Şimdi Ara

Bir süre sonra görüntü gidiyor, oyun devam (9800gtx+ , 70 derece)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, böyle garip bir sorunum var. Bazı oyunlarda, bir süre oynadıktan sonra görüntü gidiyor.(monitöre sinyal gitmiyor sanırım). Fakat oyun devam ediyor. Sonra alt-tab yapıyorum, windows'a geçince görüntü geliyor. Tekrar alt-tab yapıyorum oyuna geçiyor ve kaldığım yerden devam ediyorum. Yani her hangi bir kilitlenme olmuyor. Sadece görüntü gidiyor. Sistem imzamdaki, sizce sorun ne olabilir? Teşekürler..

• Kartın ısısı referans soğutmaya göre normal, bir türlü o tip soğutma şeklinden vazgeçmediler

Biostan bellek ayarlarına bakın o.c şekilde çalışıyorsa bir üst voltajı vererek deneyin...
  • Sağ altda, sarı renkli ünlem simgeli bişey belirip "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti...." şeklinde bir uyarı veriyor mu?
  • Sistem overclock lumu ? Oc varsa tekrar bir gözden geçir derim. Oc yüzünden yapıyor olabilir
  • Yok, hiç overclock yapmıyorum. Hatta Sparkle Calibre normalde 761mhz ile geliyor (OC modu). Bu modda artifact verdiği için ben 740mhz'de (Standart mod) çalıştırıyorum. Ramler 2200 mhz.

@emreonal, hayır sarı renkli ünlem çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rextr -- 17 Mart 2009; 9:17:37 >
  • Vista kullanıyorsunuz galiba.Şunu bir deneyiniz.Denetim Masası/Güç Seçenekleri Özellikleri/Monitörü Kapat=Hiçbir Zaman şeklinde yapıp öyle bir oyun oynayınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: -dehşet-

Vista kullanıyorsunuz galiba.Şunu bir deneyiniz.Denetim Masası/Güç Seçenekleri Özellikleri/Monitörü Kapat=Hiçbir Zaman şeklinde yapıp öyle bir oyun oynayınız.

Saol, bunu denicem eve dönünce.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla arkadaşım ben calibre 9800gtx+ ımı garantiye gönderdim bir hafta önce tavsiye ederim karttaki sorun büyümeden sende gönder ilk başta artifact sorunu derken görünütü sürücüsü yanıt vermeyi kesti diyo bir sonraki aşamadada grafiklerde bozulma başlıyo örnegin 3dmark vantage da karakterlerde çeşitli üçgen uzuvlar çıkıyo veya yeşil noktalar oluşuyo veya kaplamıyo gibi oldu bende bu aşamalarla yaklaşık 2 ayda içinde bu sırayla oldu kart kullanılmaz hale geldi ben ilk başta artifact yaşamamak için normal ayarlarda kullandım buseferde artifact yok ama görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası aldım onuda aşmak için oyuna girmeden önce fan devrini %100 yaptım (ses çok artıyo) böylede bir süre idare ettim derken karakterlerden uzuvlar çıkmaya başlayınca garantiye gönderdim bu arada calibre soğutması rezalet ben o karta akasa vortexx neo taktım 65 derecede sabitlendi ve daha az ses yapıyo ve gpu nun 70 derece sıcaklını remlere üflemiyo sende fan devrini %100 yapmayı dene

• Fan devri %70'denyen bile çok ses yapıyor, %100 yapacaksam zaten hiç kullanmam daha iyi. Garantiye göndermeyi düşündüm ama, bin bir türlü bahane uydururlar diye çekiniyorum. Neyse, akşam vista'nın güç denetimini değiştirip test edeyim bir de.
  • SORUNUN HALOLDUMU
  • bide calibre garip
  • quote:

Orjinalden alıntı: rextr

quote:

Orjinalden alıntı: -dehşet-

Vista kullanıyorsunuz galiba.Şunu bir deneyiniz.Denetim Masası/Güç Seçenekleri Özellikleri/Monitörü Kapat=Hiçbir Zaman şeklinde yapıp öyle bir oyun oynayınız.

Saol, bunu denicem eve dönünce.

Bu şekilde ayarladım, 1 - 1.5 saattir oynuyorum. Şimdilik sorun yok. Teşşkürler, tekrar.

(Yalnız kartın fan gürültüsü çok çok fazla. Ben bu 9800gtx+ 55nm olduğu için az ısınır sanımıştım, üstüne bir de calibre olsun, soğuk olsun, sessiz olsun istedim. Ama tam tersi çıktı. Neyse yaza kadar idare edip, yeni nesil dx11 kart çakmak gerekcek )

• Calibrelerin fanlarının birisi %100 fan devri ile çalışıyor demişti birisi, sizdede o şekilde mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DsgnrYgt

Calibrelerin fanlarının birisi %100 fan devri ile çalışıyor demişti birisi, sizdede o şekilde mi ?

Bilmiyorum ki, nasıl kontrol edebilirim? Ben Sparkle'nin kendi yazılımdan bakıyorum, orda sadece fan speed-> %70 diyor, sanırım ikisini birden kastediyor.
  • nvidialar gerçekden acayip ısınıyor,arkadaşım gtx260 aldı kış ayı olmasına rağmen 70 derece civarında sürekli, üstelik kasasıda 3 extra fanlı, oysa ben his iceQ 3870 turbo kullanıyorum o.c li 47 dereceyi geçtiğini göremedim şükür
  • Bu tip hataların en büyük sebebi monitorün desteklemediği bi ekran tazeleme seçeneğini aktif yapamaktan oluyor, mesala bende SAMSUNG 19" LCD var 1280*1024 max 60hz destek veriyor, ama secenekler arasında 70hz ve 75hz de seçilebilir durumda 70-75hz seçtiğimde senin gibi sorun yaşıyordum hatta film seyrederken bile yapıyordu, daha sonra 60hz olarak ayarlayınca sorun felan kalmadı... bunuda deneyebilirsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.