ben de son 3-4 gündür bir sorun yaşıyordum. dirt 2 oynarken mavi ekrana geçip system has halted mesajı alıyordum. forumda cezalı olduğumdan google'dan bulduğum konulara baktım. bir sürü olasılık vardı işlemci bozuk, ramleri değiştir, hdd bozuk vs. vs. sonunda üyeliğim aktif olunca car_26 kardeşimin de yardımıyla sorunun işlemci voltajı olduğunu anladım. istersen ram ve işlemciye stress yap. eğer sorun çıkmazsa zaten ekran kartındandır. everestin stabilite testine güvenme occt ile yap. ss lerden görüleceği üzere sıcaklıklar gayet normal. kusura bakma pek yardımcı olamadım.
quote:
Orijinalden alıntı: El Mukteda
ben de son 3-4 gündür bir sorun yaşıyordum. dirt 2 oynarken mavi ekrana geçip system has halted mesajı alıyordum. forumda cezalı olduğumdan google'dan bulduğum konulara baktım. bir sürü olasılık vardı işlemci bozuk, ramleri değiştir, hdd bozuk vs. vs. sonunda üyeliğim aktif olunca car_26 kardeşimin de yardımıyla sorunun işlemci voltajı olduğunu anladım. istersen ram ve işlemciye stress yap. eğer sorun çıkmazsa zaten ekran kartındandır. everestin stabilite testine güvenme occt ile yap. ss lerden görüleceği üzere sıcaklıklar gayet normal. kusura bakma pek yardımcı olamadım.
valla çok teşekkür ederim elinden geldiğince yardım etmeye çalıştın. aklıma uzun zamandır niye gelmedi diye yakındığım bir fikir ile sorunun neyde olduğunu buldum. evdeki diğer ekran kartı olan hd 5770 imi, hd5850 yi çıkartarak aynı sisteme taktım ve hiçbir oyunda ne donma ne takılma ne oyundan atma ne benchmark hatası hiçbir sorun yok. burdan da ekran kartının hatalı olduğunu öğrenmiş olduk. bugün ilk işim ekran kartını garanti servisine vermek olacak.
kardeşim elinde yedek kart var da neden söylemiyorsun? yedek kart olduğunu bilsem hiç sıcaklığa bak, işlemciye, rame bak demezdim neyse inşallah tez zamanda çözülür.
sorma ya, sonradan aklıma geldi sorunda tez zamanda çözüldü. gittim mecidiyeköye ellerinde kalmamış aynı ürün test etmeden kadıköye yolladılar. gittim kadıköy teknik servise verdim kartı, söledim sorunu. açtı sabotage oyununu 5. dk olmadı pat takıldı attı oyundan "haa tamam bu kart bozuk" dedi. allahtan mecidiyeköyden kalan tek kartı rezerve etmişiz yoksa alıcısı bekliyodu mağazada... yeni kartı denedik sorun olmadı. çıktım eve gelicem arabaya doğru gidiyorum. birde ne görüyüm daha doğrusu görmeyeyim araba yok. sen çekici gel bu sıcakta 50 tane arabanın arasında benim arabayı çek. otopark otopark dolandık üstüne bide 70 lira bayıldık. ama tek parça gelebildim. kartı bilgisayara taktım ve oyunlarda bir defa bile takılma yaşamadım. galiba o kadar eziyete değdi gibi. şimdi yeni kartımla sanal dünyalara akıcam. yardımcı olan herkese teşekkürler...
gözün aydın kardeşim güle güle kullan yeni kartını.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme