmeyi düşünüyorum (içindeki 7,2amperdi) merak ettiğim"bu piller 100watrlık bir ampulü kaç dk çalıştırır" iş yerimizde karanlıkta kalıyoruz 40-60 wattlık 2 ampul işimizi görcek :) yok bu pili alsakta bu ampuller uzun süre çalışmaz derseniz aküsü fazla giden ve fazla pahalı olmayan bi ups tawsiyesine ihtiyacım war yardımcı olursanız çok sewinirim şimdiden tşk ediyorum
  • 60+40 w ampul yerine tasarruflu ampullerden kullanın aküyü de 12 amper ile değiştirin
    12x12 =144 /(10w+10wtasarruflu ampul)~7saat >kayıplarıda katarsak>(ve diğer parametrelerle beraber )>tahmini olarak 5 ila 3 saat aydınlatır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.