Arkadaşlar direk konuya girecem; Anakartım: MSI B550 Gaming Plus Modeli. Birkaç ay önce ise https://www.hepsiburada.com/sandisk-ultra-3d-500gb-2400mb-1750mb-s-nvme-m-2-ssd-sdssdh3n-500g-g25-p-HBV00000WEC2W?magaza=Hepsiburada şu ürünü almıştım. Bugün anakartın desteklediği stroge listesine baktım fakat almış olduğum Sandisk ürünü orda görünmüyor. Şuan deneme şansımda olmadığı için ne yapacağımı bilemedim size sorayım dedim. Anakartın destek listesinde olmayan bir m2 ssd çalışmaz mı? Ne yapmalıyım? |
Anakartımın destek listesinde aldığım sandisk m2 ssd yok, sorun olur mu?
-
-
https://tr.msi.com/Motherboard/support/MPG-B550-GAMING-PLUS#support-hdd
Anakartın sayfasında yer alan "uyumlu bellek listesi" gibi "uyumlu sürücü desteği listesi" de, firmanın piyasadan alıp denediği bilşenlerin listesini içerir. Test yapılmayan yada listede yer almayanlar "uyumsuzdur" anlamına gelmez. Sandisk M2 SSD'yi alıp, sorunsuz bir şekilde bu anakartta kullanabilirsiniz.
-
Çalışır, endişe etmenize gerek yok.
-
İçime su serptiniz vallahi.. Hiç bu açıdan düşünmemiştim.
Çok teşekkürler 1-2 saattir bunu araştırıyordum.
-
Ben Türkler haricinde (Reddit falan da takip ediyorum) böyle ufak meselelere kafayı takan millet görmedim. Lafım sana değil başlığı açan arkadaş, yanlış anlama.
M.2 ssd, m.2 uyumlu anakarta takılırsa çalışır end of story aga. Rahat olun. Pc toplamak düşündüğünüz gibi çetrefilli bir mesele değil. -
Haklısın, normalde bende bu şekilde düşünüyordum uzun süredir hiç bakmadım oradaki destekleyen sürücüler kısmına sonradan bir şekilde, bir yerden karşıma çıkınca olayın ayrıntısına giriyoruz şüpheler artıyor ve bir süreden sonra gördüğün her şeyi araştırmanın sonucunda böyle çıkmazlara girebiliyoruz. Aslında dediğin gibi m2 uyumluysa anakart her türlü destekler. Detaya girdikçe "acaba olabilir mi" korkusu sarıyor insanı :)
-
Arkadaşların da dediği gibi herhangi bir sıkıntı çıkmaz hocam. Depolama birimleri tak çalıştır ürünlerdir. Sadece bazı eski anakartlarda süreç farklı işleyebiliyor.
Mesela şu an 6-7 senelik Z97 anakartım var. M.2 SSD taktığım zaman 6 tane olan Sata girişinden 2 tanesi pasif hale geliyor. Sizde böyle bir durum olacağını da sanmıyorum.
-
buraya göre pci 4.0 7000 mb okuma yapan ssd'lerden bile alabilirsin
eski anakartlarda ahci pci ssdler vardı onlarda uyum sorunu oluyordu
nvme desteği olan tüm anakartlarda tüm nvme ssd'ler çalışır ama anakartın desteklediği hızda çalışır
x4 ssd alırsın anakart x2'dir x2 hızında çalışır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X