Zotac 3080ti Amp Holo ekran kartı hotspot problemi
Öncelikle herkese iyi forumlar. Elimdeki ekran kartı Zotac 3080ti Amp Holo. Normalde kartı yoran herhangi bir işlem yapmıyorum fakat 3 ay önce kartı %100 kullanacak yüksek ayarlarda bir oyun oynamak istedim kartın fanları çok yüksek ses ile çalışmaya başladı hemen furmak testi ile değerlere bakmak istedim hotspot değerinin 100-105 dereceler arasında görünce korktum. fanlar %100 de 3300 rpm çalıştığını gördüm karta zarar veririm korkusuyla testi uzun tutmadan bitirdim. Karta herhangi bir müdehalede bulunmadım. internette araştırma yaptığımda undervolt yapılması önerilmiş genelde fakat undervolt konusunda hiçbir bilgim yok. Bilmediğim şeyi tecrübeli kişilere danışmadan denemek istemedim. Undervolt yaparsam ısı problemimi çözer mi emin de değilim doğrusu. gtx 1060 dan rtx 3080ti ekran kartına geçtiğim için çoğu şeye korkarak yaklaşıyorum. Karta bakım gerekiyor mu yapılacak bakımlar ve undervolt ile bu fan sesi ve sıcaklık sorununu çözebilir miyim bunların yanıtını arıyorum. Tecrübeli bu işlerden anlayan kişilerden yardım bekliyorum. 20 ekim tarihinde yaptığım furmak testinin ve fan sesinin videosunu çekmiştim onun youtube linkini de ekliyorum. İyi forumlar.
Sistem özelliklerim
AMD Ryzen 7 5800X3D
2x8gb Gskill ram
MSI MAG FORGE 100R Kasa
NZXT C850 850w psu
artic liq. 240mm işlemci sıvı soğutma
Testler Kasa Yan kapakları kapalı şekilde yapılmıştır.
Son Giriş: 26 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 498 (Bu ay: 209)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El