edit: türktelekom ekipleri geç te olsa sonunda geldi. sokak direğindeki ankastre kutusundaki bağlantıyı yenilediler. düzelmediğini görünce kendi modemlerini denediler. kendi modemlerinin 35 mgbit ile bağlandığını, büyük ihtimalle yıldırımda benim modemimin de komşularınki gibi hasar aldığını söylediler. ben kesintisiz güç kaynağı (ups) kullandığımdan modem komuşlarınki gibi yanmamıştı ama telefon hattından gelen elektrik bir şekilde hasar bıraktı sanırım. her neyse yeni modem aldım. keenetic omni dsl. hat değerleri sağlam airties 5760 kadar iyi olmasa da yine de 35 mgbit ile bağlanabiliyorum artık. airties'ta bozulmadan önce snr 20, ulaşılabilir hız 60 mgbitti. keenetic'te snr 10, ulaşılabilir hız 50 mgbit. gün içinde bazen snr 8, hız 45 oluyor ama sorun etmedim. artık sorunsuz 35 mgbit alabiliyorum. bana yeter.
merhabalar. 3.5 yıldır turknet kullanıyorum. önce adsl kullanıyordum, son 8 aydır da vdsl. 8 aydır hiçbir sorunum yoktu. sorunsuz 35 mgbit kullanıyordum. snr 20 civarı max ulaşılabilir hız 60 mgbit civarıydı. 4 gün önce yağmur yağarken yakınlara yıldırım düştü. o yıldırımdan sonra, upload hat değerleri aynı kalmasına rağmen, download hat değerleri çok düştü. snr 8, ulaşılabilir hız 22 mgbit. arıza kaydı oluşturdum. turktelekom ekibi aynı gün kendi müşterilerinin evlerine kadar gelip kontrol etti. yakınlardaki komşuların da yıldırım yüzünden internetleri arızalnmıştı. bazılarıının modemleri yanmıştı. onların modemlerine kadar kontrol edip, sorunlarını çözdüler. biz ise turknet kullandığımızdan üvey evlat muamelesi görüyoruz. 4 gündür ne gelen var ne giden. sürekli arıza çözümlenmiştir deyip, kapatıyorlar. turknet neden turktelekom üzerinde baskı kuramıyor. altta ekran görüntülerini ekliyorum, belki burdaki turknet yetkilisi, turktelekomla iletişim kurup, derdimi anlatabilir.
hat değerleri
otomatik arıza tepitinde, sahada fiziksel sorun tespit edilmiştir diyor.
turktelekom devre değişikliği (sanırım port değişikliği oluyor) yaptığını iddia edip arızayı kapattı ama yalan, evdeydim. modem bile yeniden başlamadı. devrede bir değişiklik yapılsaydı en azından internet kopup yeniden bağlanırdı. öyle birşey olmadı.
sonra evimin tesisatına suç atmamaları için modemi direkt turktelekomun sorumluluğunda olan, onların kablosuna bağlayıp, resmini de atıp itiraz ettim. ama yine boşuna, turktelekom yine sorun çözülmüştür deyip başından savdı.
bu durumda ne yapabilirim bilmiyorum. turktelekom umursamıyor, turknet baskı kuramıyor. kaldım öyle.
Arkadaşlar 7 yıldır logitech z523 kullanıyorum. memnundum ama son zamanlarda bass vururken tırr diye ses çıkardığını farkettim. dikkatli dinleyince sesin pasif radyatörden geldiğini farkettim. koruma ızgarasını çıkarınca pasif radyatörün yırtılmış olduğunu gördüm. bunu yapıştırmam gerek ama her türlü yapıştırıcının olmayağını düşünüyorum. japon yapıştırıcısı büyük ihtimalle eritip kullanılmaz hale getiririr. elimde sıcak silikon tabancası da var ama o da çok güçlü değil tutmaz gibi geliyor. bana bunu yapıştırmam için,yapıştırıcı önerebilir misiniz?
Arkadaşlar demin ttnet ten arayıp ismimi söylediler. buyrun deyince. bulunduğum bölgeyi söyleyip (mahallenin adını biliyorlar) altyapı güçlendirmesi yaptıklarını ve bundan sonra hem ev telefonu için abonelik ücreti ödemeyeceğimi hem de 8 mgbit hızı 16'ya çıkaracaklarını söylediler. Ayrıca bundan sonra telefon ve internet ayrı ayrı değil tek fatura şeklinde abonelik ücreti olmadan gelecekmiş. İyi yapın deyince ev adresini istediler. Sözleşme getirip 2 yıl taahütlü imzalatacaklarmış. numara 444 0 375 değildi sıradan bir cep telefonuydu. Bir yandan kıllandım dolandırıcı olabilir mi diye bir yandan da düşündüm 2 hafta önce ev telefonunda çevir sesi kesilmişti. Arıza kaydı bırakmak istediğimde bulunduğum bölgede genel bir sorun olduğunu en kısa zamanda düzelteceklerini söylüyorlardı ve ertesi gün düzelmişti. ayrıca dolandırıcı olsalar bile sadece adresle birşey yapamayacaklarını düşündüm. Sonuçta internetten alışveriş yaparken kaç siteye adres bilgilerimi verdiğimi Allah bilir. Ayrıca mahallenin ismini biliyorlardı gelip ismimi söyleseler aha bu ev diye gösterirlerdi. Yine de vermeden önce numaranın neden 444 lü olmadığını sordum çağrı merkezinden aradığı için öyle göründüğünü söyledi. Mahallenin adını ve kapı numarasını verince. Cad. ismi falan yok mu dedi. Yok bütün kargolar bu adresi bulabiliyorsa siz de bulursunuz ayrıca mahallenin adını da biliyorsunuz gelip ismimi kime sorsanız gösterir zaten dedim. Bir arkadaşa soruyum biraz bekleyin dedi. sonra çağrı merkezlerinde beklerken çalan müzik girdi ve 30-40 sn sonra meşgul çalıp tlf kapandı.
Bu neydi şimdi. Türk telekom durup duruken neden abonelik ücretini kaldırsın, 8 mgbit hızı 16 yapsın. Yok arayan türk telekom değil de dolandırıcıysa sadece ev adresim ile ne yapabilir ki. Acaba 2-3 gün sonra gelip TT sözleşmesi diye farklı bir kağıt mı imzalatmaya çalışacaklar. Başına buna benzer durum gelen var mı. Ne yapmamı önerirsiniz?
Vatandan pazartesi günü 4 parçalık ürün siparişi verdim. Önceden de birçok kere sipariş verdim. Genelde tek bir mağaza siparişi toplu olarak hazırlar ve gönderirdi. ama bu hafta ilk defa çok ilginç ve sinir bozucu bir durumla karşılaştım. Vatan bir ürünü sivastan, bir ürünü bostancıdan, diğerini duddulludan gönderdi sonuncu ürünü ise henüz göndermedi. sipariş takibi bölümünde çizgi olarak görünüyor. Durum bu.
Nerde teşhir, iade ürün varsa onları mı seçip yolluyorlar anlamıyorum. Çünkü sipariş verdiğim ürünler nerdeyse bütün mağazalarında stokta görünüyor. Ups'ten te 3 farklı mail geldi. Bütün ürünler ayrı ayrı kargolanmış. Vatana mail attım cevap bekliyorum. Böyle bir durumla karşılaşan var mı daha önce?
Arkadaşlar ablam 7-8 ay önce 2. el volkswagen golf aldı ve ne yazık ki pek hayrını göremedi, aldıktan 1 hafta sonra motor kitlendi servis 30.000 tl lik aracın motorunu değiştirmek için 14.000 tl istedi. Sonra amcamın tanıdığı bir yerde parça değişikliğiyle 5000 tl'ye yaptırdı. geçen hafta da yine mototrda başka arıza oluştu ve 1000 tl daha koydu ve sonuçta arabadan artık soğudu satıp sıfır sorunsuz bir araç almak istiyor. Eniştemle birlikte 100.000 tl ye kadar dizel, sıfır, sorunsuz, suv veya jeep tam olarak ne deniyor bilmiyorum, yüksek bir araç almak istiyorlar. Akıllarında nissan qashqai ve honda cv-r var. Ama hangisi daha iyidir veya bu fiyata daha iyi bir seçenek var mı bilmediklerinden araştırmamı istediler. Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba arkadaşlar dün bitcoin ile araştırma yaparken denk geldim. Öncelikle bitcoin ne olduğunu bilmeyen için kısaca söylemek gerekirse bitcoin bir çeşit sana para birimidir ve an itibariyle 1bitcoin 820 dolar, 1685 tl değerindedir. Bu yıl bunun 10000 dolar civarına çıkacağı düşünülüyor :w00t: Alt siteden bitcoin piyasasını görebililir. Bitcoin alabilir veya kazandığınız bitcoinleri tl'ye çevirebilirsiniz.
Şimdi bu kadar değerli olan bitcoinleri nasıl kazanacağımıza gelirsek doğru dürüst kazandıran iki site var öncelikle alttaki bitcoin veren siteye üye oluyoruz. üye olurken sizden bitcoinlerinizi toplayacağınız bir cüzdan hesabı istiyor. Hesabınız yoksa "Don't have a Bitcoin address?" linkini tıklayın açılan sayfada e-mail adresi ve cüzdanınıza girmek için bir şifre oluşturun. Cüzdanınızın adresi, ona ulaşmak için olan link ve parola e-mail adresinize gönderilecek. Sonra kayıt ekranına geri dönün ve cüzdan adresinizi ve bir prola girip siteye üye olun.
kayıt olduktan sonra iki çeşit bitcoin kazanma var. Birincisi free play olan kazanma şekli. Bunda her saat başı güvenlik kodunu girdikten sonra roll diyorsunuz. ve gelen sayılara göre: 0 - 9885 = 0.00000223 9886 - 9985 = 0.00002228 9986 - 9993 = 0.00022279 9994 - 9997 = 0.00222789 9998 - 9999 = 0.02227888 10000 = 0.22278882 bitcoin kazanıyorsunuz. Bunu saatte bir yapabilirsiniz. Her saat yada arada bir siteye uğrayıp 2 snde roll yapıp oturduğunuz yerden yavaş yavaş bitcoin biriktirebilirsiniz.
İkincisi ise roll yapıp kazandığınız bitcoinleri bir nevi alt-üst iddiası şeklinde oynayabilirsiniz. multiply btc kısmında yatırmak istediğiniz parayı giriyorsunuz. mesela 0.000001 coin yatırdınız. yatırdığınız paranın iki katını kazanmak için gelecek sayının 5250 den yukarımı 4750den aşağımı olacağını tahmin etmeniz gerekiyor. 3 katı için 6800'den üst 3100'den alt mı olacağını tahmin etmeniz gerekiyor. bu şekilde iddianızı yapıp bitcoinleri arttırabilir yada kaybedebilirsiniz.
Bunda da şöyle bi yöntem izleyebilirsiniz. kazanma şansını arttırmanız için önce x2 ile oynayım kaybederseniz x3 ile kaybederseniz x4 ile tekrar kaybederseniz x5 ile hep low veya high ile oynayın. 9000 yukarı veya 1000 den bir aşağı bir sayı geldiği an kazanacaksınız. mesela hep low yaptınız ve 0750 gelip x7'te kazandınız diyelim. her iddia da 1 bitcoin yatırmışsınız diyelim. x2 den x7'e kadar tolam 6 el oynadınız ve 6 bitcoin gitti. ama x7 de kazandınız ve 7 bitcoin aldınız. böylece toplamda 1 bitcoin kazanmış oldunuz. Bu yöntem işe yarayabiliyor. Tabi bahtsız bedeviyseniz x20 de bile kazanamayıp bitcoinlerinizi bitirebilirsiniz :D
İkinci yöntem ise yine çok basit ve iyi kazandırıyor. freebitco için açtığımız cüzdan hesabını alttaki sitede kutucuğa girip go diyoruz. sonra açılan güvenlik kodunu giriyoruz ve claim diyoruz bu kadar. 100 ile 2000 satoshi arasında para veriyor. 100.000 satoshi olunca cüzdanınıza para yatıyor. ama tek seferde 500-1000-2000 satohi gibi yüksek rakamlar verdiğinden 100.000 satosi ye ulaşmak çok vaktinizi almaz.
Merhaba arkadaşlar. İlginç bir sorun var başımda. Şu anda kullandığım sistemi 1 yıldır kullanıyorum. sistem bileşenleri 3570k,asus maximus v gene, g skill 2x4gb, seasonic x-850, asus gtx660ti. Bilgisayar gün boyu açık diyebilirim ama bazen elektirk kesilmiş gibi tak deyip kapanıyor. Bilgisayarı normal kapttığınızda psudan ufak tık diye bir ses gelir ya. aynı şekilde ses çıkıp elektirk kesiliyor. 3-4 sn sonra yine aynı ses çıkıp açılıyor. ve normal çalışıyor. son 5 kapanmayı not ettim. rastgele tarih ve aralıklarla kapanmış. acaba sorun mu var. yoksa elektirk dengesiz geldiğinde psu koruma için mi bunu yapıyor. Bu arada bu kapanmaların 3 masaüstünde 2 si oyunda oldu. işlemci sıcaklıkları normal, 1-2 saat crysis 3 oynadığımda bile sorun yok. ama mesela 21 martta bilgisayarı açtım masaüstündeydi 5 dk geçmedi kapanıp tekrar açıldı. Anakart bios güncel, windows güncel. virüs taraması yaptım. aklıma başka birşey de gelmiyor. Bu arada şubattan beri bu kapanmalar var. ondan önceki 7 ayda sadece 1 kere yaptı bunu şubattan beri ise 8 defa oldu. eski everest psu'lu sistem ise 4 yılda 1 yada 2 defa yaptı.
13 mart çarşamba saat :23.30 21 mart perşembe ------ 23.30 11 nisan perşembe ----- 12,30 27 nisan cumartesi ----- 18,15 30 nisan salı --------12,20
Merhaba arkadaşlar, forumda çok gez görüdüm ki insanlar bu aa meselesine çok takmış. sürekli artık oyunlarda aa açamaz oldum kartımı değiştirecem, 1000 tl'lik kart aldık 8xmsaa açamayoruz ne biçim iş, aa olmadan oyunları oynayamıyorum, aa açtım grafikler çağ atladı gibi yorumlar var. Bunları görünce kendimden şüpheleniyorum, benim gözlerde sorun mu var diye çünkü bakıyorum da aa açık ve kapalı arasında nerdeyse hiçbir fark yok, ancak kenarlara dikkatli bakınca oyun oynarken asla farkedemeyeceğim ufak tefek tırtıkların ve yanında bir sürü fps'nin gittiğini görüyorum. Çoğu kezde biri bir resim koyduğunda altında mutlaka msaa açık mı. grafikler ultradamı diye yorumlar görüyorum. eğer biri bize söylemeden aa'nın açık mı kapalı mı olduğunu anlayamıyorsak bu aa'nın ne önemi var. Hani performansı götürmese neyse de, bu kadar çok performanstan yiyip oyun içinde farkedeceğimiz nerdeyse hiçbir şey sunmayan bu msaa bana saçmalık olarak geliyor. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz. Altta da aa açık ve kapalı olarak resimler var. Not: AA'nın önemli olduğunu, onsuz oynayamayacağını düşünenlere de saygım duyarım, ben sadece kendi fikrimi söylüyorum ve diğer insanların ne düşündüğünü merak ediyorum Birde alıntı yapmadan cevap verin, alıntı yapacaksanız lütfen alıntıdaki resimleri silin ki görüntü kirliliği olmasın
Far cry3: Şahsen ben arada oyun zevkini etkileyecek hiçbir fark göremiyorum.
Forumda yüksek fps alan çoğu kişiye oyun dx9 da çalışıyor dx11 de aç fps'nin nasıl çakıldığını görürsün lafını mutlaka duymuşsunuzdur, peki arada sizce fps farkına değecek fark var mı?
Öncellikle belirtiyim amacım tartışma çıkarmak değil. Sadece merak ettiğim birşeyi soracağım. Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
techreport ve yeni inceleme metodunu ilgili arkadaşlar mutlaka duymuşlardır. Burda bildiğim kadarıyla gösterilen fps ten çok çizilen fps ölçülüyor. Örneğin yeni sürücülerle yapılan linkteki borderlands 2 incelemesinde gtx660ti 72 hd7950 64 fps almış. İngilizcem çok iyi değil ama yazılanlardan anladığım kadarıyla frame zamanlamalarına baktığımızda gtx660ti 19.6 hd7950 31.7 ile fps çiziyor. 1 sn 1000 ms olduğuna göre gtx660ti saniyede 1000/19.6=51 fps çizerken hd7950 1000/31.6=31 fps çiziyor. geri kalanlar tam çizilemeden atlanıyor ve bu atlama ne kadar az olursa oyun o kadar akıcı oluyor. bir alttaki time spend beyond 50 ms olayını pek anlamadım (bilen lütfen anlatsın) ama son paragraftan eğer yanlış anlamadım ise hd7950 gtx660ti'den iki kat fazla gecikmesine rağmen kartların hiçbiri çok zaman harcamamış yani iki kartla da oyun akıcı olarak oynanabilir ama incelemeyi yapan kişi şahsen bu durumda daha akıcı olan gtx660ti'yi tercih edeceğini yazmış ve her şekilde aradaki farkın 64-72 den daha fazla olduğunu yazmış. incemedeki diğer oyunlarda da buna benzer şeyler var.
şimdi benim merak ettiğim eğer bu kartlar frame atlıyorsa o zaman diğer sitelerin yaptığı gibi genel fps'ye bakmak hiçbir anlam ifade etmiyor. kart o resmi çizmedikten sonra 50 fps gösterse ne olur 100 fps gösterse ne olur. Siz ne düşünüyorsunuz.
edit: @TiesTorN uyarısıyla sonunda başlık düzeltildi @Dovahkiin yorumundan da time spend 50 kısmının kartın 50 ms sınırını aştığı toplam zaman olduğunu anladım. Yani bir kart 50 ms aralıklarla frame çizdiğinde saniyede 20 kare(fps) çizer. eğer kart 50ms'nin üzerine çıkarsa ve o değerin üzerinde ne kadar kalırsa gerçek olarak 20 fps'ten az çizeceği (fraps'ın 50-60 göstermesinin bir anlamı yok gerçek olarak çizilen kareler önemlidir) için takılmlar olacaktır. Bu yüzden akıcı bir oyun için kartların en kötü 50 ms'nin üzerine çıkmamamaları gerekiyor.
2-3 ay önce biri bana diğeri abime 2 tane toshiba flash bellek aldım. ama ikisinde de ilginç bir sorun var. xp yüklü veya güncel olmayan win7 yüklü bir pc de de hiç sorun çıkarmadan çalışıyorlar. ama bütün güncelleştirmeleri yapılmış bir win7'de 2 dk kadar bekliyor sonra biçimlendirlimesi gerek diyor. yavaş hızlı, fat ntfs nasıl biçimlendirsem değişmiyor. güncelleştirmeleri yapılmış win7'yi güvenli modda açarsan yine sorun olmadan hemen görünüyor. bu flash bellekler win7 nin birşeyiyle çakışıyor ama ne olduğunu bilmiyorum. farklı marka 4-5 flash bellek daha denedim hiçbirinde böyle bir sorun yok. bu bellekleri kullanan veya bir fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Aktiflik: Şu anda DH'de değil Son Giriş: 2 yıl önce Son Mesaj Zamanı: 2 yıl Mesaj Sayısı: 2.550 Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.064 İkinci El Bölümü Mesajları: 0 Konularının görüntülenme sayısı: 18.962 (Bu ay: 143) Toplam aldığı artı oy sayısı: 298 (Bu hafta: 0) En çok mesaj yazdığı forum bölümü:Donanım / Hardware