Şimdi Ara

Ekran Kartı Isınıp Görüntü Gidiyor Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar başlıktanda anlıyacağınız üzere ekran kartı ısınıp görüntü gidiyor bilgisayar açık kalıyor.(Hoparlörden oyunun sesleri gelmeye devam ediyor)

Sistemim baya eski
    pentium e6700 3.2 ghz
    2 gb ddr3
    320 gb hdd
    250w psu
    orjinal windows 10

Bilgisayarı 6 7 yıl kadar önce hazır biçimde casper dan almıştık.Bu ara Lol oyununa sardım ve ekran kartım olmadığı için onboard ile oynuyordum ki buda en düşük ayarlarda bile takım savaşlarında 15 fps in altına düşmesine sebep oluyordu.Elimde nvidia 9500 gt ekran kartı vardı bende bunu takıp deneyim dedim belki fps değerleri artar diye arttıda sabit 60 fps alıyordum taaa ki dk 4 olup görüntünün gitmesiyle.

Msı Afterburner diye bir program indirdim.
    Bilgisayar yeni açıldığında gpu sıcaklığı 76 77 derece
    Lol Oyunu dolarken(Bilgisayar Açıldıktan 4 5 dk. sonra) 89 90 derece
    Lol Oyununda 3.4.Dakikalarda 100 derece civarını görüyor ve monitörün görüntüsü tamamen kesiliyor lakin hoparlörden oyunun sesi gelmeye devam ediyor.Şuan bu konuyu açarken başka birşey açık değilken bile CPU Temperature 38 derece iken GPU sıcaklığı 85 derece.

Sistemin çok kötü oldugunun farkındayım ama oyun oynayan biri değilim sadece şu loldeki takım savaşlarındaki fps sorunu dışında bütün işlerimi görüyor.

Herneyse arkadaşlar çok uzattım yardımlarınızı bekliyorum ne yapmalıyım psu mu yetmiyor ekran kartındamı sorun var yardımcı olan olmayan herkese şimdiden çok teşekkürler

• Up yardim arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında PSU yetiyor da ucuz, kalitesiz ise etkisi olabilir. Yapman gereken ekran kartının soğutucu bloğunu söküp işlemcisi üzerine termal macun sürmek, tabii ondan evvel üzerinde kurumuş olan macunu temizlemen gerek. Yeni bir macun sürüp FAN'ı varsa FAN temizlği yapıp deneyebilirsin. Termal macun sürme işlemini Youtube'tan izleyerek yapabilirsin.
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    Peki şuanki sıcaklıkları gerçekten çok yüksek.Macunu tazelediğimde sıcaklıkta ciddi bir düşüş olurmu şöyle söyleyim boştayken bile youtube da 5 dk lık bir klip açınca bile 90 dereceye yaklaşıyor.Ciddi bir fark yaratmıyacaksa hiç uğraşmadan yeni bir ekran kartı alıcam elimde macunda yok çünkü.Çok teşekkürler yardımınız için
  • quote:

Orijinalden alıntı: xRumpleStiltskin

Peki şuanki sıcaklıkları gerçekten çok yüksek.Macunu tazelediğimde sıcaklıkta ciddi bir düşüş olurmu şöyle söyleyim boştayken bile youtube da 5 dk lık bir klip açınca bile 90 dereceye yaklaşıyor.Ciddi bir fark yaratmıyacaksa hiç uğraşmadan yeni bir ekran kartı alıcam elimde macunda yok çünkü.Çok teşekkürler yardımınız için

Macun çok pahalı bir şey değil, İstanbul'da yaşıyorsan ucuza temin edebilirsin. Net bir şey söyleyemem ama şansını dene derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.