Şimdi Ara

ekran kartı fan dönüyor görüntü yok!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Msi 975x platinium power up edition anakart var r7 250 ekran kartı. Takıyorum fan çalışıyor fakat görüntü yok. alttaki pcı ex e takınca görüntü var. üstteki slot x16/x8 alttaki sadece x8 böyle çalışsa ekran kartından performans kaybedermiyim? bios update ettim driver güncelledim biostan ayarlar yaptım tık yok vermiyor görüntü yardım!

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kartı Fanı Dönüyor Ama Görüntü Yok

Ekran kartının fanı dönüyor ancak görüntü gelmiyorsa, bu durum birkaç soruna işaret edebilir.

Yaygın Nedenler:

• Bozuk Ekran Kablosu: Ekran kartını monitöre bağlayan kablo gevşek veya hasarlı olabilir. Kabloyu çıkarıp yeniden takmeyi deneyin.
    • Arızalı Ekran Kartı: Ekran kartının kendisi bozulmuş olabilir. Grafik kartını çıkarıp başka bir bilgisayara takarak test edin. Görüntü sorunu devam ediyorsa, ekran kartını değiştirmeniz gerekebilir.
    • Güç Sorunları: Ekran kartına yeterli güç verilmiyor olabilir. Güç kaynağının yeterli güce sahip olduğundan ve doğru şekilde takıldığından emin olun.
    • Anakart Sorunları: Anakarttaki PCIe yuvası hasar görmüş veya arızalı olabilir. Farklı bir PCIe yuvasına takmayı deneyin.
    • Sürücü Sorunları: Ekran kartı sürücüleri güncel olmayabilir veya bozuk olabilir. En son sürücüleri üreticinin web sitesinden indirin.
    • BIOS Ayarları: BIOS'taki bazı ayarlar ekran kartı davranışını etkileyebilir. BIOS'a erişin ve ekran kartı ayarlarını kontrol edin.

Diğer Hususlar:

• Ekran kartının fanları çok hızlı dönüyorsa ve hala görüntü gelmiyorsa, bu aşırı ısınma sorununa işaret edebilir. Kartın ısıtma sistemini kontrol edin ve gerekiyorsa termal macunu değiştirin.
    • Bazı durumlarda, fanların dönmesi ancak ekrana görüntü gelmemesi, arızalı bir monitörü de gösterebilir. Farklı bir monitör kullanmayı deneyin.

Yukarıdaki adımları takip ederek, "ekran kartı fanı dönüyor ancak görüntü yok" sorununu gidermeye çalışabilirsiniz. Sorun devam ederse, daha fazla sorun giderme için profesyonel bir tamirciden yardım almanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • RedFone kullanıcısına yanıt
    Slot bozuk sanırım ama dur şunu bir deneyelim ekran kartın uçlarını aşağı doğru silgi sil bastırmadan 2 taftan dengelei bir şekilde oturt dene bu arada
  • carso kullanıcısına yanıt
    Ekran kartını diğer bilgisayarımda kullanıyorum şuan temizdir yani
  • RedFone kullanıcısına yanıt
    Slot sorunlu belliki bacaklarda elektirk var mı yok mu elektrinkçi birine ölçtürün belli olur ozaman slot mu bozuk yoksa kartmı uyumsuz
  • up
  • Bilgisayari güçten ayirin.Ekran karti ve ramlari sökün. Bios pilini söküp 10dk bekleyin. Hepsini yeniden takip deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adrenalin_ kullanıcısına yanıt
    Hocam başka kart takınca görüntü verdi. R7 250 görüntü vermedi anlamadım bende
  • X8 portundada kullanabilirsin. Üst düzey bir kart değil zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.