Şimdi Ara

İşlemci Ve Anakart Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
64
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamün aleyküm hayırlı günler ne zaman bişey hakkında bilgi almak istesem önce forumlara bakıyorum ama 2 gündür bakmama rağmen bilgi hakkında tam emin olamadım o yüzden de sizlere sormak istedim benim sizlere PC sistemim hakkında bir kaç sorum vardı

2 ay önce hazır halde almış olduğum PC sistemim
    İşlemci i5-4570 3.20 GHZ
    Anakart B85M-D2V
    RAM 16 GB
    Ekran Kartı RX 580 8GB
    960 GB SSD + 240GB SSD
    Monitör Samsung Odyssey G3 144 HZ Pivot

NOT! Monitör ve 960GB SSD sonradan alındı.

Ben yukarda yazmış olduğum sistemimle GTA5 en yüksek ayarlarda kasmasız, Valorant lobide 400-440 maçta 180-210 FPS değerlerinde oynayabiliyorum Pubg'da ise 90 FPS ile ufak ufak kasmalar droplar olmasına rağmen oynayabiliyorum şimdi asıl soruma geliyorum

Şimdi ben 2 3 gündür İnternetten işlemcileri araştırıyorum ve bir bilgisayarcı abime i5-11400f modelini sorduğumda çöp deyip i5-12400f al dedi benim anakartla uyumlu olan işlemci ise i7-4790/4790K gibi modeller yani işlemcimi yükseltmek istiyorum fakat 4.nesil bir işlemci ile değil.

İ5-12400f işlemci modeline uygun bir anakart modelini önerir misiniz ben dün baktığımda yanlış değilsem ASUS PRİME H610M modeli vardı sizce bu model bu işlemci için alınır mı ve performansta bir etki olur mu ? Ayrıca valo,pubg vs oyunlarda üzmicek bir ekran kartı önerir misiniz çok dandik olmayıp orta segment bir şey olursa çok iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Cannn -- 31 Temmuz 2024; 9:30:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bütçe belirtirsen daha iyi yardımcı olabilirim anakart-ram-işlemci 3 lusu değiştikten sonra intelde kalmanın bir anlamı yok amd tercih edersin gpu fhd için bile en giriş seviyesi bir ekran kartı.

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    Hocam AMD işlemci baktım da intellden daha düşük bir fiyatı olan amd ryzen 5 5600 vardı yalnız onun fanı yoktu o yüzden Intel tercih etmek istedim hem grafik ayarları renk ayarlarına internet kafelerden aşina olduğumuz için daha iyi olur diye düşündüm söylediğim anakart işlemci ram değiştirmek için 9K ya ihtiyacım var onu hallederim de ekran kartı hangisini almalıyım ne kadarlık almalıyım onun hakkında bir fikrim yok bütçeyi zorlarım 14-15K daha fazla da çıkabilir yalnız toplamayı hemen yapmicam bir 20-30 gün geçtikten sonra yapmayı planlıyorum

• 15k bütçen varsa ve bu pcye upgrade yapacaksan rx 6700xt veya rtx 3070 olabilir önce ekran kartı değiştir 8-9k

sonra anakart ram işlemci olarakta

r5 3600 overrated bir işlemci ama çok iyi 2.5k-3k

b450 veya x570 ben x570 öneririm 4k

16gb ddr4 ram 1.5-2k

Hocam öneriniz için teşekkür ederim fakat ben ekran kartı olarak rx6500xt gördüm ve beğendim henüz karar vermedim ama yüksek ihtimalle rx6500xt yi alacağım dediğim gibi diğer parçalar olarak Kingston 16 GB Ddr4 gaming ram 3600MHZ alacağım işlemci olarak ise i5-12400f daha iyi gibime geldi amd ryzen 5 3.nesil istemiyorum isteseydim işlemciye gerek kalmadan i7-4790K takarım dediğim Anakart olarakta ASUS PRİME h610M-E alacağım tabi yine de müsait olduğum bir vakit sizin önerdiğiniz parçalara bir göz atacağım teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Cannn -- 1 Ağustos 2024; 8:0:1 >
  • Rx 6500xt alma tavsiye etmiyorum dediklerimi al.r5 3600 ü beğenmezsen biraz daha koy r5 5600 al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayli82 -- 1 Ağustos 2024; 18:23:35 >
    Hocam ben sistemi ayarladım ekran kartı şuanlık almayacağım AMD 3.nesil işlemci ile değiştirmek istemiyorum o yüzden 12.nesil işlemci ile değiştireceğim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.