Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

RTX 3070 için F/P Sistem Tavsiyesi - Bazı parçalar elimde var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben ilk masaüstümü toplayacağım, laptop konusunda bilgim oldukça fazla, ama masaüstünden maalesef pek anlamıyorum. Şu ana kadar hiç toplamadım.

Elimde birkaç parça var, bunlar vakti zamanında mining yapan bir arkadaşım bana hediye olarak rigi hediye etti. Burada bir ekran kartı ve PSU vardı. SSD zaten hep elimdeydi, 2 sene önce almıştım Thinkpad'imde yedek SSD olarak kullanıyordum. PSU bozuktu bu arada, ama 10 yıl garantili olduğunu öğrendim ve garantiye verdim2 sene sonra. Yenisi ile değiştirdiler. Parçalarım aşağıdakiler gibi.

*Palit NVIDIA GeForce RTX 3070 Gaming Pro OC 8 GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı

*Crucial P3 2TB CT2000P3SSD8 PCIe 3.0 3D NAND NVMe M.2 SSD, 3500 MB/sn'ye kadar)

*Thermaltake 1050w 80 Platınum Toughpower Pf1 Rgb 14cm Fanlı Tam Modüler Power Supply (https://www.trendyol.com/pd/thermaltake/1050w-80-platinum-toughpower-pf1-rgb-14cm-fanli-tam-moduler-power-supply-p-32388433?merchantId=158172 )

bunların dışında rigde sanırım 8Gb ram de var ama galiba yetersiz olur. Anakartı nedir hiç bilmiyorum. Ama parçalar çalışıyor.

Bu arada bir adet Asus 144hz monitorüm var sanırım 27 inch. 2K destekliyor, ama genelde iş için kullanıyorum. Razer klavye ve MSI mouse'um da var. Onları da iş laptopuma bağlayıp gün içerisinde kullandığım oluyor. Monitörün sesi ama çok kötü. Belki bir hoparlör de almam gerekebilir.

Sanırım bir Kasa, Anakart, İşlemci ve Ram alsam PC tamamlayabilirim. başka parçalar düşünmeli miyim? (İşlemci için sıvı soğutma vs) Yeni nesil işlemcileri hiç bilmiyorum. Hangisi iyidir, F/P'dir, 3070'e idealdir bilgim yok.

Ben aslında 3070'i bottleneck yapmayacak, olabilecek en F/P, masraf çıkarmayacak, kesinlikle ultra yeni oyunları oynatmayacak (maksimum RDR2 oynatabilir, RDO oynuyorum arada sadece kalan oyunlarım eurotrucksimulator gibi eski oyunlar) bir alet toplamak istiyorum. Bu parçalar için 15-20 bin TL arası bütçe uygun olur mu ne dersiniz? Hangi parçaları önerirsiniz?

Şimdiden yardımlarınız ve bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Biraz da öğrenmek için ayrıca paylaşıyorum.

Saygılarımla,

• Çok teşekkür ederim hocam vakit ayırdığınız için, hemen bakıyorum.

• n201 kullanıcısına yanıt

Hocam sizlere tek bir sorum olacak.

Fiyat farkı çok az olduğu için merak ettim, işlemci için bunu almak daha mantıklı olabilir mi? Söylediğiniz parçaların hepsi çok mantıklı ve çok makul, dün gece bayağı araştırdım çok güzel.

Bir tek bunu merak ettim.

https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-7-8700f-sekiz-cekirdek-4-10-ghz-fiyati,663806647.html

• Halah_Sumul kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/8700f-vs-7500f-tercihleri--159595742

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.