Şimdi Ara

HARİCİ HDD ÇALIŞMIYOR. BİLGİLERİM NE OLACAK?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar harici harddiskim bozuldu. Sanırım usb girişinde sorun var. Kabloyu oynatınca ışık yanıyor oynatmayınca sönüyor. Sorun kabloda değil başka kabloylada denedim. Uzun süredir böyleydi ama bi yerde kabloyu tutunca çalışıyordu. Dünden beri kabloyu ne kadar oynatırsam oynatıyım ısık yanıp hemen geri sönüyor. İçinde 340 GB HD film arşivim var. Müzik albümlerim var. Resimlerim var ama resimlerin yedegi baska yerdede var o cok sıkıntı değil. Beni sıkıntıya sokan şey okadar emek verip yaptığım film arşivim. Şimdi bu diskin onarımı mümkünmü? Eğer mümkün değilse baska bir boş hdd kutusu alıp bunun içindeki hdd'i ona takabilirmiyim? Bir sıkıntı çıkar mı? Sizden yardım bekliyorum.

• Up arkadaşlar
  • Yardım eden yok mu beyler ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kutuyu acicaksin muhtemelen icinde 2.5" notebook harddiski var usb kutudan ayiricaksin masaustu bilgisayarin sata kablosuyla normal hdd gibi baglicaksin. icerisinde neyin varsa alacaksin. hddnin usb girisinde sorun var dedigine gore hdd de degil... bide bilgisayar acikken yapma nolur ne olmaz...

• ayriyetten kutu alip kullanabilirsin sorun olmaz tabi hdd de sorun yoksa..

• quote:

Orijinalden alıntı: durmusbaran

ayriyetten kutu alip kullanabilirsin sorun olmaz tabi hdd de sorun yoksa..

Hocam bugun ayrı kutu aldım fakat çalışmadı. HDD çalışıyor. Sesi geliyor fakat sürekli çalışıp duruyor. Temassızlık var sanırım. Sürekli çalışma sesi geliyor sonra kesiliyor. Ne olacak nasıl bunu onarabilirim?

• Mar00N kullanıcısına yanıt
    hocam masaustu bi bilgisayara hdd yi takip denedinmi? hdd sorunlu olabilir. hdd nin calisip durmasi ya guc yetmiyordur yada arizalanmistir.. kart arizaliysa kartin aynisindan bulacaksin tamiri mumkun degil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam masaustu bi bilgisayara hdd yi takip denedinmi? hdd sorunlu olabilir. hdd nin calisip durmasi ya guc yetmiyordur yada arizalanmistir.. kart arizaliysa kartin aynisindan bulacaksin tamiri mumkun degil.

Hocam öyle denemedim. Nasıl bağlayabilirim tam olarak bilgi verir misiniz?
  • masaustu bilgisayarinizin dvd surucusu sata ise bilgisayari kapatip sata kablolarini surucuden sokup ayni sekilde hdd takip calistiracaksiniz...sata degil ise yani ide (40 telli uzun) ise sata kablo edinmeniz gerekir. bu islemi kapaliyken yapmanizi oneririm..

• quote:

masaustu bilgisayarinizin dvd surucusu sata ise bilgisayari kapatip sata kablolarini surucuden sokup ayni sekilde hdd takip calistiracaksiniz...sata degil ise yani ide (40 telli uzun) ise sata kablo edinmeniz gerekir. bu islemi kapaliyken yapmanizi oneririm..

Yarın bunu deneyeceğim. Teşekkürler hocam. Olmazsa tamirciye falan versem yaparlar mı acaba? Sonuçta hdd calısıp duruyor. Bir temasslızlık söz konusu sanırım.
  • dedigim gibi yapimasi zor. tamirci de kart bulunmasi gerek dicek. yok yapilmaz derse profesyonel kurtarma onerecek ki buda cok pahali bisey. sadece hdd yi denemek icin 100$ aliyor veri kurtarilirsa dosya boyutuna gore 100$ + daha istiyor...

• quote:

dedigim gibi yapimasi zor. tamirci de kart bulunmasi gerek dicek. yok yapilmaz derse profesyonel kurtarma onerecek ki buda cok pahali bisey. sadece hdd yi denemek icin 100$ aliyor veri kurtarilirsa dosya boyutuna gore 100$ + daha istiyor...

Hocam dediğim gbi hdd çalışıyor çalışmasına, ama ses gelip gelip gidiyor. Yani sanki calısmaya calısıyor ama olmuyor gibi. İlk masaüstü pc ye baglayıp denicem. İnşallah olur. Eğer olmazsa bakıcam artık çaresine. Veri kurtarma için okadar ücret veremem. Tek üzüldügüm sey film arşivim. Allahtan resimlerin yedegini almısım
  • Harddisk takılı iken hafif oynamalarda çıkıyor mu ? Mesela kabloya elin değdi diyelim çıkmış gibi görünüyor daha sonra tekrar taktığında yeniden bilgisayar görüyor mu ? Bende tam olarak sorun bu şekilde. Harddiski açıp kasaya dahili gibi takarsan bilgilerini görebilirsin. Fakültede birkaç hocanın harddiskine bu işlemi yaptığımızda bilgilerini görmüştük.
  • Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunu hallettim. Yeni kutuya takınca çalışıyor artık. Arkadaşın pc de denemiştik o sorunluymuş. 3 pc de denedik hepsinde çalıştı. Yardımcı oldugunuz icin cok tesekkur ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.