Şimdi Ara

Klasör Seçenekleri Gizli dosyalar(SORUN ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
22.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • (Gizli dosya ve klasörleri göster AKTİFLEŞMİYOR.Forumu taradım bi sonuca gidemedim

EDİT:RESMİ BÜYÜLTTÜM SAEDECE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailkesmen -- 1 Mayıs 2008; 16:13:14 >

• bittorrent.exe virüsühttp://resim.donanimhaber.com/m_10310569/mpage_1/key_/tm.htm
    gizli klasörlerim görünmüyorhttp://forum.donanimhaber.com/m_15511918/tm.htm
    gizli klasör sorunu http://forum.donanimhaber.com/m_12577236/tm.htm
    autorun.inf autorun.inf virüslerini programsız nasıl silebilrimhttp://forum.donanimhaber.com/m_22277593/tm.htm

100 kadar konuda geçiyor. Forumda nasıl bulamadınız, anlamadım. Hergün bu konuyla ilgili bir mesaj garanti çıkıyor zaten..

• quote:

Orjinalden alıntı: nihat35nihat

bittorrent.exe virüsühttp://resim.donanimhaber.com/m_10310569/mpage_1/key_/tm.htm
    gizli klasörlerim görünmüyorhttp://forum.donanimhaber.com/m_15511918/tm.htm
    gizli klasör sorunu http://forum.donanimhaber.com/m_12577236/tm.htm
    autorun.inf autorun.inf virüslerini programsız nasıl silebilrimhttp://forum.donanimhaber.com/m_22277593/tm.htm

100 kadar konuda geçiyor. Forumda nasıl bulamadınız, anlamadım. Hergün bu konuyla ilgili bir mesaj garanti çıkıyor zaten..

Üstat bulamadım yazmadım dikkatli okurmusun(Forumu taradım bi sonuca gidemedim )YAZILI açılan konu üzerine bittorrent.exe virüsü .....sürekli copi-pas yapıyorsun konuları devamlı takip ediyorum SONUCA ULAŞILMIŞ gizli dosyalar konusu varmı?

• Bu konu çok vahim sonuca gidilmedi arkadaşlar bugüne kadar onlarca yorum vsler de bulundular KESİNLİKLE VİRÜS kaynaklı deil denenmiş kaynakları yazmıyalım Evidence Eliminator bu programı çok kullandım ACABA sistem dosyalarına bir etkisimi oldu pc de SİSTEM GERİ YÜKLENMİYOR mutlaka bir sebebi olmalı herşeyi VİRÜS lere baglıyoruz kullanıcı hatalarını dikkate almıyoruz SİSTEM GERİ YÜKLEMESİ İÇİNDE her şeyi denedim sisteminiz istenilen güne geri yüklenmedi diye uyarı veriyor.

PC KULLANICILARI NERDE HATA YAPIYORLAR??
  • sorun ÇÖZÜLDÜ bende güvenli modda açıp CCleaner tarattım CCleanerde kayıt defteri sorunlarını tarattım Spybot - Search & Destroy-Ad-Aware SE Personal-HijackThis-Windows Defender testlerinden geçirdim SORUN KALMADI bu arada HİÇ BİR VİRÜS UYARISI ALMADIM

• Sizde olan gizili klasör sorunlarıyla virüslerin neden olmuş olduğu gizli klasör sorununu karıştırmayalım. İkisi farklı konular.

@nihat35nihat ın vermiş olduğu bittorrent.exe virüsü başlıklı konuda da gizli klasör sorunu (geçici olarak)çözüme kavuşmuştur.
  • Yani o kadar çok gizli klasörler ile ilgili başlık açılıyor ki Nihat arkadaşımız da resimdeki o ok işaretini görmeden size böyle bir cevap yazmış fakat ben konunun üstüne gidilmesi fikrindeyim.
    Sayın ismailkesmen
    sorun ÇÖZÜLDÜ bende güvenli modda açıp CCleaner tarattım CCleanerde kayıt defteri sorunlarını tarattım Spybot - Search & Destroy-Ad-Aware SE Personal-HijackThis-Windows Defender testlerinden geçirdim SORUN KALMADI
    demişsiniz.Acaba bu sorunu hangisi halletti?Bunun yanında buna sebep olan olay nedir?Esas mrk ettiğim bu.Ne zaman başınıza geldi,pcde birşey yaptıktan sonra mı oldu?
    Cvplarsanız sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gizli Klasörü Görünür Yapma
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benimda başıma geldi
    dracula ile temizlendi.
    http://www.inndir.com/program.php?id=40675
    sayfanın tamamını okuyun.
    daha önceden verilmiştir muhakkak ama forum bir derya
    benim gibi acemiler bulmakta zorlanıyor.
    tekrar tekrar verildi diye kızmaya gerek yok bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

Yani o kadar çok gizli klasörler ile ilgili başlık açılıyor ki Nihat arkadaşımız da resimdeki o ok işaretini görmeden size böyle bir cevap yazmış fakat ben konunun üstüne gidilmesi fikrindeyim.
    Sayın ismailkesmen
    sorun ÇÖZÜLDÜ bende güvenli modda açıp CCleaner tarattım CCleanerde kayıt defteri sorunlarını tarattım Spybot - Search & Destroy-Ad-Aware SE Personal-HijackThis-Windows Defender testlerinden geçirdim SORUN KALMADI demişsiniz.Acaba bu sorunu hangisi halletti?Bunun yanında buna sebep olan olay nedir?Esas mrk ettiğim bu.Ne zaman başınıza geldi,pcde birşey yaptıktan sonra mı oldu?
    Cvplarsanız sevinirim.

GİZLİ KLASÖRLER SORUNU HAKKINDA...
    Bildiğiniz üzere her dosyanın gizli ve salt okunur(bazılarında sistem de var) nitelikleri vardır. gizli dosyaların klasörler içinde gözüküp gözükmeyeceginide KLASÖR SEÇENEKLERİNDE GÖRÜNÜM SEKMESİ altında "gizli dosya ve klasörleri göster " ve " gizli dosya ve klasörleri gösterme" olarak iki seçenek yardımıyla ayarlarız. Sistem dosyalarını görebilmek içinde sine aynı sekmede "korunan işletim sistemi doslarını gizle" seçeneğinin işaretini kaldırmamız gerekiyor.

NEDİR BU AUTORUN.İNF?
    Birde Autorun.inf dosyasını tanımamız gerekir. bu dosya kendisi virüs DEĞİLDİR. aslında yararlı bir dosyadır. Bu autorun.inf dosyası sürücülere çift tıklandıgında istenilen programı çalıştırmak için kullanılır. Örnegin: bir program CDsi satın aldınız ve içindeki programı kuracaksınız. kurulum dosyası CD içinde kurulum klasörü içinde setup.exe olsun.
    Autorun.inf dosyası bu CD de kullanılmamışsa
    1-CDyi takıp,
    2-CD sürücüye çift tıklayıp,
    3-kurulum klasörüne girip,
    4-setup.exe yi çalıştırarak kurulum başlatılır.

Autorun.inf dosyası varsa
    1-CDyi takınca kurum başlar.

bu durumda autorun.inf dosyasını notdefterinde açıp içine bakınca

[AutoRun]
    OPEN=kurulum/setup.exe
    ICON=setup.exe

şeklinde görülecektir.

VİRÜSLER BU DOSYAYI NEDEN KULLANIR?

Autorun.inf dosyasını kullanan YÜZLERCE virüs çeşidi var, Ençok bilineni bittorrent.exe oldugundan forumda bu adı kullanmaktayım.

Autorun.inf dosyasını kulalanan virüsler kendisini başka dosyalara bulaştırarak, ekleyerek yayılan virüsler DEĞİLDİR. yani kendsini bir word dosyasına, yada bir progra dosyasına kesinlikle ekleme yetenekleri yoktur. yani virüs tek başına yayılmak zorunda ki bu çok zor, çünkü hiç kimse bilerek virüs dosyasını çift tıklayıp çalıştırmaz.

Bu durumda virüs bir şekilde kendisini çalıştırtmak zorunda kaldıgından auyorun.inf dosyasının içini aşağıdakine benzer şekilde düzenliyor. ve çalıştıgı bilgisyarda her sürücüye kopyalıyor. (hem bittorrent.exeyi hemde autorun.inf

dosyasını)
    [AutoRun]
    OPEN=bittorrent.exe
    Shell=open(X)

Vee siz herhangi bir sürücüye çift tıkladıgınız da virüsü çalıştırmış oluyoruz. Hemen sürücüleri tekrar kontrol ediyor bütün sürücülerde kopyası olup olmadıgına bakıyor.Bu kısım çok önemli: Bu durumda virüs çalışıyor ama yinede sürücünün açılmasına izin veriyor ki kullanıcı virüs oldugunu bilmesin diye. Herhangi bir virüs programı kullanmaz ve tarama yaptırmazsanız virüsle gül gibi geçinir gider virüs oldugunuda bilmezsiniz.

Virüs taraması yapınca virüs programları sürücüde bulunan BİTTORRENT.EXEyi siliyor ama AUTORUN.İNF dosyasını virüs olmadıgından silmiyor, bu durumda sürücüye çift tıklayınca OPEN=bittorrent.exe komutu gereği bittorrent.exe bulunamadıgında birlikte aç penceresi yada "ilgili program bulunamadıgında sürücü açılamadı" şeklinde bir mesaj çıkıyor ve sürücülere GİREMİYORUZ.

GİZLİ DOSYALAR SORUNUYLA AUTORUN.İNF DOSYASININ VE VİRÜSLERİN NE ALAKASI VAR?
    İlk çıkan virüs versiyonlarında Kullanıcılar autorun.inf dosyasını görebilmek için gizli ve sistem dosyalarını yukarıda açıkladığımız şekilde görünür duruma getirip silerek sorunları halletmeye başlayınca virüsler taktik değiştirdiler. Bu tarzvirüsler yayılma yollarını değişremediklerinden kullanıcıların gizli ve sistem dosyalarını görmelerini bir şekilde engellemeye çalışmaktadırlar. Register ayarlarını değiştirerek kullanıcıların autorun.inf dosyasını görüp/silmelerini engelleme çalışıyorlar. GİZLİ DOSYALAR SORUNUNUN ÇOĞUNLUĞU BURADAN GELMEKTEDİR.

GOLEVEZ33

• quote:

Yani o kadar çok gizli klasörler ile ilgili başlık açılıyor ki Nihat arkadaşımız da resimdeki o ok işaretini görmeden size böyle bir cevap yazmış fakat ben konunun üstüne gidilmesi fikrindeyim.
    Sayın ismailkesmen
    sorun ÇÖZÜLDÜ bende güvenli modda açıp CCleaner tarattım CCleanerde kayıt defteri sorunlarını tarattım Spybot - Search & Destroy-Ad-Aware SE Personal-HijackThis-Windows Defender testlerinden geçirdim SORUN KALMADI
    demişsiniz.Acaba bu sorunu hangisi halletti?Bunun yanında buna sebep olan olay nedir?Esas mrk ettiğim bu.Ne zaman başınıza geldi,pcde birşey yaptıktan sonra mı oldu?
    Cvplarsanız sevinirim.

+1, bu sorunun çözümü olarak net bir bilgi ortaya konulmalı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

quote:

Yani o kadar çok gizli klasörler ile ilgili başlık açılıyor ki Nihat arkadaşımız da resimdeki o ok ...........

+1, bu sorunun çözümü olarak net bir bilgi ortaya konulmalı..

JANT dostum haklısınız.
    Karşılaştıgımız sorunları %99u virüslerden kaynaklı.
    1- Virüsleri temizle, temizlendiginden emin ol.
    2- sil.rar içindeki klasor_secenekleri_gizli_ozelligi_secilebilsin.reg dosyasını çalıştır.
    sorun çözülecektir.
    BU YÖNTEM VİRÜSLERDEN KURTULMAZSAN İŞE YARAMAZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golevez33 -- 2 Mayıs 2008; 23:45:15 >
  • @ golevez33

Hocam JANTİ
  • aynı lanet virüs banda bulaştı,bi çözüm bulamadım tek yol format heralde.
  • quote:

Sayın ismailkesmen
    Cvplarsanız sevinirim.

Ne zaman oldu sorusu biraz zor belgeleri göster-gösterme sürekli deiştirmem kanımca Evidence Eliminator bu programı arada bir kullanırım ACABA OLABİLİRMİ?

• arkadaşlar şimdi dracula virüs temizliyicisi ile tarattım işe yaradı
  • Gizli Dosyaları Gösteremiyorsanız Çözümü Burada ...!!!
    Konuya başlığa deyinerek girmek istiyorum. Başlığı gören üyelerimiz yada ziyaretçilerimiz gizli dosyaları göstermenin neresi zorki diyebilir ama burada durum biraz daha farklı. Bir önceki yazımda olduğu gibi bu yazımda da zararlı bir dosyanın temizlenmesini anlatacağım.
    Amvo.exe
    Amvo.exe dosyası nedir nasıl bir şeydir diye merak edenlere kısaca özet geçeyim. Amvo.exe, bilgisayarda system32 klasörünün altına yerleşen ve içinde gizli dosya olma özelliğini barındıran zararlı bir dosyadır. Ayrıca msconfig' den bakıldığında açılışa kendini eklediğinide görebilirsiniz.Bu zararlı exe' nin yanında amvo1.dll ve amvo0.dll dosyalarıda beraberinde gelir ve o dosyalarda aynı özelliğe yani gizli dosya olma özelliğine sahiptir. Bu dosya bilgisayarımıza nasıl bulaşır ve bulaştığında ne olur, neye etki eder? Hemen cevabını vereyim, bu dosya bilgisayarınıza "Flash Bellekleriniz sayesinde bulaşır. Sistemde yavaşlamaya ve en büyük etkisi olan gizli dosyaların görüntülenememesine neden olur. Yani siz gizli dosyaları göster seçeniğini seçseniz bile sistem gizli dosyalarınızı göstermez.
    Amvo.exe Dosyası Nasıl Silinir
    Msconfig' den başlangıç sekmesine gelip amvo.exe dosyasının çentiğini kaldırabilirsiniz, hatta msdos komut istemini kullanarak attrib komutu sayesinde dosyalar komut istemi ekranında görüntülenir ve silebilirsiniz ama sorun yinede çözülmez. Bu sefer regedite girip oradan da amvo.exe isimli değerleri ve anahtarları temizlemeniz gerekecek fakat bu da çözüm olmayacak. Uzun aramalarım sonucu VB Script olarak hazırlanmış bir dosya elime geçti. Bende bu VB Scripti amvo.exe' nin bulaşmış olduğu sistemde çalıştırdım. Sonuç gayet başarılı oldu. VB Script' i bilgisayarınızda çalıştıracağınız zaman flash belleğinizide bilgisayara bağlamanızı tavsiye ederim. Bu ufak ama yararı büyük olan dosya sistem içersinde taramasını gerçekleştiriyor temizlediği her dosyayı size bir mesaj olarak bildiriyor. Son olarak amvo.exe dosyasını temizlediğinde size tekrar bir uyarı mesajı veriyor. Bu mesajıda aldıktan sonra sisteminizi yeniden başlatınız ve gizli dosyaları açmayı deneyiniz. Eğer açamazsanız aynı işlemi tekrar deneyiniz. Sonuç kesinlikle olumlu olacaktır.
    Ayrıca bilgisayarınızda bu işlemi yaptıktan sonra dracula isimli programıda çalıştırınız ki autorun.inf dosyasını da silsin. Eğer draculayı çalıştırmazsanız sorun kısa zaman içerisinde tekrar edebilir.
    Not : Bu dosya benim tarafımdan yine bir çok bilgisayarda denendi ve olumlu sonuçlar alındı.

VB Script Dosyasını İndirmek İçin :http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=other&file=kill_amvo_virus_usb_en.zip
    Dracula Virüs Temizleyici İçin :http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=dracula-virus-temizleyici&lid=5206 hadi selametle kolay gelsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.