Sorunu Çözemiyorum her şey çok karıştı lütfen yardım!
Konuya girmeden önce sistem parçalarını yazmak istiyorum;
Ryzen 5 3600x => CPU
2*8 3600MHz => Ram
Axlee GT220 1GB 128bit => EKRAN KARTI
750W Seasonic => PSU
Sandisk Ultra 3D 500gb => M2 NVMe SSD
Acer XV240YPBMIIPRX Nitro 23.8” 165Hz 1ms => Monitör
Ekran kartımı yukarıdaki monitörle(ACER) çalıştırdığım zaman ekran çözünürlüğü 800*600 çözünürlükte geliyor ve değiştiremiyorum. Her şey çok büyük ve kalitesiz/bulanık gözüküyor. Hatta BIOS ekranı ve dahi pc açılırken gelen siyah ekrandaki yazılar bile kalitesiz. Görüntü ayarlarına girdiğimde ise 800*600 seçeneğini disable (yani pasif/değiştirilemez) bir şekilde görüyorum.
Ekran kartı driver'ını indirdim fakat bu seferde ekran kartı driverı yüklenirken bilgisayar reset atıyor. Bu arada monitöre HDMI kablo vasıtasıyla görüntüyü aktarıyorum.
Durum böyle olunca elimdeki eski bir monitör üzerinde tekrar bilgisayarı başlattım. Orada ise ekran kartı driver'ı yüklü olmamasına rağmen görüntü gayet net ve keskin bir şekilde geliyor. Hatırlatmam gerekir ki bu monitörde ise görüntü aktarımını VGA(mavi, dişli eski bir kablodur) kablosu ile yapıyorum. Bu şekilde görüntü ayarlarına geçtiğimde ise bu monitörde en yüksek çözünürlük olan 1024*768 seçeneği var.
Amacım yeni monitörde(ACER) 1920*1080 çözünürlüğünü alabilmek.
Not: Sorun; ekran kartının driverının yüklü olmaması değil, çünkü ilk sistem(win10) yüklememde ekran kartı driverını yüklemeyi başarmıştım ve anlattığım çözünürlük sıkıntıları yine aynıydı değiştiremiyordum.
Aklıma ise şu geldi; acaba ekran kartı HDMI portuyla en fazla 800*600'lük görüntü sunuyor, VGA takılıyken ise daha yüksek çözünürlük seçeneği mi sunuyor?
Yeni monitörümde VGA portu olmadığı için VGA kablosunu sadece eskisinde deneyebiliyorum. Ve yine eski monitörde de HDMI olmadığı için HDMI kablosunu sadece yeni monitörde deneyebiliyorum.
Arkadaşlar Nvidia GT 220 1gb 128bit ekran kartimı 1920×1080 çözünürlüklü yeni bir monitorde hdmi baglantisiyla calistirinca cozunurluk 800×600 olarak kaliyor ve hersey cok yakin/buyuk ve kalitesiz gorunuyor.
Fakat 10 yillik monitorde vga kablosu ile baglanti yapiyorum(cunku monitorde hdmi yok) goruntu net bir sekilde geliyor. Simdi ben bu sistemi yeni monitorum ile kullanamacak miyim?
Ekran karti driveini günceledim.
Windowstaki ekran çözünürlüğünü değistirme yeri pasif gözüküyor oradan değiştiremiyorum.
Isletim sistemi: win10
MSI MPG 110M'mi Raijintek PONOS'mu?
Arkadaşlar merhaba uzun araştırmalarım sonucu kasa seçeneklerimi 2'ye düşürebildim.
İki kasanında hepsiburada linklerini atıyorum. Ama fiyat olarak hepsiburadayı referans almayınız. Alabileceğim fiyatları yanlarına yazacam.
"Tasarım =>" MSI MPG GUNGNİR 110M tasarımı kat kat daha çok hoşuma gidiyor diğerine göre.
"Led =>" Msi kasasının ledlerini hiçbir şekilde değiştiremiyoruz diye biliyorum. Raijintek'in kasasınınkiler değiştirilebiliyormuş.
"Sistem Uyumluluğu =>" Uyumluluk ne kadar olur bilmem, msi kasa açısından faydası varmıdır bilmem ama anakartımın markası MSI MPG B550 Gaming Plus
"Hava Akışı=>" Raijintek, Msi kasasına göre daha havadar ve ferah. Ayrıca fan desteği daha fazla imiş.
"Fiyat =>" En başta fiyat sınırım 700tl'idi, fakat raijintek kasaının aradaki 70tl'ye değecek bir özelliği varsa 800tlye de alırım.
"İncelemeler =>" Raijintek Ponos hakkında hemen hemen hiç değerlendirme/yorum bulamadım ama msi 110m kasası hakkında sitelerde bolca yorum var ve tek sıkıntısı sabit ve değiştirilemez led rengi hakkında olumsuz yorumlar var.
Yukarıdaki özelliklere göre Raijintek'i almak mantıklı geliyor. Fakat inceleme başlığı ve Tasarım başlığı beni msi kasasına almaya sevk ediyor. Tam bu noktada da msı kasasındaki sabit led rengi sorunu yüzünden raijintek'e yönleniyorum. Anlayacağınız çok kararsızım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Arkadaşlar direk konuya girecem;
Anakartım: MSI B550 Gaming Plus Modeli.
Birkaç ay önce ise https://www.hepsiburada.com/sandisk-ultra-3d-500gb-2400mb-1750mb-s-nvme-m-2-ssd-sdssdh3n-500g-g25-p-HBV00000WEC2W?magaza=Hepsiburada şu ürünü almıştım.
Bugün anakartın desteklediği stroge listesine baktım fakat almış olduğum Sandisk ürünü orda görünmüyor.
Şuan deneme şansımda olmadığı için ne yapacağımı bilemedim size sorayım dedim.
Anakartın destek listesinde olmayan bir m2 ssd çalışmaz mı? Ne yapmalıyım?
Arkadaşlar uzun zamandır pc parçaları toplayıp sistem oluşturmaya çalışıyorum. Sadece ekran kartı kaldı fakat ekran kartını uzun bir zaman alamayacağım gibi gözüküyor. Araştırdığım kadarıyla eski ekran kartının slot tipi(anladığım kadarıyla) uyumlu ise test amaçlı olarak sistemimi deneyebilirmişim.
Bunun üzerine eski bilgisayarımdaki ekran kartımın özelliklerine baktım fakat slot tipini anlayamadım. Fotoğrafını/markasını atacam bilen birileri yardımcı olursa çok memnun kalırım.
Resimde Express Chipset Family yazıyor.. Yani yeni sistemde bu ekran kartını sadece sistemimi test etmek için kullansam bana yeter. Görüntü versin başka bir şey istemiyorum bu ekran kartından. Sistemde kullandığım parçaları da lazım olur diye aşağıya yazıyorum;
İşlemci=> Ryzen 5 3600X
Anakart=> MSI MPG B550 Gaming Plus
Ekran Kartı=> Şimdilik Alınmayacak
Ram=> G.Skill RipjawsV 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4
Ssd=> Sandisk Ultra 3D 500 gb NVMe M2 SSD
Psu => Seasonic SEA-SSR-750FX 750W 80+ Gold Focus
Şimdi ben resimdeki ekran kartını yeni parçalarımla kullanabilir miyim?
Arkadaşlar uzun zamandır pc parçaları toplayıp sistem oluşturmaya çalışıyorum. Sadece ekran kartı kaldı fakat ekran kartını uzun bir zaman alamayacağım gibi gözüküyor. Araştırdığım kadarıyla eski ekran kartının slot tipi(anladığım kadarıyla) uyumlu ise test amaçlı olarak sistemimi deneyebilirmişim.
Alıntı
metni:PCI Express ise çalışır, AGP ise olmazmış.
Bunun üzerine eski bilgisayarımdaki ekran kartımın özelliklerine baktım fakat slot tipini anlayamadım. Fotoğrafını/markasını atacam bilen birileri yardımcı olursa çok memnun kalırım.
Resimde Express Chipset Family yazıyor.. Yani yeni sistemde bu ekran kartını sadece sistemimi test etmek için kullansam bana yeter. Görüntü versin başka bir şey istemiyorum bu ekran kartından. Sistemde kullandığım parçaları da lazım olur diye aşağıya yazıyorum;
İşlemci=> Ryzen 5 3600X
Anakart=> MSI MPG B550 Gaming Plus
Ekran Kartı=> Şimdilik Alınmayacak
Ram=> G.Skill RipjawsV 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4
Ssd=> Sandisk Ultra 3D 500 gb NVMe M2 SSD
Psu => Seasonic SEA-SSR-750FX 750W 80+ Gold Focus
Şimdi ben resimdeki ekran kartını yeni parçalarımla kullanabilir miyim?
Konuyu araştırdım fakat net cevap alamadım.
Anakartımdan çok yüksek bir ekran kartı özelliği beklemiyorum sistemimi test etmek için bile görüntü gelse yeter.
Başlıktaki anakart aylardır bende ve diğer parçaları topluyordum. PSU siparişim geldiği zaman sistemi test etmek istiyorum.
Yalnız ekran kartım şuanda mevcut değil fiyatlar anormal olduğu için ekran kartı almadım.
Sormak istediğim soru; anakartımın özelliklerinde DAHİLİ EKRAN KARTI: VAR ibaresi var. Bu tam olarak ne demek? Yani sistemi çalıştırırsam ekrana görüntü gelir mi? Ekran Kartsız bir şekilde sistemimi çalıştırabilir miyim?
Diğer bir sorum ise işlemci olarak Ryzen 5 3600X almıştım bu işlemcilerde de ekran kartı muhabbeti dönüyormuş benimkinde var mı bu özellik?
Arkadaşlar merhaba sistemimi büyük ölçüde topladım sadece kasa ve güç kaynağı seçimi kaldı. Sistemin özelliklerini aşağıya yazacağım bu sistem için düşündüğüm psu markası seasonic olarak belirledim. Fakat seosonic'in iki ürünü arasında kaldım. Linklerini de aşağıya bırakacağım.
Bu iki ürün arasında kaldım. Marka olarak seasonic dışında bir marka düşünmüyorum. Sistemin en önemli parçası psu olduğu için en kaliteli markanın ürünün almam gerekir diye düşünüyorum. Seasonicin başka daha uygun 650W veya 750W'lık modellerini önerebilirsiniz.
Sistemin psu hesaplama sitelerinde önerilen minimum watt değeri 330-350W arasında çıkıyor. Gönderdiğim linklerdeki ürünler arasındaki tek fark Watt değerleri.
Bana göre 650W olan psu bana gayet rahat yeter diye düşünüyorum fakat uzun ömürlü olarak düşündüğümüz zaman psu'lardaki enerji kaybından veya yıpranma/erime gibi durumlarda sıkıntı yaşamamak için bir yandan da 750W olan modelinin almak istiyorum fakat en az 400tl üstüne koymam gerekiyor.
Acaba linkteki 650W'lık psu beni 5-10 yıl sonra bile idare edebilir mi?
Siz hangisini önerirsiniz, neden?
Güç kaynağında modülerlik olayı çok önemli mi? Tek amaç görünüş veya kablo karmaşası ise benim için çok önemli değil başka bir faydası var mı?
İlerde sistemime herhangi bir parça eklemeyi düşnmüyorum belki depolama birimi ekleyebilriim en fazla.
Sistem Özellikleri:
İşlemci: Ryzen 5 3600X
Ekran Kartı: ASUS Rog Strıx Geforce Gtx 1660 Super Oc 6gb Gddr6 192 Bit Ekran Kartı
Anakart: MSI MPG AMD B550 Gaming Plus
Ram: G.Skill RipjawsV 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4
Depolama: SanDisk Ultra 3D 500GB 2400MB-1750MB/s NVMe M.2 SSD
Arkadaşlar şu televizyonun smarthub özelliği eskiden çalışıyordu sonra ne olduysa artık çalışmamaya başladı. Bunun üzerine yazılım güncellemesi yapayım belki çözülür dedim ama işe yaramadı. Smart Hub'u bir türlü kuramıyorum. Smart Hub'u sıfırladım daha sonra Smart Hub'u Kurma seçeneğine bastım belli başlı adımları geçtikten sonra "Hükümler Ve Koşullar" İndiriliyor diye bir aşamada takılıyor. (7-8 saat boyunca).
Daha sonra "Smart Hub Bağlantı Testi" Diye bir seçenek var buradan bağlantıyı test etsin bağlantı başarılı mı diye kontrol edeyim dedim. Bu seçeneğin 5 .adımında "Samsung Apps Sınama Tamamlanamadı #ERRO7117" diye bir hata alıyorum. Bu ekranın fotoğrafını da aşağıya bırakıyorum.
Smart Hub'ı neden kuramıyorum? Böyle bir hata ile karşılaşan oldu mu daha önce? Veya en yazımın başında belirttiğim hükümler ve koşullar aşamasında en az 1 gün mü bekleyecem neden bu aşamada takılı kalıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Bu tv markasinin suandaki en son yazilim guncellestirmesi 1550.
Samsungun sitesindeki yazilim 1560.
Usb bellege bu surumu ( 1560) indirdim ve tv'ye taktim. Daha sonra tv'yi acip menü->destek->yazilim guncellestirmesi menusune geliyorum orada "simdi guncelle" diye tek bir secenek var. Ona basinca "suan bu cihaz icin alinacak guncelleme yok" diyor.
Usb seceneginide goremedigim icin usb ile yazilim guncellestirmesi yapamiyorum.
Daha once tv'ye hic usb takmamistim. Source tusuna da basinca Usb diye secenek yok.
Şu yazilim guncellestirmesini(1560) nasil yukleyebilirim?
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 491
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 13.422 (Bu ay: 193)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Web Tasarım - Programlama