Şimdi Ara

Harici HDD Çalışıyor ama Bilgisayar Görmüyor, Lütfen Yardım!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
40.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Lacia marka 500 GB, 2.5'' harici harddiskimi USB ile bilgisayara bağlıyorum, harddisk çalışıyor, yani dokununca içindeki titreşimi hissetmek mümkün ama bilgisayar görmüyor ve dosyalarıma ulaşamıyorum.. Disk Yönetimi'nden baktım, başka bilgisayarlarda, farklı işletim sistemlerinde ve farklı USB kablolar ile denedim ama hiçbirisinde sonuç alamadım. Harici diskin modeli aşağıdaki gibi, yani USB kablosu tümleşik. Ancak cihazın sütünde bir de ayrı bir giriş var USB kablo ile bağlamak için. O girişle bağlamayı da denedim fakat yine görmedi.. Diskin bozulmasından çok içindeki verileri kaybetmek beni endişelendiriyor. İçinde mutlaka ulaşmam gereken ve hiçbir şekilde telafisi olmayan dosyalarım var.. Lütfen yardımcı olur musunuz, ne olmuş olabilir, daha başka neleri deneyebilirim, diski yeniden çalıştırma ya da daha da önemlisi verilere ulaşma şansın nedir?..

Harici HDD Çalışıyor ama Bilgisayar Görmüyor, Lütfen Yardım!..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Harici Harddisk Çalışıyor Ama Bilgisayar Görmüyor: Nedenleri ve Çözümleri

Harici harddisk çalışıyor ancak bilgisayarınız görmüyorsa bu durum can sıkıcı olabilir. Neyse ki sorunu çözmek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

Nedenleri:

• Bozuk bağlantı kabloları
    • Arızalı harici harddisk
    • Bilgisayardaki sürücü hatası
    • BIOS ayarları

Çözümleri:

1. Bağlantıları Kontrol Et:

• Harici harddiskin bilgisayara doğru şekilde takılıp takılmadığını kontrol et.
    • Farklı bir USB kablosu veya bağlantı noktası dene.

2. Harici Harddiski Kontrol Et:

• Harici harddiskin ses çıkarıp çıkarmadığını dinle. Ses çıkarıyorsa, büyük ihtimalle çalışıyordur.
    • Harddiskin fiziksel olarak hasar görüp görmediğini kontrol et.

3. Sürücü Hatasını Gider:

• Bilgisayarındaki Aygıt Yöneticisi'ni aç.
    • Sabit Disk Sürücüleri bölümünü genişlet.
    • Harici harddiskini bul ve sağ tıklayıp "Özellikler"i seç.
    • "Sürücü" sekmesine git ve "Sürücüyü Devre Dışı Bırak" düğmesine tıkla.
    • Ardından, "Sürücüyü Etkinleştir" düğmesine tıkla.

4. BIOS Ayarlarını Kontrol Et:

• Bazı durumlarda, harici harddiskin BIOS ayarlarında devre dışı bırakılmış olabilir.
    • Bilgisayarını yeniden başlat ve BIOS'a gir.
    • Depolama cihazları ayarlarını bul ve harici harddiskinin etkinleştirildiğinden emin ol.

5. Bilgisayarı Yeniden Başlat:

• Bazen, bilgisayarı yeniden başlatmak harici harddiskin algılanmasını sağlayabilir.
    • Bilgisayarını kapatıp tekrar açmayı dene.

6. Yardım Al:

• Yukarıdaki adımları denedikten sonra hala harici harddiskiniz görünmüyorsa, bir bilgisayar teknisyenine danışmanız gerekebilir.

Bu adımları takip ederek harici harddiskinizin bilgisayarınız tarafından algılanmasını sağlayabilir ve verilerinizi erişilebilir hale getirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle geçmiş olsun...

Harici bir disk olduğu -ve içinde de önemli bilgiler olduğu- için, USB kontrolör entegresinin bozulduğuna dair tahmin yürütmek istiyorum. Bu tip bir durumda diskin enerji alır, açılır ancak USB bus üzerinden herhangi bir aktarım gerçekleştirmez. Eğer sorun USB kontrolör entegresinde ise harici kutuyu açıp, içindeki 2,5"'lik notebook diskine erişebilirsin.

Diske sağlam olarak erişmen durumunda da 2 opsiyonun olur:
    1. Yeni ve boş bir harici kutu alıp, içine bu çıkan 2,5"'lik notebook diski takabilirsin (sistem aynı olur, sadece kutu değişir)
    2. IDE/SATA to USB dönüştürücülerden alıp 2,5"'lik notebook diski yine USB üzerinden sistemine bağlayabilirsin.
  • aynısı benim de öyle oldu WD 500GB harici HDD dönüyor ama dosyalara erişemiyorum.. yani titreşim oluyormuş gibi ondan 30 sn sonra duruyor.. ışık yanık olarak kalıyor.. ve de hdd nin altına dokunca sıcakmış gibi geliyor.. yani kısa devre mi yapmış olabilir.. ?ne yapmam lazım.. içindeki önemli dosyalarım var garantisi vardı daha 2 ay önce aldım.. garantiyle göndersem verilerim siler mi ? yada usb kablom mu bozuk.. ? başka usb kablom yok..

yardımınız için şimdiden tşkler.. iyi forumlar..
  • Sendeki disk 2,5" mi 3,5" mi? Eğer 2,5" ise, USB'den yeterli güç alamıyor olabilir...
  • disk tamamen bozulmus olabilir
  • Öncelikle herkese iyi günler diliyorum. Yaklaşık 1 ay önce WD marka 1.5 TB 3,5" harici disk aldım. Gayet normal kullanmaktayken bilgisayarımı tamamen içerisine yedekleyip laptopa format attım. Ubuntu sistemini kurdum. USB den takıldığında bilgisayar hdd yi algılıyo ancak sürücü olarak kullandırmıyor. Windows XP, 7 ve Ubuntu işletim sistemlerinde aynı sorunu yaşıyorum. İçerisinde verilerim var, bilgilerin tamamını içerisine yedeklemiştim. Disk yönetiminde ve Ubuntu kabukda hdd yi görebiliyorum ama içerisine ulaşamıyorum. Öncelikli hedefim verileri kurtarmak hdd umrumda değil. Bana yardım edebilecek birisi varsa çok müteşekkir olurum.
  • Bu başlığı ben açmıştım ama üstünden oldukça zaman geçtikten sonra hallettiğim için nasıl çözdüğümü yazmayı unutmuşum. Ben harddiskin kutusunu değiştirerek hallettim. Siz de HDD kutusunu değiştirerek bir deneyin isterseniz, belki çözüm olabilir, ama sizin sorununuzun başka bir kaynağı da olabilir elbette..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

Bu başlığı ben açmıştım ama üstünden oldukça zaman geçtikten sonra hallettiğim için nasıl çözdüğümü yazmayı unutmuşum. Ben harddiskin kutusunu değiştirerek hallettim. Siz de HDD kutusunu değiştirerek bir deneyin isterseniz, belki çözüm olabilir, ama sizin sorununuzun başka bir kaynağı da olabilir elbette..

evet bende değiştim hallettim saolun
  • arkdaslar merhaba. benimde Toshiba 1tb bi HDD m var. benim kindede şöyle bi problem var: HDD yi pc ye baglayınca HDD çalısıyor, hatta elleyınce tıtredıgını hissedebiliyorm, pc nin sağ altta yer alan kısayol yerinde(donanımı guvenle kaldır) yazısı cıkan yere gelıyor ama bilgisayarımda fılan gozukmuyor, benım ne yapmam gerekır herkes gibi benımde içinde onemlı dosyalar mevcut.. bi yardım lutfen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

Bu başlığı ben açmıştım ama üstünden oldukça zaman geçtikten sonra hallettiğim için nasıl çözdüğümü yazmayı unutmuşum. Ben harddiskin kutusunu değiştirerek hallettim. Siz de HDD kutusunu değiştirerek bir deneyin isterseniz, belki çözüm olabilir, ama sizin sorununuzun başka bir kaynağı da olabilir elbette..

Çok zaman geçmiş ama 1 tb önemli evrak belge ve arşivime ulaşamıyorum ışık yanıyor hdd çalışıyor pc işlemci sesine benziyor bir ses geliyor ışık yanıyor ama içersine ulaşamıyorum.Yardımcı olur musun kutu nasıl değiştirilir.
  • Evet çok zaman oldu, ben bile unutmuştum bu başlığı açtığımı.. Benim sorunum harici hdd kutusunu değiştirince düzelmişti, ama bu durum senin sorunun da kutudan kaynaklandığı anlamına gelmez. Ancak yine de denemek de fayda var, umarım kutudan kaynaklanıyordur da önemli evrak ve verilerinden olmazsın.

Kutunun değiştirilmesi nasıl anlatılır bilmiyorum ki.. Oldukça basit bir olay, mevcut hdd'nin kutusunu açıyorsun, bu kutu tırnakla veya vidayla falan tutturulmuştur, hdd pinleri soketinden çıkartıyorsun, almış olduğun yeni disk kutusuna aynı şekilde yerleştirip vidalıyorsun ya da tırnaklarından oturtuyorsun. Zaten hdd'yi eline aldığın zaman kutusunda nereye girecek anlamamak çok zor, dikkat etmen gereken diskine uygun boyutta hdd kutusu almak. Zaten iki boyut var, 2.5" ve 3.5" olmak üzere. Seninkisi hangisiyse o boyutta al, gerisi kolay..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hero54

arkdaslar merhaba. benimde Toshiba 1tb bi HDD m var. benim kindede şöyle bi problem var: HDD yi pc ye baglayınca HDD çalısıyor, hatta elleyınce tıtredıgını hissedebiliyorm, pc nin sağ altta yer alan kısayol yerinde(donanımı guvenle kaldır) yazısı cıkan yere gelıyor ama bilgisayarımda fılan gozukmuyor, benım ne yapmam gerekır herkes gibi benımde içinde onemlı dosyalar mevcut.. bi yardım lutfen?

Hocam ne oldu sizin is ? Halloldumu bendede toshiba var ayni durumdayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar.. benimde başıma buna benzer bir şey geldi.. bende samsung 1tb harici var.. içini boşlatıp tv ye bağladım bir kaç film kaydetmek için.. ilk bağladıgımda bir kaç uyarı çıktı disk biçimlencek bilmem ne vs. bende çok okumadan evet dedim. kaydımı yaptım. neyse sonra pc ye bağladım bu sefer pc de açılmamaya başladı harddisk.. yönetici ayarlarından depolama dan disklere giriyorum orda görünüyor. ama pc de görünmüyor.. bi arkadaşımda aynı şeyi yapmış. demesine göre tvye bağlanan kayıt yapılan harddiskler pc de çalışmıyormuş artık.. varmı öyle bir şey acaba ? lütfen yardımcı olurmusunuz arkadaşlar.. şimdiden teşekkürler..
  • merhab burada tüm arkadaşların muzdarip olduğu sorun bende de var yanlız ben kutusunu değiştirdim yinede olmadı bir pc ye sata girişinden bağladım bios açarken satadan gördü sonra biçimlenirdim hazır w7 dvdside takılıyken sonra açtım yok bir kere kazayla gördü ondada 3.5" lik kutuya taktım veri kaydetmesi sonra oda gitti bu konuda çözü bulan arkadaşlar yardımcı olursanız seviniriz
  • Herkese merhaba. Eğer sabit disk çalışıyor biosta görünüyor ama windows görmüyor formatta atamıyorsanız üzülmeyin
    HEM HARDDİSKİNİZ DÜZELİR HAMDE VERİLERİ GERİ GETİREBİLİRSİNİZ VERDİĞİM TALİMATLARI UYGULAMANIZ YETERLİ..

1. HARDDİSKE İLK ÖNCE WİNDOWS XP Yİ YÜKLEMEYE ÇALIŞIN YÜKLENMEYECEK AMA HARDDİSKİ 30 MB OLARAK GÖSTERECEK

2. WİNDOWS XP YÜKLÜ BİR PC YEhttp://blog.atola.com/restoring-factory-hard-drive-capacity/ PROGRAMINI KURUN
    NOT: BU PROGRAM SADECE WİNDOWS XP DE ÇALIŞIR

3. HARDDİSKİNİ xp yüklü bir PCİYE HARİCİ OLARAK BAĞLAYIN PROGRAMI AÇIN AÇINCA ZATEN HARDDİSKİNİZİN ADI GÖRÜNÜR ÜZERİNE TIKLAYIM GELEN UYARIYI ONAYLAYIN İŞİLEM

BİTİNCE PC KAPANIR PCYİ AÇIN VE BİLGİSAYARIMI SAĞ TIKLAYIP YÖNET E GİRİN SIRASIYLA DEPOLAMA-DİSK YÖNETİMİ VE HARDDİSKİNİZ DİSK 1 OLARAK GÖRÜNÜR
    SAĞ TIKLAYIP YENİ BİRİM İ SEÇİP GELEN UYARILARA İLERİ DEYİP ONAYLAYIN

4. HARDDİSKİNİZ DİNAMİK DİSK OLARAK BİÇİMLENECEK BİÇİMLENDİRİLDİKTEN SONRA SAĞ TIKLAYIP BÖLÜMÜ SİL DİYORUZ SONRA DİSK 1 İN ÜZERİNE GELİP
    SAĞ TIKLAYARAK TEMEL DİSKE DÖNÜŞTÜR DİYORUZ HARDDİSK TEKRAR BİÇİMLENECEK BİÇİMLENDİKTEN SONRA HARDDİSKİ PCDEN ÇIKARIP KENDİ PCNİZE TAKIN VE İSTEDİĞİNİZ FORMATI YÜKLEYİN

5 İŞLEMLER BİTTİKTEN SONRA BİLGİSAYARINIZA DİSK RECOVEY WİZARD PROGRAMINI KURUN PROGRAMI AÇIN HARDDİSKİNİZİN MARKASI YAZAR ONU İŞARETLEYİP GELEN UYARILARA NEX İYEREK İLERLEYİN VE BEKLEYİN GİDEN BÜTÜN VERİLERİNİZİ ARTIK BURDAN YÜKLEYEBİLİRSİNİZ

BOŞU BOŞUNA YETKİLİ SERVİSLERLE UĞRAŞMANIZA GEREK YOK ÇÖZÜMÜ KESİNDİR

• benimki de bugün bir hata verdi. hdd dahiliyken, hariciye çevirdim yenisiyle değiştirip. buna da uygun bir kutu takıp kullanacaktım. bugün taktım, ilk başlarda görüyordu. girebildim içine de. şimdi hiç giremiyorum. ışığı yanıyor, hdd'den ses de geliyor ama ne bağlandı uyarısı var, ne de disk sürücülerinde bu hdd görünüyor. nasıl yapacağız?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.