Şimdi Ara

(Yardım) Windows 2. HDD yi görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün bir arkadaşımın bilgisayarına format attım fakat formattan sonra 2. HDD artık gözükmüyor.

Formattan önce windows 10 kuruluydu formatla windows 8.1'e çevirdik pc yi

Windows 10 da gözüken 2. disk 8.1 de gözükmüyor

Bilgisayarım sağ tık "yönet" burdan "disk yönetimi"ne baktım burda gözükmüyor

cmd de diskpart ve LIST DISK işlemlerini yaptım burda da sadece windows'un kurulu olduğu diski listeledi

Acaba format esnasında disk seçerken gözüküyor mu diye kontrol etmek için bot ekranından kontrol ettim orda gösteriyor ikinci diski

Bilgisayar da 2 adet disk var 1. disk 120 GB lık sistemin yüklü olduğu SSD diğeri ise 1 TB lık HDD
    malesef HDD gözükmüyor nasıl çözebiliriz bu sorunu

• Muhtemelen disk GPT idi ve Windows 8.1'i BIOS olarak kurdunuz ondan dolayı uyumsuzluk ortaya çıkmış olabilir.

https://sourceforge.net/projects/gparted/files/gparted-live-stable/0.26.1-5/gparted-live-0.26.1-5-amd64.iso/download

Yukarıdaki linkten GParted Live adlı Linux dağıtımını indir, bunu USB'ye yazdırmak için ise aşağıdaki linkten Win32 Disk Imager indir.

https://sourceforge.net/projects/win32diskimager/files/latest/download

GParted Live'ı USB'ye yazdırdıktan sonra sistemi USB'den boot yap. Masaüstü gelince GParted programını çalıştır. Aşağıdaki gibi bir ekran olacak, disk olarak boyutuna bakarak seçim yap. (Aynı boyutta harici hdd takılı olursa yanlışlıkla onu formatlayabilirsin bu nedenle format atarken harici diskleri bağlama)

Diskte MBR olarak yeni bir partisyon tablosu oluşturman gerekecek. Bunun için Device > Create New Partititon Table seçeneğini kullanıp MBR seçeceksin. Sonra Apply diyerek işlemi gerçekleştireceksin. Hepsi bu kadar, bilgisayarı yeniden başlatıp Windows'u açtığında ikinci HDD'yi görecek ve format atıp NTFS'ye çevirebileceksin. (GParted ile de NTFS'ye çevirebilirsin ama anlatımı uzatmamak için yazmaya gerek duymadım.)

(Yardım)  Windows 2. HDD yi  görmüyor
    https://store.donanimhaber.com/8d/eb/0d/8deb0d8359b23b24bda81da42b02f27b.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsngrms -- 8 Ağustos 2016; 0:10:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam çok saol bunu yarın deneyecem sıkıntı çıkarsa yazarım tekrar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada bir ekleme/düzeltme yapayım, Win 10 konusundaki mesajları gördüm de.. Sanırım senin sistem bu 1 TB bölümü GPT değil diyerek reddetmiş kurulumda, sen dediğimi dene yinede, ama olmazsa aynı işlemleri tekrar yapıp sadece bu defa Partisyon Tablosunu MBR değil GPT yap. İkisinden biri mutlaka çözüm olacaktır diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.