Şimdi Ara

işlemci tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar. hali hazırda ryzen 5 1600 (af olmayan modeli) kullanmaktayım. artık yetersiz geldiğini düşünüyorum. ekran kartım gtx 1660ti. yeni bir işlemci alacağım. ileride ekran kartını yükselttiğimde sıkıntı yaratmayacak orta fiyatlı hangi işlemciyi tercih etmeliyim?

şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Keşke anakrtı yazsaydın r5 1600 kullandığına göre eğer anakartın desteklerse r5 5600 e geçebilirsin daha üstüne gerek yok ileriye dönük dersen ddr5 e geçmen gerekecektir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

yazmayı unutmuşum. am4 soket. ben de baktım sanırım r5 5600 alacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütçen varsa ve gaming odaklıysa 5800x3d belki 5700x3d de bakabilirsin

• madmansbruh kullanıcısına yanıt

Hocam am4 anakarta geleceğe dönük olarak 5700x3d veya 5800x3d önermek ne kadar doğru olur ddr4 sistem sonuçta rx5080 alsa ddr4 5700x3d yetecek mi sizce en iyisi r5 5600 zaten teknolojiyi yakından takip etmeyede gerek yok r5 5600 günümüzde rtx3080 besliyor mu evet rtx5080 çıkıca 3080ler ele ayağa düşünce 3080 alır takılır.

4k çözünürlükte problem yaşamaz, 2kda ufak bi miktar bottleneck olur. Ama asıl soru 5080e para verebilecek birinin neden am4te devam ettiği :D Öyle bir senaryoda zaten am5 geçsin. 5800x3d hala çok iyi bir işlemci ya bir süre daha net götürür high endde bile bence.

Ya işte 5800x3d ye para veren biride neden am4 le devam etsin 5800x3d ucuz değil ki hele 7800x3d ile aralarında fark olmadığını görünce çok pahalı olduğunu düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistemime İşlemci Tavsiyesi
    6 ay önce açıldı
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 5700X3D olabilir hocam

İşlemci pahalı fakat AM4'ün en iyi oyun işlemcisi yapacak bir şey yok, keşke daha ucuz olsa. AM5 geçtiği an 2x-3x bütçe gerekecek o yüzden uzun ömürlü AM4 için bu ihtimali değerlendirmesini söyledim. Zaten 5600 alacağını söylüyorsa bütçesi kısıtlıdır ya da bir süre sonra AM5 geçiş planı vardır sanırım. 5600 de 2k-4k'da bir süre idare ettirir kanımca.

ya işte am4 ün en iyi işlemcisi olduğu için f/p olarak öneremiyorum geleceğe dönüklük olarak zayıf bir alt yapı olacak am4.AM5 e geçse de anakart ram masrafı olacak en iyisi ikinci el ölü fiyata r5 3600 diyorum

Zaten amaç AM4'ü olabildiğince sürdürmek ise zen3 x3d'lere yönlenmeli, onun dışında manası yok. Şu anki kasa 1080p'de ömrünü biraz daha sürdürsün diyorsak ikinci el 3600-5600 makul. Daha sonra yeni sisteme geçilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.