Şimdi Ara

ekran kartı ile sata hdd aynı anda çalışmıyor yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ekran kartı hd4850 sıfır

ekran kartını değiştirdim,
    bilgisayar post ekranına geliyor press F2 sağ altta 5A falan yazıyor orada kalıyor ve klavye işlemiyor,
    hdd yi sökünce ancak bios a girebiliyor.
    harici ekran kartını söküp hdd yi takınca onboard kart ile bilgisayar sorunsuz çalışıyor.

bios u güncelledim ama işe yaramadı.
    ekran kartı ile sata nın IRQ adreslerinin çakıştığını düşünüyorum ama biosta ayarları bulamadım nasıl yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucidbin -- 31 Ocak 2014; 15:41:37 >

• yok mu anlayan??
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucidbin

anakart intel dq35j0 eski
    ekran kartı hd4850 sıfır

bilgisayar post ekranına geliyor press F2 sağ altta 5A falan yazıyor orada kalıyor ve klavye işlemiyor,
    harici ekran kartını söküp hdd yi takınca onboard kart ile bilgisayar sorunsuz çalışıyor.

ekran kartı ile sata nın IRQ adreslerinin çakıştığını düşünüyorum ama biosta ayarları bulamadım nasıl yapabilirim?

aynı anda güç veremiyordur ikisine psu bul sağlam dene
  • quote:

anakart intel dq35j0 eski
    ekran kartı hd4850 sıfır

powerin nedir ?
  • high power 600 watt psu var ama ondan olduğunu sanmıyorum.
  • quote:

high power 600 watt psu var ama ondan olduğunu sanmıyorum.

seninle aynı sorunu yaşayanlar şu şekilde çözmüşler sorunu.önce hdd'yi sök.biosa gir ve hdd mode (Sata emulation) olarak ide yerine ahci olarak seç.kaydet ve çık.daha sonra hdd'yi bağla.sorun çözülecektir büyük ihtimal ama yeniden format atman lazım.çünkü windows daha önce ide olarak kurulu olduğundan ahci moda geçildiğinde mavi ekran verecektir.o yüzden temiz bi windows kurarsın artık.sonucu buraya yazarsın.kolay gelsin....
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzmanbiyolog

quote:

high power 600 watt psu var ama ondan olduğunu sanmıyorum.

seninle aynı sorunu yaşayanlar şu şekilde çözmüşler sorunu.önce hdd'yi sök.biosa gir ve hdd mode (Sata emulation) olarak ide yerine ahci olarak seç.kaydet ve çık.daha sonra hdd'yi bağla.sorun çözülecektir büyük ihtimal ama yeniden format atman lazım.çünkü windows daha önce ide olarak kurulu olduğundan ahci moda geçildiğinde mavi ekran verecektir.o yüzden temiz bi windows kurarsın artık.sonucu buraya yazarsın.kolay gelsin....

halen mantığını anlamış değilim ama işe yaradı :))
    takılan bios ekranından kurtuldum şimdi arada windows görünüp geri dönüyor
    iş formata kalsın yeterki halledilir. teşekkürler!!

• valla ne diyeyim hikmetinden sual olunmaz bu anakartın temiz formattan sonra sorunsuz kullanırsın kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.