Şimdi Ara

Sistemi Topladım Güç Kaynağı Watt Değeri Konusunda Arada Kaldım Yardımınızı Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba sistemimi büyük ölçüde topladım sadece kasa ve güç kaynağı seçimi kaldı. Sistemin özelliklerini aşağıya yazacağım bu sistem için düşündüğüm psu markası seasonic olarak belirledim. Fakat seosonic'in iki ürünü arasında kaldım. Linklerini de aşağıya bırakacağım.

PSU-1: https://www.hepsiburada.com/seasonic-focus-plus-750w-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-ssr-750fx-p-HBV000009WYJC

PSU-2: https://www.hepsiburada.com/seasonic-core-gc-650-650w-80plus-gold-atx-power-supply-ssr-650lc-p-HBV00000ULWOW

Bu iki ürün arasında kaldım. Marka olarak seasonic dışında bir marka düşünmüyorum. Sistemin en önemli parçası psu olduğu için en kaliteli markanın ürünün almam gerekir diye düşünüyorum. Seasonicin başka daha uygun 650W veya 750W'lık modellerini önerebilirsiniz.

Sistemin psu hesaplama sitelerinde önerilen minimum watt değeri 330-350W arasında çıkıyor. Gönderdiğim linklerdeki ürünler arasındaki tek fark Watt değerleri.

Bana göre 650W olan psu bana gayet rahat yeter diye düşünüyorum fakat uzun ömürlü olarak düşündüğümüz zaman psu'lardaki enerji kaybından veya yıpranma/erime gibi durumlarda sıkıntı yaşamamak için bir yandan da 750W olan modelinin almak istiyorum fakat en az 400tl üstüne koymam gerekiyor.

Acaba linkteki 650W'lık psu beni 5-10 yıl sonra bile idare edebilir mi?

Siz hangisini önerirsiniz, neden?

Güç kaynağında modülerlik olayı çok önemli mi? Tek amaç görünüş veya kablo karmaşası ise benim için çok önemli değil başka bir faydası var mı?

İlerde sistemime herhangi bir parça eklemeyi düşnmüyorum belki depolama birimi ekleyebilriim en fazla.

Sistem Özellikleri:

İşlemci: Ryzen 5 3600X

Ekran Kartı: ASUS Rog Strıx Geforce Gtx 1660 Super Oc 6gb Gddr6 192 Bit Ekran Kartı 

Anakart: MSI MPG AMD B550 Gaming Plus

Ram: G.Skill RipjawsV 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4

Depolama: SanDisk Ultra 3D 500GB 2400MB-1750MB/s NVMe M.2 SSD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reto -- 30 Aralık 2020; 21:11:18 >

• 5-10 sene hangi psu'nun ne kadar idare edeceğini kimse bilemez, oldu ki iki sene sonra arızalandı vs.

Psu'lar sonuçta sistemi ne kadar süre yük altında (ek oalrak overclock işlemci ve vga) kullanmanıza bağlı olarak belli oran da yıpranırlar, belki her gün kesintisiz 5 saat oyun ya da render vb. ya da hafta da 3-5 gün full açık kaldı pc vb. gibi bir çok senaryo olabilir, kullanım durumunuzu bilemeyiz, siz de öyle...

Mevcut duruma göre sisteminize bakarsak kaliteli 600-700w psu rahatlıkla yeterli gelir.

Seasonic kaliteli marka evet ama 650w psu için de aşırı pahalı.

• anladım hocam teşekkürler, peki başka kaliteli dediğiniz psu markaları varmıdır? Benim aklımda 2 ve 3.sırada Bequite! ve CoolerMaster var sizin öneriniz var mı marka konusunda?

Bilgisayar kullanım süresi ve amacını tahmin etmek zorda olsa konunun netleşmesi amacıyla yazıyorum..

overclok işleri ile uzun bir süre uğraşmam pc'yi daha çok yoracağım alanlar oyun ve unity tarzı programlar ile olabilir belki. Günde 8-9 saat açık kalabilir tahminime göre. Fakat 8-9 saatin belkide sadece 3-4 saati bilgisayarı oyun veya ağır programlarla geçiririm geri kalan zamanda bilgisayar normal seviyede çalışır. Tabi bazı günler hiçte açılmayabilir. Tahminim bu yöndedir.

• reto R kullanıcısına yanıt

Seasonic iyi bir markadır fakat bakış açın "Seasonic almak istiyorum fakat bu modeller biraz pahalı geldi bana, daha uygun fiyatlı bir Seasonic modeli bakayım" şeklinde olursa olaya yanlış yaklaşırsın.

PSU'ya bu kadar titizleniyorsan ve ille de Seasonic olsun diyorsan FOCUS al geç. CORE serisi de oldukça iyidir ama bu seride fanı biraz kalitesizinden kullanmışlar.

Temel yaklaşım şu olmalıdır: PSU seçerken markaya değil, MODELE odaklanmak gerekir. (Kalite bazlı yaklaşım anlamında)

Diğer yaklaşımlar fiyat ve keyfe keder bazı detaylar noktasında olur.

Core Reactor serisini önerebilirim:

https://www.incehesap.com/xpg_power-supply-fiyatlari//

Bu seri, kalite olarak FOCUS serisine denk kabul edebileceğimiz bir seridir. Fiyat olarak şu anda FOCUS'lara göre daha uygun olduğu için bu seriyi tercih etmek akla yatkın görünüyor. (Keyfe keder detaylar işin içine girerse, kişisel tercihin farklı olabilir)

Elindeki sistemi uzun süre kullanacaksan (ya da GPU değiştirsen bile yine benzer TDP seviyesinde kalacaksan) bu kalite seviyesindeki 650W bir PSU'yu kolay kolay yıpratamazsın. PSU herhangi bir zamanda beklenmedik bir arıza yapabilir(şans/şanssızlık olabilir) ama senin tarif ettiğin kullanım tarzıyla yıpranmaya bağlı bir sorunu 10 yıldan önce yaşamazsın muhtemelen. Bu kalite seviyesinde ve %50'yi aşmayan max yük ile ara sıra kullanımla yıldan yıla kayda değer bir güç kaybı yaşanmaz. İleride yüksek TDP'li donanımlar alırım, OC işine abanırım gibi düşüncelerin varsa 750W versiyonu al. Yoksa 650W da rahatlıkla işini görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 31 Aralık 2020; 1:24:39 >

• Önerilerinizi dikkate alıp tekrar bir araştırma yapacağım, teşekkürler.

• Seasonic focus serisinin eski modellerinde tripping sorunu olan üniteler vardı ona dikkat edin. Alınabilecek en iyi psu'lar:

Corsair rm, rmx, tx-m gold serileri, xpg core reactor.

Ben olsam rm650 alır geçerim hem sessiz hem 10 yıl garantisi var. Xpg core reactor de sessizdir. Bu modeller seasonic core-gc modelinden iyidir, o model ucuzken tavsiye ediyorduk 760 liraya. Core gc em modüler değil hem performans olarak bu yazdıklarım daha stabil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.