Şimdi Ara

Win10 Uzaktan İşlem Çağrısı Başarısız Hatası!! [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
13.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün yeni yerel kullanıcısı açtım, 1 tb olan hddyi 2 ye bölüp kişisel dosyalarımı burada korumak maksadıyla kullanıcı yetkilerinden yeni yerel kullanıcıya izinleri kaldırdım. (Windows sistem dosyaları ssd'de. hdd'de değil!) Daha önceden kaldırmış olduğum bir kullanıcının da userde bulunan dosyalarını sildim. Şu anda fotoğraf görüntüleyici, groove gibi windows uygulamaları çalışmıyor. Hata olarak da "uzaktan işlem çağrısı başarısız" hatasını alıyorum. Sistem geri yükleme noktası yok, başlangıç onarımı yapılamıyor. En sonunda sistemi sıfırlamaya kadar verdim çaresiz olarak. O da olmadı. Ne yapmalıyım? Nasıl düzelir bu hata? Mümkün olduğunca hatanın dosyalarım silinmeden giderilebilmesini istiyorum. :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak-Tr -- 26 Mayıs 2016; 2:30:31 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uzaktan İşlem Çağrısı Başarısız Hatası Windows 10 Çözüldü

Uzaktan İşlem Çağrısı (RPC), istemci ve sunucu bilgisayarlar arasında iletişim kurmak ve fonksiyon çağrılarını gerçekleştirmek için kullanılan bir teknolojidir. Ancak, Windows 10 kullanıcıları bazen "Uzaktan İşlem Çağrısı Başarısız Oldu" hatasıyla karşılaşabilirler.

Hata Nedenleri:

Bu hata, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Windows Update bileşenlerinde bozulma
    • Güvenlik duvarı engellemesi
    • Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşması
    • Uzak Kayıt Defteri Hizmeti'nin çalışmaması

Çözüm:

Bu hatayı gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Windows Güncelleme Sorun Gidericisini Çalıştır: Başlat menüsünden "Sorun Giderme"yi ara ve "Windows Update" sorun gidericisini çalıştır.
    2. Güvenlik Duvarını Kontrol Et: Güvenlik duvarında DCOM (Dağıtılmış Bileşen Nesne Modeli) bağlantıları için gerekli portların açık olduğundan emin ol.
    3. Virüs Taraması Yap: Bilgisayarını virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayarak bulaşmış olabilecek zararlı yazılımları kaldır.
    4. Uzak Kayıt Defteri Hizmetini Yeniden Başlat: Hizmetler penceresini aç (Windows tuşu + R > services.msc yaz ve Enter'a bas), Uzak Kayıt Defteri Hizmeti'ni bul, sağ tıkla ve "Yeniden Başlat" seçeneğini seç.

Yukarıdaki çözümleri uyguladıktan sonra bilgisayarını yeniden başlat ve Uzaktan İşlem Çağrısı hatasının çözülüp çözülmediğini kontrol et. Hala sorun yaşıyorsan, ek sorun giderme adımları için Microsoft desteğine başvurabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çözüldü... Yeni kullanıcı hesabı açın yönetici olarak, eskisini silin. Deneme yanılma ile yaptık valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak-Tr -- 26 Mayıs 2016; 2:31:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.