Şimdi Ara

Zotac 3080ti Amp Holo ekran kartı hotspot problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi forumlar. Elimdeki ekran kartı Zotac 3080ti Amp Holo. Normalde kartı yoran herhangi bir işlem yapmıyorum fakat 3 ay önce kartı %100 kullanacak yüksek ayarlarda bir oyun oynamak istedim kartın fanları çok yüksek ses ile çalışmaya başladı hemen furmak testi ile değerlere bakmak istedim hotspot değerinin 100-105 dereceler arasında görünce korktum. fanlar %100 de 3300 rpm çalıştığını gördüm karta zarar veririm korkusuyla testi uzun tutmadan bitirdim. Karta herhangi bir müdehalede bulunmadım. internette araştırma yaptığımda undervolt yapılması önerilmiş genelde fakat undervolt konusunda hiçbir bilgim yok. Bilmediğim şeyi tecrübeli kişilere danışmadan denemek istemedim. Undervolt yaparsam ısı problemimi çözer mi emin de değilim doğrusu. gtx 1060 dan rtx 3080ti ekran kartına geçtiğim için çoğu şeye korkarak yaklaşıyorum. Karta bakım gerekiyor mu yapılacak bakımlar ve undervolt ile bu fan sesi ve sıcaklık sorununu çözebilir miyim bunların yanıtını arıyorum. Tecrübeli bu işlerden anlayan kişilerden yardım bekliyorum. 20 ekim tarihinde yaptığım furmak testinin ve fan sesinin videosunu çekmiştim onun youtube linkini de ekliyorum. İyi forumlar.

Sistem özelliklerim

AMD Ryzen 7 5800X3D

2x8gb Gskill ram

MSI MAG FORGE 100R Kasa

NZXT C850 850w psu

artic liq. 240mm işlemci sıvı soğutma

Testler Kasa Yan kapakları kapalı şekilde yapılmıştır.

BayBerkantyoutube
    20 Ekim 2024
    https://www.youtube.com/watch?v=TyEQEEnLHDY

• PTM 7950 kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AREryilmaz

PTM 7950 kullan.

Merhabalar öncelikle ben bu konularda tecrübeli biri değilim kendim yapıp problem yaşamaktansa yaptırmayı düşünüyorum. siz sanırım termal pad ve macunları değiştirmemi önerrmişsiniz bu değişiklikleri yaptıktan sonra sıcaklıklar 70-80 derecelere kadar düşer mi ve uzun süreli problemsiz çalışmaya devam eder mi? yoksa 3000 serisi kartlar hep yüksek sıcaklıklarda mı çalışır ? ben bu sıcaklık ve fan sesine alışık değilim eğer yüksek sıcaklık ve fan sesi normal ise ekran kartımı satıp üzerine ekleyip 4070s kartı mı almalıyım bilemiyorum. kartı düzeltme durumu varsa önerdiğiniz ürünler ile bu işten anlayan kişilere yaptırmayı düşünüyorum iyi forumlar. 

• sıcaklıklar normal gddr6x bellek için. ama bir termal temizlik iyi gelebilir. ama öyle 70-80C leri beklememek lazım hot spot için

• berkanta93 kullanıcısına yanıt
    Msi Afterburner indir Power Limiti 75 yap, core clock 100 civarı arttır, profili aktive et. Bu şekilde de sonuçları paylaşır mısın
  • dokuzkuyruklu-_- kullanıcısına yanıt
    Hotspot dediği vram hotspot mu?
  • Gpu core ve htspot arasındaki fark en fazla 15 olmalı. Sadece 125W çekerken o sıcaklıkları görüyor olman da zaten macunun artık patates olduğunu gösteriyor. Macunu temizleyip ptm7950 uygulamalısın. VRAM sıcaklıkların çok çok iyi termal peşlerinden değiştirmeye gerek yok.
    Neden ptm? Zamanla performansı düşmediği ve LM gibi iletken olmadığı için PTM. 3090da ve iki tane A4000'de kullanıyorum, bundan sonra silikon üzerine macun veya sürmem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tüm yorumlarınız ve ilgileriniz için teşekkür ederim. Gün içinde müsait olamadığım için şimdi gördüm mesajlarınızı. Yüksek sıcaklıktan ötürü fanlarım çok yüksek sesli çalışıyor ve beni çok rahatsız ediyor. 70-80 dereceleri beklemeyin demişsiniz fakat o derecelere düşüremezsem sıcaklıkları fan sesinden yüksek performans gerektiren işlemleri yapamam çünkü beni çok rahatsız ediyor. Bu kartın fanını sessiz çalıştıramayacaksam eğer ona göre hiçbir bakım ve uv işlemi denemeden satıp 4000 serisi kart almayı düşünüyorum bu konudaki önerileriniz benim için önemli. ilgilenen ve cevaplayan herkese teşekkür ediyorum ve önerilerinizi bekliyorum iyi forumlar 

• Termal macunu değiştirin. Termal pedleri kontrol edin. Sıcaklık fazla ise pedleri değişin. Birde zotac larin soğutması 3000 serisinde iyi değil. Gddr6x ramler de aşırı ısınıyor. Bunu 4000 serisinde çözdüler. Eğer gpu is yüküyle ilgili is yapıyorsanız 4070 ti s alın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.