Merhaba arkadaşlar, 1 yıl önce aldığım pc bugün itibari ile sorun yaşatmaya başladı bilgisayar açılıyor yalnız ekran kartını görmüyor ekran kartında ışık yanıyor yalnız fanları dönmüyor herhangi bir oyun denedim oyunu açtı ama FBP 20 de seyrediyor konu hakkında bilgisi olan var mıdır acaba ? Radeon RX 580 Series cihazında bir sorun oluştu. Daha fazla bilgi için 'grafik cihaz sürücü hata kodu 22' aratın Böyle bir hata alıyorum Sistem bilgileri; Ryzen 5 1600 asus rx 580 4 gb a32-580 anakart Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cooolboy44 -- 8 Mayıs 2021; 22:50:6 > |
Bilgisayar Açılıyor, Ekran Kartını Görmüyor ve Ekran Kartı Fanları Dönmüyor
Bilgisayarınızın açıldığında ekran kartını görmemesi ve ekran kartı fanlarının dönmemesi sorunu, sinir bozucu ve çözülmesi gereken bir durumdur.
Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır:
- Donanım Arızası: Ekran kartında veya ana kartta fiziksel bir arıza olabilir.
- Sürücü Sorunları: Ekran kartı sürücüleri eski veya bozuk olabilir.
- Güç Kaynağı Sorunları: Güç kaynağı, ekran kartına yeterli güç sağlamıyor olabilir.
- BIOS Ayarları: BIOS ayarlarınız, ekran kartının algılanmasını engelliyor olabilir.
Başlangıç Çözümleri:
- Bilgisayarı Yeniden Başlat: Bu basit adım, geçici yazılım sorunlarını çözebilir.
- Sürücüleri Güncelle: En son ekran kartı sürücülerini üreticinin web sitesinden indirip yükleyin.
- Güç Kaynağını Kontrol Et: Ekran kartına giden güç kablolarının sıkıca takılı olduğundan emin olun.
- BIOS Ayarlarını Sıfırla: BIOS'unuza erişin ve varsayılan ayarları yükleyin.
İleri Seviye Çözümler:
- Grafik Cihaz Sürücü Hata Kodu 22: Bu hata kodu, uyumsuz veya bozuk bir ekran kartı sürücüsünü gösterir. Sürücüyü kaldırın ve yeniden yükleyin.
- Donanımı Kontrol Et: Ekran kartı ve ana karttaki fiziksel hasarları kontrol edin. Gerekirse profesyonel yardım alın.
- Farklı Bir Ekran Kartı Deneyin: Farklı bir ekran kartını bilgisayarınıza takarak sorunun ekran kartından mı yoksa anakarttan mı kaynaklandığını belirleyin.
- Güç Kaynağını Değiştir: Güç kaynağının yeterli olmadığından şüpheleniyorsanız, daha güçlü bir tane ile değiştirin.
Sorunu hala çözemiyorsanız, profesyonel bir bilgisayar teknisyenine başvurmanız gerekebilir.