Asus Z390-H için RAM yükseltme
Kullandığım KINGSTON HX430C15PB3K2/16 HyperX Predator DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB) RAMleri yükseltmek istiyorum fakat karar veremedim 1200tl ye birebir uyumlu olmayan 2 tane daha 8 GB mi alsam yoksa 2000tl civarına 2x16GB mı almalıyım? Sabilite ve uzun ömür açısından ne düşünüyorsunuz?
yoksa 16x2 3600 mhz olanlarlardan almak mı daha mantıklı?
veya bu model
Merhaba Hobi ürünleri ile ilgilenen sayısı ülkemizde az o yüzden çoğunlukla firmalar ürünleri getirmiyor. Hobbytime'da Dungeons n Dragons figürleri boyamada kullandığım Vallejo boyaların olduğu ve bu ürünlerin birde distribütörü olduğunu görünce sevindim ve düzenli olarak kullandığım ürünlerden 12 Ekimde yüklü bir alışveriş yaptım.
Figür boyamaya başlayalı 11-12 sene oldu neredeyse her türlü boya ve fırça türünü kullanma şansım oldu bu sürede ve gelen 95 boyadan 4-5 tanesinde pigment ayrışmasına bağlı köpürme olduğunu fark ettim ve satıcıyla iletişime geçtim. İşte olay burada başladı satıcı ürünün hatalı olma ihtimalini kabul etmeyi bırak birde bana akıl veriyor iyice karıştırın diyerek. Kendilerine tekrar yazıyorum sonuç yine aynı iadeyi ve değişimi kabul etmiyorlar. Tamam dedim klasik Türk firması bu o zaman boyalarımı geri gönderin bir hafta geçti boyalardanda ses yok. Adamlara diyorum amazon.es den aldıklarımda bile değişim yapıldı keşke oradan alsaydım öyle yapın iade edelim diyorlar ürünleri gönderirseniz. Benim gönderdiğim 4-5 boyaya çökmüşler elimde kalan 3500 tl'lik boyanında peşindeler. Yazışmaların dökümünü alta ekliyorum.
Eğer bu firmayı görürseniz alışveriş yapmadan iki kere düşünün resimde görüldüğü gibi farklı firmalardan ürünler aldım adamlar USA'de olmasına rağmen değişimi ikiletmeden yaptılar.
Bunlarla yaptığım alışveriş belli ki fazla geldi küçük vizyonları ile ama sadece amazon dışında MM'den aldığım figürlerin bir sayfada gösterebildiklerim aşağıda bana herkes boya iade etse biz nasıl kar edeceğiz diyorlar telefonda.
Boyalar ve figürler aşağıda var ilk resim 2012 yılından daha Vallejo sadece amazon.es de satarken alınmış boyalar arka planda
silinebilir
silinebilir
Yaklaşık 1 buçuk yıl önce aldığım Asus Rog Strix 2070 O8G model ekran kartım bozuldu ve Asus RMA bir hafta içinde Değişim/iade belgesini tarafıma iletti. Kartı sanal gerçeklik ile yapılan rehabilitasyon çalışmalarında kullandığım için değişim hakkımı kullanmak istediğimi belittiğim halde İnventus'u bugün arayıp durumu sorduğumda ithalatçı firma ile görüştük değişim yapılmayacak para iadesi yapılacak dendi. Arızalanan cihazı RMA'ya ben yollayacaksam rapor sonucunda işim direk distribütör kararına bağlı olacaksa aracı firmaya neden fazla para verip alıyorum? Kartı aldığım sırada Amazon'dan çok daha ucuza getirtebilirdim ama İnventus güvenilir olur diye onalrdan almayı tercih ettim. Eski yorumlarımda vardır İnventus'la 10 yıllık bir alışveriş geçmişim var ve eskiden müşteri lehine karar verirlerdi ama görmüş oldum ki artık onlarda sıradan bir TR firmasına dönüşmüşler. Gerçekten bu deneyim tam bir hayal kırıklığı oldu ve madem bu işlerde muhattabım distribütör bundan sonra bilgisayar bileşenlerini amazon üzerinden alacağım en azından işlemer çok daha hızlı olur.
Edit: Tüketici hakları gereği değişim talebini yapabilirsiniz diyen arakdaşlar olmuş PM ile ama sanırım istesem dahi firma 1 ay oyalayıp yine para aidesi yapmak isterse iade edebiliyor. Fikri olan varsa yorumlarınızı bekliyorum
Edit 2: THH'ye başvuru yapıldı firmanın savunması bekleniyor. Sonucu benzer durumda olanlar için yine burada paylaşırım
Edit 3:THH cevabı geldi ve olumlu. Değişim hakkının kullandırılmasını yönünde. Benzer durumda olanlar mutlaka hakem heyetine başvurularını yapsın.
Bakalım iyice işi yokuşa sürüp itiraz yoluna gidecekler mi
Edit 4: Penta THH'ye rağmen konu bizim için kapanmıştır deyip yine redditti. İnventus RTX 3060 ROG Strix OC V2 ile değişim yapmayı kabul etti. Bunu firma başta yapsaydı 6 ay boş yere uğraşmayacaktım. Gerçi son ana kadar müşteri alyhinde olmaya devam ettiler aradaki farkı ben verip üst model almak istedim onu da kabul etmediler. Şimdi kurumun avukatından görüş aldım Ticaret Bakanlığı'na Penta'yı THH kararına uymama, müşteriyi maddi zarara sokma ve satış sonrası görevlerini yerine getirmeme gerekçesiyle başvurabileceğimi söyledi. Peşini bırakmayı düşünmüyorum işin birazda onlar uğraşsınlar bakalım. En azından ceza alırlarsa başkalarına benzer muamele yapamazlar.
Edit 5: Sayın Adem Helvacı'nın ve kurum avukatının önerileri ile dosyayı hazırlanıp Ticaret Bakanlığına verildi. Adem Helvacı'nın benzer pek çok problem için videoları var oldukça faydalı olud benim için ekran kartı ile ilgili videosunun linkini aşağıya ekliyorum
Silinebilir
|
|
GTX 980 ASUS STRİX Nereden almalı?
|
i5 4690 için anakart
|
Diablo üç elden çıkarma
|
P5KC için Ram
|
Vi veri veniversum vivus vici |
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 482
İkinci El Bölümü Mesajları: 41
Konularının görüntülenme sayısı: 15.700 (Bu ay: 202)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 299 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware