Arkadaşlar aşağıdaki komponentleri içeren bir hazır sistem satın aldım.
Forza Horizon 5'i açtım benim için uygun ayarları seçmesi için testi yaptırdım ekstrem ayarların uygun olduğunu söyledi. Gayet akıcı 80 fpste oyunu bir 5 dakika oynadım devamında fps drop yemeye başladım anlık olarak bilgisayar fps droptan da ziyade seste dahil olmak üzere kasmaya başladı. 3-5 saniye kasıp sonra normale dönüyordu. Ben de acaba kablolama ile ilgili bir problem mi var diye düşünüp. Kasayı açtım ve kasanın kablolamalarının olduğu tarafı açık bir şekilde 1 saat boyunca Forza Horizon 5'i aynı ayarlarda oynadım ve hiçbir şekilde kasma yaşamadım. Kablolamanın kötü yapıldığını farkettim ve kendimce düzelttim. Çünkü kasanın kapağını kapatırken kablolar müsade etmiyor benim kapağı eğmem gerekiyordu. Bu sebepten kendimce düzenledim ve herhangi bir şekilde zorlamaya gerek olmadan kapancak hale getirdim. Kasayı kapattım ancak yine aynı şekilde 5 dakika oyunu oynadıktan sonra kasmaların başladığını farkettim. Bunun sebebi işlemci sıcaklığı mı olabilir herhangi bir fikriniz, tavsiyeniz var mı? Ürünü satın aldığım firmaya da bir mail attım ancak haftasonu olduğu için herhangi bir dönüş henüz sağlanmadı. İşin can sıkıcı kısmı kasanın elime ulaşması için zaten yaklaşık 2 hafta bekledim. Böyle bir şey için kasayı tekrar göndermek istemiyorum. Tavsiyeleriniz benim için değerli. Şimdiden teşekkür ederim. |
Hazır Sistem Aldım Ancak Kasa Kapalıyken Belli Bir Süre Sonra FPS Drop Yiyorum
-
-
İşlemci ekran darboğazı yasıyorsun.Extrem ayarlardan düşük ayarlara geç.Soğutucunu mutlaka kontrol et.Herhangi bir sıkıntı var ise sogutucun yetersiz kalıyor olabilir.Kaç fan var kasa sıcaklıgı ne bilmiyorum ama aklıma gelenler bunlar.
-
Merhaba Teşekkür ederim, dediğin gibi sıcaklıkla ilgili yaşadığım bir problemmiş. Biosta işlemci sıcaklığı belirli bir seviyeye geldiğinde işlemcinin gücünü düşüren bir ayar vardı o açıkmış, onu kapattım. Kasayı masa altından üstüne çıkardım. Sistemde 4 adet fan bulunuyor biri egzoz olacak şekilde. İşlemci soğutucu olarak da stok soğutucuyu kullanıyorum. Sanırım yazın başka bir soğutucu almam gerekecek. İlk defa kasa satın aldım. İlk seferin acemiliği oldu biraz. Örneğin sistemin kasası mesh değil ön ve yan panel, ikisi de temperli cam. Bu sebeple kasanın önünde 3 fan olmasına rağmen dışarıdan içeri hava alamıyor. Belki de yazın kasayı da değiştirmem gerekecek. Ama bu süreçte oldukça bilgi edindim keyifli oldu benim için. İleride toplayacağım sistemlerde bu püf noktalara dikkat edeceğim. Yanıtın için teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Cleaver -- 24 Nisan 2023; 15:49:25 >
Benzer içerikler
- facebook hesabına başka cihazdan giriş bildirimi
- google silinen şifreleri geri getirme
- active directory dizin hizmetleri şu anda kullanılamaz
- bu yazılım oyunla aynı anda kullanılamaz virtual controller
- word dikey yazma
- udf nedir
- root nasıl kaldırılır
- bilgisayar hızlandırma
- telefon şarj olmuyor
- silinen dosyaları geri getirme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X