Şimdi Ara

COİL WHİNE ( CIZIRTI SORUNU VE CEVABI )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: KAYAHAN.A Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
3.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ( COİL WHİNE )Çoğu ekran kartında, hatta bütün ekran kartlarında var o da şöyle bir oyun açtığınız zaman gpu'ya yüklenen,odaklanan grafiklerden küçük bir süre hafif cızırtı şeklinde olan bir problem aslında bakarsanız problem değil.Bu arada windos 7 derecelendirmesi benchmark testi yaptığınızda cızırtı sorunu oluyor.Dediğim gibi bir anda karta yani gpusuna yüklenince bir anda cızırtı yapıyor hafif sonra geçiyor bende bile var bu hafif cızırtı oyunlarda ve benchmark testlerinde sıklıkla karşılaşırsınız.Bu sorunla karşılaşanlar ürünü garantiye vermesinler kartı geri gönderirler boşa uğraşmış olursunuz.

Edıt : Lütfen bu konu üzerine soru sormayınız sorunun cevabı açık bir şekilde belirtilmiştir.

• ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız.Ucuz pahalı demeden, marka ayırımı yapmadan her kartta görülebiliyor.

http://www.youtube.com/watch?v=zDg9QWuqMIg

http://www.youtube.com/watch?v=VzWH0R66ezY

http://www.youtube.com/watch?v=f5RHx9otadY

• Bunun çözümü yok. Tek çare Vsync açıp cızırtıyı azaltmak
  • Ya da kasayı fanla doldurup sesi boğmak Ben bu tekniği kullanıyorum gayetde iyi oluyor 4 tane fan var kasada , 2 tane daha atmayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: buchosss

Ya da kasayı fanla doldurup sesi boğmak Ben bu tekniği kullanıyorum gayetde iyi oluyor 4 tane fan var kasada , 2 tane daha atmayı düşünüyorum

niye olmasın benim c70 lerde 11 tane fan yüzünden bazen kendimi bile duyamıyorum ve 10 tane fan da PSU ya bağlı olduğundan hiçbir şey duyulmuyor Bazen kendimi bile duyamıyorum hatta. 1 i anakarta takılı o da eksoz fanlarından biri

• quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

Ya da kasayı fanla doldurup sesi boğmak Ben bu tekniği kullanıyorum gayetde iyi oluyor 4 tane fan var kasada , 2 tane daha atmayı düşünüyorum

niye olmasın benim c70 lerde 11 tane fan yüzünden bazen kendimi bile duyamıyorum ve 10 tane fan da PSU ya bağlı olduğundan hiçbir şey duyulmuyor Bazen kendimi bile duyamıyorum hatta. 1 i anakarta takılı o da eksoz fanlarından biri

Fan sesini kafa kaldırıyorda , coil whine rahatsız edebiliyor

• quote:

quote:

quote:

sessizlik benim için en arka plan. performanslı ve güçlü olsun yeter

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Coil Whine sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Benim gibi yıllarca fansız ekran kart , kasada 1 tane fan yok ,yeni sisteme geçip,böyle herşeyde bir fan sesi falan duymaya başlayınca alışma süreci zor oluyor açıkcası ben yeni yeni alışmaya başladım :D

Birde yazınızda aklıma takıldı fanları direkt anakarta bağlamak yada direkt PSU ya bağlamanın farkı ne oluyor ? bende 3 ü anakartta mesela

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim gibi yıllarca fansız ekran kart , kasada 1 tane fan yok ,yeni sisteme geçip,böyle herşeyde bir fan sesi falan duymaya başlayınca alışma süreci zor oluyor açıkcası ben yeni yeni alışmaya başladım :D

Birde yazınızda aklıma takıldı fanları direkt anakarta bağlamak yada direkt PSU ya bağlamanın farkı ne oluyor ? bende 3 ü anakartta mesela

anakart üzerindeki fanların voltajlarını kontrol edip hızını vs. yavaşlatabiliyor fan kontrolcü gibi. ama psu tam güç verdiği için, her zaman tam gaz çalışıyor. Zaten benim anakartımda 1 fan yeri var onu da eksoza taktım. bir tüyo vereyim yan kapaktaki fanlar her zaman çok ses yapar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

anakart üzerindeki fanların voltajlarını kontrol edip hızını vs. yavaşlatabiliyor fan kontrolcü gibi. ama psu tam güç verdiği için, her zaman tam gaz çalışıyor. Zaten benim anakartımda 1 fan yeri var onu da eksoza taktım. bir tüyo vereyim yan kapaktaki fanlar her zaman çok ses yapar

Tamam tam benim istediğim şey işte :D Fanların sesli çalışması , o sesi boğması :D En kısa zamanda ben onları PSU'a bağlıyayım :D

Edit: Ama yok anakartaki fanlar zaten kasadaki bileşenlerin sıcaklığı artınca kendilerini hızlandırıyorlar , ısılarının artmasıda ekran kartına işlemciye yük binmesi demek anakarta bağlanması iyi o zaman bileşenlere yük binmediği zamanlarda yavaş dönmeler güzel çünkü coil whine sadece oyunlarda geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Garp -- 6 Ağustos 2013; 9:02:39 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Garp -- 6 Ağustos 2013; 9:19:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

( COİL WHİNE )Çoğu ekran kartında, hatta bütün ekran kartlarında var o da şöyle bir oyun açtığınız zaman gpu'ya yüklenen,odaklanan grafiklerden küçük bir süre hafif cızırtı şeklinde olan bir problem aslında bakarsanız problem değil.Bu arada windos 7 derecelendirmesi benchmark testi yaptığınızda cızırtı sorunu oluyor.Dediğim gibi bir anda karta yani gpusuna yüklenince bir anda cızırtı yapıyor hafif sonra geçiyor bende bile var bu hafif cızırtı oyunlarda ve benchmark testlerinde sıklıkla karşılaşırsınız.Bu sorunla karşılaşanlar ürünü garantiye vermesinler kartı geri gönderirler boşa uğraşmış olursunuz.

Gördüğüm kadarıyla birşey öğrenmişsin bunu da bütün konulara kopyala-yapıştır yapıyorsun hatta 1 yıl önce açılmış konuları bile hortlamaktan çekinmiyorsun neyse konuya dönersek coil whine'in kartın gpu'su ile alakası yoktur. ses kartın bobin veya kondansatörlerinde gelir. ayrıca bir anlık yükle kısa bir süre yapıp sonra geçer diye birşey de yok. yük ve fps yüksek olduğu sürece ses devam eder. crysis menüsünde vsync kapalı durun bakalım ses geçiyormu. sesi azaltmak isteyen vsync açıp fps'yi 60'a sabitlemelidir. son olarak ise ben de 1 yıl önce aynı sorunu yaşayıp, sorunla ilgili bilgim olmadığından kartı garantiye yollamıştım ve çizgi elektronik kartı iade almıştı ve vatandan yenisi gönderilmişti. eskisi bile kasa masaüstünde başımın dibinde olmasına rağmen crysis menüsü gibi yerler hariç sesi duyulmazken iade alındı ve yeni gelen ise daha da az ses çıkarıyor. normal kullanımda sesisini hiçbir şekilde duymuyorum zaten. yani garantiden geri gönderirler boşuna uğraşırsınız kısmı da doğru değil, selametle

• Fire.Sword kullanıcısına yanıt
    Karta herhangi bir zararı varmı? Alalı 7 ay oldu garanti kabul edermi acaba.
  • Karta herhangi bir zararı yok, rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam edin. Kartınızı alalı 7 ay olduğundan kabul edeceklerini sanmıyorum açıkçası. Öyle olsa herkes kartını 7-8 ay kullandıktan sonra iade edip yeni kart alırdı :) Bu sorun nedeniyle kartı aldığı yerden veya garantiden değiştirenler hep yeni almış oluyor ve değişimde sorun çıkarmıyorlar. ben de değiştirdiğimde kartı alalı daha 2 hafta olmuştu. Garantiden birşey çıkacağını sanmıyorum açıkçası. sesi azaltmak için vsync açık fps 60'ın üstüne çıkmayacak şekilde oyunları oynayabilirsiniz. fps yükseldikçe seste artıyor çünkü.
  • Kulakiçi kulaklık takıp oyunları oynayın..
  • Benim de 285 fena öterdi. Özellikle, binlerce fps aldığınız menü ekranlarında ses çok artacaktır.

Aslında genelde her kartta oluyor bu ses (o menü ekranlarında 670'le de duyuyorum). Bazı kartlarda fazla oluyor sadece.

FPS'yi afterburner veya precision x'ten sabitleyin. Vsync ile input lagli oynamanın anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 6 Ağustos 2013; 15:03:02 >
  • AMD nin ürettiği tüm 7850 lerde bu sorun olsaydı eyvallah ama sapphire in 1-2 dolar kar ediyim diyerek dandik faz üniteleri koyması yüzünden kimse bu sesi çekmeye mecbur değil.Hele buradaki insanlar her gün kasasının kapağını açan işi gücü iyi bir kasa dizmek olan insanlar.Sen bu insanların takıldığı bir forumda kartlarınız sorunlu değil ses çıkarmasını kafaya takmayın öyle kullanın diyorsan bunu kimse kabullenmez.

En ufak sesde gidip iade edin arkadaşlar.İade edilen kartlar bi şekilde ithalatçı firmalara ve oradan da sapphire bir şekilde dönecektir.3-5 kuruş yüzünden düşük kalitede elektronik komponent kullanan sapphire bunun acısını da çekmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ExtraTechx* -- 6 Ağustos 2013; 15:21:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

( COİL WHİNE )Çoğu ekran kartında, hatta bütün ekran kartlarında var o da şöyle bir oyun açtığınız zaman gpu'ya yüklenen,odaklanan grafiklerden küçük bir süre hafif cızırtı şeklinde olan bir problem aslında bakarsanız problem değil.Bu arada windos 7 derecelendirmesi benchmark testi yaptığınızda cızırtı sorunu oluyor.Dediğim gibi bir anda karta yani gpusuna yüklenince bir anda cızırtı yapıyor hafif sonra geçiyor bende bile var bu hafif cızırtı oyunlarda ve benchmark testlerinde sıklıkla karşılaşırsınız.Bu sorunla karşılaşanlar ürünü garantiye vermesinler kartı geri gönderirler boşa uğraşmış olursunuz.

Gördüğüm kadarıyla birşey öğrenmişsin bunu da bütün konulara kopyala-yapıştır yapıyorsun hatta 1 yıl önce açılmış konuları bile hortlamaktan çekinmiyorsun neyse konuya dönersek coil whine'in kartın gpu'su ile alakası yoktur. ses kartın bobin veya kondansatörlerinde gelir. ayrıca bir anlık yükle kısa bir süre yapıp sonra geçer diye birşey de yok. yük ve fps yüksek olduğu sürece ses devam eder. crysis menüsünde vsync kapalı durun bakalım ses geçiyormu. sesi azaltmak isteyen vsync açıp fps'yi 60'a sabitlemelidir. son olarak ise ben de 1 yıl önce aynı sorunu yaşayıp, sorunla ilgili bilgim olmadığından kartı garantiye yollamıştım ve çizgi elektronik kartı iade almıştı ve vatandan yenisi gönderilmişti. eskisi bile kasa masaüstünde başımın dibinde olmasına rağmen crysis menüsü gibi yerler hariç sesi duyulmazken iade alındı ve yeni gelen ise daha da az ses çıkarıyor. normal kullanımda sesisini hiçbir şekilde duymuyorum zaten. yani garantiden geri gönderirler boşuna uğraşırsınız kısmı da doğru değil, selametle

senin söylediğinle hiçbir alakası yok kardeş o zaman piyasadaki bütün kartlar bozuk garantiye gitmesi lazım bende niye yapmıyor crysisde vsncyi kapat yok şunu kapat dediğinle hiçbir alakası olamayan şeyler oyun açılış menülerinde benchmark testinde windows 7 derecelendirmesinde yapıyor senin dediğin başka bir sorun olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 6 Ağustos 2013; 22:08:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

Benim de 285 fena öterdi. Özellikle, binlerce fps aldığınız menü ekranlarında ses çok artacaktır.

Aslında genelde her kartta oluyor bu ses (o menü ekranlarında 670'le de duyuyorum). Bazı kartlarda fazla oluyor sadece.

FPS'yi afterburner veya precision x'ten sabitleyin. Vsync ile input lagli oynamanın anlamı yok.

Afterburner'da FPS sabitleme kısmı tam olarak nerede? Ayrıca benim HD7950 PCS+, Euro Truck Simulator 2'nin ana menüsünde çok fena cızırtı yapardı. Meğersem aldığım yüzlerce FPS'denmiş.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.