Kulaklıktan Gelen Cızırtı
Arkadaşlar Merhaba,
Yeni bir hazır sistem aldım. Sisteme kulaklığı ön panelde bulunan girişlerden de taksam, arkada bulunan anakart girişlerinden de taksam çok az seviyede bir cızırtı alıyorum. Bu cızırtı örneğin youtubeda video previewlarının üstüne geldiğimde artıyor. Veya çeşitli işlemler yaptığımda artıyor. Örneğin herhangi bir oyunu açtığımda artıyor. Bununla alakalı bir çok forum okudum. Ses ayarları, ses sürücüleri vs hepsini denedim hiçbiri çare olmadı. Bu problemle daha önce karşılaşmış olup nasıl çözebileceğimi bilen var mı?
Kulaklıktan Gelen Cızırtı
Arkadaşlar Merhaba,
Yeni bir hazır sistem aldım. Sisteme kulaklığı ön panelde bulunan girişlerden de taksam, arkada bulunan anakart girişlerinden de taksam çok az seviyede bir cızırtı alıyorum. Bu cızırtı örneğin youtubeda video previewlarının üstüne geldiğimde artıyor. Veya çeşitli işlemler yaptığımda artıyor. Örneğin herhangi bir oyunu açtığımda artıyor. Bununla alakalı bir çok forum okudum. Ses ayarları, ses sürücüleri vs hepsini denedim hiçbiri çare olmadı. Bu problemle daha önce karşılaşmış olup nasıl çözebileceğimi bilen var mı?
Arkadaşlar aşağıdaki komponentleri içeren bir hazır sistem satın aldım.
- AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci
- Everest Flat Glass Rainbow Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
- Xigmatek 650W X-Power 80+ Güç Kaynağı
- Addlink 512GB S70 NVMe Okuma 3000MB-Yazma 2000MB M.2 SSD (ad512GBS70LTM2P)
- GoodRam IRDM PRO 16GB(2x8) Deep Black 3600mhz CL18 DDR4 Ram (K3600D4V64L18S/16GDC)
- Inno3D GeForce RTX 3060 Ti Twin X2 OC LHR 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
- Biostar B550MH 4933mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart
Forza Horizon 5'i açtım benim için uygun ayarları seçmesi için testi yaptırdım ekstrem ayarların uygun olduğunu söyledi. Gayet akıcı 80 fpste oyunu bir 5 dakika oynadım devamında fps drop yemeye başladım anlık olarak bilgisayar fps droptan da ziyade seste dahil olmak üzere kasmaya başladı. 3-5 saniye kasıp sonra normale dönüyordu. Ben de acaba kablolama ile ilgili bir problem mi var diye düşünüp. Kasayı açtım ve kasanın kablolamalarının olduğu tarafı açık bir şekilde 1 saat boyunca Forza Horizon 5'i aynı ayarlarda oynadım ve hiçbir şekilde kasma yaşamadım. Kablolamanın kötü yapıldığını farkettim ve kendimce düzelttim. Çünkü kasanın kapağını kapatırken kablolar müsade etmiyor benim kapağı eğmem gerekiyordu. Bu sebepten kendimce düzenledim ve herhangi bir şekilde zorlamaya gerek olmadan kapancak hale getirdim. Kasayı kapattım ancak yine aynı şekilde 5 dakika oyunu oynadıktan sonra kasmaların başladığını farkettim. Bunun sebebi işlemci sıcaklığı mı olabilir herhangi bir fikriniz, tavsiyeniz var mı? Ürünü satın aldığım firmaya da bir mail attım ancak haftasonu olduğu için herhangi bir dönüş henüz sağlanmadı. İşin can sıkıcı kısmı kasanın elime ulaşması için zaten yaklaşık 2 hafta bekledim. Böyle bir şey için kasayı tekrar göndermek istemiyorum. Tavsiyeleriniz benim için değerli. Şimdiden teşekkür ederim.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 242 (Bu ay: 8)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware