Şimdi Ara

Usb Harddisk e Windows Kurmayı Bilen Varmı ? Ben Kuramadım da :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
14.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Usb Harddisk e Windows Kurmayı Bilen Varmı ? Ben Kuramadım da :( ama kuranlar varmış nasıl kuruluyor bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum.

• Partition Magic vs... ile usb harddisk tanınıyor mu? Windows XP kurulumu sırasında otomatik tanıyor mu?
  • Öncelikle HDD'yi BIOS'da görebiliyor musun ona bak.

Eğer görünüyorsa işlem çok basit. Kurulumun yapılacağı bölüm olarak bu HDD'yi seç.
  • Ha arkadaşlar oralar tamam yazmayı unutmuşum, Bios destekliyor usb 2.0 dan boot a ayarlıyorum cd den başlatıyorum windows u kuruyor fakat kurulum bitince windows u açarken mavi ekran geliyor sonra reset atıyor.

Hatta normal hdd ile çakışabileceğini düşündüm Notebook un normal hdd sini söktüm usb den tekrar kurdum, kurarken herşey normal kurulum bitince windows açılır gibi yükleniyor sonra tam açılacak derken mavi ekran reset.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluesahin -- 18 Nisan 2006; 23:25:06 >
  • Harici Hdd ye daha önce windows kuran yokmu ?

Bana deyinki ben kurdum normal şekilde, bende ozaman benim pc de filan sorun var diyeyim. Özel bir yöntemmi var. Kimse yokmu.

Bios destekliyor usb 2.0 dan boot a ayarlıyorum cd den başlatıyorum windows u kuruyor fakat kurulum bitince windows u açarken mavi ekran geliyor sonra reset atıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluesahin -- 20 Nisan 2006; 17:17:31 >
  • hiç usb belleğe windows kurulduğunu duymamıştım o değilde ne işine yarayacak onuda anlamadım beşke bir bilgisayara taktığında açılmayacak zaten o windows ne işine yarayacak ki anlamadım
  • Usb Bellek değil 80 GB USB 2.0 Harici Hdd , Aslında Notebook un sistemi çöktüğünde NTFS olduğundan C deki silmek istemediğim bir dosya olduğunda ya format atacam yada söküp harici hdd kutusuna takıp normal bilgisayara takacağım ikidebir Notebook un hdd sini sökmek istemediğimden bu yönteme başvurdum.

Fakat boot ediyor, windowsuda kuruyor kurulum sonrasında windows açılmıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluesahin -- 20 Nisan 2006; 17:22:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ae_

hiç usb belleğe windows kurulduğunu duymamıştım o değilde ne işine yarayacak onuda anlamadım beşke bir bilgisayara taktığında açılmayacak zaten o windows ne işine yarayacak ki anlamadım

Aşağıdaki Linki buldum Fakat bu Usb Flash Disk için bi deneyeyim bakayım aynı yöntem belki bundada olur.

http://www.tomshardware.com.tr/howto/20050916/usb-stick-windows-09.html

Cebinizdeki Windows
    Windows'u Kurun
    Daha önceden "C:\Program Files\pebuilder313\plugin" klasörüne kopyaladığınız eklentiler ve "C:\sp2\winxp" klasörüne kopyaladığınız Windows XP kurulum dosyalarıyla birlikte Windows'u ve eklentileri USB flaş sürücüye kurmak için gerekli bütün hazırlıklar tamam. Bir sonraki adım sürücü için gerekli olan dosyaları oluşturmak olacak:

• Yok arkadaşlar ya yukarıdaki link te Windowsun Lite versiyonunu kuruyor. Yokmu Usb hdd ye kuran niye olmuyor bir türlü anlamadım.
  • Eğer kurulum normal şekilde tamamlanıyor ve herşey normal gidiyorda tam açılırken mavi ekran geliosa hdd de bi problem olabilir. Eğer imkanın varsa bi hdd yi değiştirip kur sonuç alırsın bence...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluesahin

Yok arkadaşlar ya yukarıdaki link te Windowsun Lite versiyonunu kuruyor. Yokmu Usb hdd ye kuran niye olmuyor bir türlü anlamadım.

Bendede USB 2.0 SAMSUNG SATA II HDD var ve ilk aldigim zamanlar bende bunun bir partittionu uzerine XP kurmak istemistim, ama kurulum icin bazi dosyalari on bellege kopyaladiktan sonra bilgisayari yeniden baslattiginda bir daha USB den boot etmemisti, yani kuruluma bile baslayamadim defalarca denenmeme ragmen, halbuki BIOS'dan birincil aygit olarak USB'yi secmistim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malic -- 21 Nisan 2006; 7:14:06 >
  • iki ay öncesinin byte yada pcnet'te yazıyordu hatırladığım kadararıyla bulabilirsen bu dergiyi bul sorunun çozumu orda olması lazım
  • Flaş sürücüler bilgisayarın açılış sürecinde her zaman algılanmayabilirler. USB flaş denetleyicisi ve PC'nin BIOS'u bir birlerine doğru şekilde tanıtılmalıdır. Buradan yola çıkarak neredeyse bütün bilgisayarların ve flaş sürücülerin, bilgisayarı flaş sürücüden başlatmak için ayarlanabileceğini söyleyebiliriz.

Buna İhtiyacınız Olacak: USB Sürücü Üzerinde XP
    Çoğu durumda her hangi bir USB flaş disk Windows XP kurulumu için uyumludur. Ancak aşağıdaki sistem gereksinimlerinin de karşılanması gerekiyor:

Bu yazıda geçen işlemler için 256 MB depolama alanı olan bir USB flaş disk yeterlidir. Ek sistem araçları ve uygulamalar daha fazla alan gerektirebilir. Böyle bir durumda üst sınır olarak FAT16 yerel dosya sisteminden dolayı 2 GB depolama alanına sahipsiniz.
    Pek çok yeni anakart USB flaş diskleri bir açılış ortamı olarak algılayabiliyor. Ancak yaklaşık olarak iki seneden eski olan anakartların çoğu USB flaş sürücüden açılışa izin vermeyeceklerdir. Ancak genellikle bu engel anakartın BIOS güncellemesini yaparak giderilebiliyor.
    Bu işi yapabilmek için, özellikle de Hizmet Paketi 2'yi ve RAM disk yeteneklerini önceden kurabilmek için, en fazla 1.5 GB disk alanına ihtiyacınız olacak. 190 MB boş disk alanı PE Builder'ı kullanmak ve yazıda bahsettiğimiz yazılımları kurmak için yeterli. Ancak her yeni eklenti, araç veya yazılım bu alanın büyümesine neden olur.
    512 MB USB flaş disk sadece açılış işlemi RAM diskten yapılacaksa gereklidir. Diğer durumlarda 256 MB yeterli.
    USB 2.0 girişinizin olması bir zorunluluk değil ancak USB 1.1 girişle açılışı yapmak en az beş kat daha uzun sürer.
    Windows XP Kurulum CD'si PE Builder'ın USB flaş sürücünün içeriğini oluşturması için yeterlidir.

USB Flaş Sürücüyü Biçimlendirmek

Disk Depolama Biçimlendirme Aracı: HP'nin bu programı bütün USB flaş sürücülerin biçimlendirilmesinde kullanılabilir.

Çoğu anakart eğer USB flaş disk FAT (File Allocation Table - Dosya Ayırma Tablosu) dosya sistemi kullanıyorsa açılış diski olarak algılıyor. USB flaş sürücüye Windows kurmadan önce onu biçimlendirmeliyiz (format).

Dikkat! Windows XP'nin USB flaş diskleri biçimlendirmek için sunduğu aracı kullanırsanız bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. En kötü durumda USB flaş sürücünüzün içindeki flaş belleklere bile zarar verebilir.

Kurulum için HP'nin ücretsiz yazılımını (HP USB Disk Storage Format Tool) kullanabilirsiniz. Yükledikten sonra programı aşağıdaki menü sıralamasını kullanarak çalıştırabilirsiniz: Başlat, Tüm Programlar, HP Company. Aygıt girişinden biçimlendirmek istediğiniz USB flaş disk türünü seçin, daha sonra hedef dosya sistemi olarak FAT seçin. Daha sonra başlat tuşuna basarak süreci başlatabilirsiniz. Biçimlendirme işlemi bittikten sonra Windows XP açlışı dosyalarını USB flaş sürücüye kopyalamanız gerekiyor.

%systemdrive%\boot.ini, %systemdrive%\ntldr, and %systemdrive%:\ntdetect (eğer bu dosyaların durdukları sürücü ismini biliyorsanız onu kullanın - genellikle C'dir). Windows Explorer'ın bu dosyaları göstermesini sağlamak için (genellikle gizlenmiş olurlar), Araçlar menüsünden Klasör Seçenekleri'ni seçin, daha sonra Görünüm başlığına gidin. Son olarak Gelişmiş Ayarlardan "Gizli dosya ve klasörleri göster" seçeneğini işaretleyin ve "Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (Önerilen)" seçeneğinin yanındaki işareti kaldırın. Böylece bütün önemli Windows XP dosyalarını flaş diske kopyalayabilirsiniz. USB flaş sürücü artık sisteminizi açmaya hazır. Sırada bilgisayarınızı USB'den nasıl çalıştıracağınız var.

[

AMI-BIOS: Pek çok sürümde bilgisayarın açılık aygıtı sırası "Advanced BIS Features" (Gelişmiş BIOS Özellikleri) menüsündedir.

Eğer anakartınız yeniyse BIOS'unuz muhtemelen USB'den takılan bir ortamla bilgisayarınızı açmayı destekliyordur. Eğer durum bu şekildeyse USB flaş diskten sistemi açmak için yapmanız gereken sadece BIOS menülerinden doğru ayarları seçmek. Diğer taraftan eski anakartlar USB sürücüleri uygun bir açılış ortamı olarak kabul etmezler. Bunun anlamı USB açılışı seçeneğini destekleyen bir BIOS güncellemesi yapmanız gerekiyor. Bu dosyaları ve bilgiyi nereden bulacağınıza anakartınızın veya bilgisayarınızın kullanım kitapçığından, üreticinin sürücü CD'sinden veya internet sayfasından bakabilirsiniz.

Normalde sabit disk açılış sıralamasında USB flaş sürücüden önce gelir (çoğu BIOS'ta USB-HDD başlığına denk gelir). Eğer sabit disk bir açılış kaydı (boot sector) içeriyorsa bilgisayar kendiliğinden buradaki bilgiyi kullanarak açılır. Eğer sabit diskin açılış kaydında bir sorun varsa veya işletim sistemi bulunamıyorsa bilgisayar USB flaş sürücüden açmayı dener.

Bu açılış sıralamasını değiştirin. Flaş sürücüyü takın, bilgisayarı açın ve BIOS ayar sayfasına gelin. Bunun için normalde bilgisayar açılırken DEL veya F2 tuşuna basmanız gerekir. Eğer bilgisayarınızın ilk açılış ekranını dikkatli bir şekilde okursanız BIOS ayarlarına girmek için tam olarak ne yapmanız gerektiği orada yazıyordur.

Eğer bilgisayarınız American Megatrends'in AMI-BIOS'unu kullanıyorsa, açılış sıralamasını değiştirmek için iki seçeneğiz var. Bu iki yol kurulu olan AMI-BIOS'un sürümüne göre değişiyor.

İlk yolda "Boot" isimli bir menü yok. "Advanced BIOS Features" alt menüsüne girin. Daha sonra "Boot Device Select.." seçeneğine gidin ve "Boot Device Priority" listesinde 1. sıraya USB Flaş sürücüyü getirerek ilk açılış aygıtı olarak ayarlayın. Daha sonra ESC tuşuna basın "Quick Boot" ve "Full Screen LOGO Show" seçeneklerini "Disable" konumuna getirin (bu ayarlar sayesinde açılış sırasında BIOS mesajlarını görebileceksiniz). Son olarak ana menüdeki "Save and Exit Setup" seçeneğinden ayarlarınızı kaydedip çıkın.

İkinci yol da ise USB flaş sürücüyü ayarlamak için "Boot" menüsünü kullanıyoruz. Bu başlıklardan birinin altında olması lazım: "Hard Disk Drive", "Removable Device" veya "Removable Storage Device". Daha sonra USB flaş sürücüyü "1st Drive" seçeneğine getirerek ilk açılış aygıtı olarak ayarlayın ve ESC tuşuna basın. USB aygıt artık duruma göre "Boot Device Priority" veya "Boot Sequence" menülerinden birinde görünür hale gelecektir. Bu menüden USB flaş diski "1st Boot Device" (1. Açılış Aygıtı) olarak seçin, tüm ayarları kaydedip BIOS ekranından çıkın.

Taşınabilir bilgisayarlarda çok tutulan Phoeniz BIOS da "Boot" menü seçeneğinden (bazen "Boot Device Priority" olarak da geçebiliyor) ayarlanabiliyor. Bu durumda flaş sürücü "-HDD" veya "Removable Devices" alt menülerinden birinde görünebilir. Aygıt sınıfını seçin (sabit disk için "-HDD" gibi) ve F6 tuşuyla USB flaş sürücüyü yukarı doğru taşıyın. BIOS ayar programını F10 tuşuna basarak ve daha sonra ayarları kaydetmek için ENTER tuşuna basarak kapatabilirsiniz

Ayarlarınızı Deneyin
    Bilgisayarınız hangi BIOS'u kullanırsa kullansın önemli olan nokta bütün USB seçeneklerinin etkin olarak ayarlanmasıdır. Bu seçenekler arasında "USB Legacy Support" ve "USB 2.0 Controller" sayılabilir. Eğer mümkünse, BIOS'un USB flaş sürücüden gelecek olan cevabı bekleme süresini uzatmaya çalışın. Bu aygıtlardan bazıları anakarttan gelen açılış isteğine cevap vermek için yarım dakikaya gereksinim duyabiliyorlar. Sonuç olarak "USB Mass Storage Reset Delay" gibi bir seçenek görürseniz, eğer açılış sorunları yaşıyorsanız bu değeri mümkün olduğunca yükseltin.

Pek çok anakart USB flaş diskler de dahil olmak üzere belirli aygıtların öykünüö (emulation) tipinin değiştirilebilmesi imkanını sağlıyor. "Emulation Type" seçeneği varsayılan olarak "Auto" ayarındadır. Eğer bu sorun çıkarırsa diğer ayarları deneyebilirsiniz. İlk önce "Hard Disk" daha sonra "Forced FDD" ve yine olmazsa "Floppy" seçeneklerini deneyin. Her yeni yaptığınız ayarın geçerli olabilmesi için bilgisayarınızın yeniden başlatılması gerekiyor. Ayrıca her seferinde açılış aygıtı sıralamasını da ayarlamanız gerekiyor.

Bazı eski USB flaş sürücüler, özellikle de ilk nesil USB 2.0 bellek aygıtları, BIOS ile USB denetleyicisi arasında veri aktarımı konusunda sorun yaşayabiliyorlar. Eğer flaş sürücü ayarı "High Speed Mode" olarak seçiliyken açılış işlemi gerçekleşmezse, biraz daha yavaş olan "Full Speed Mode" seçeneğini deneyin (eğer BIOS'unuda böyle bir seçenek varsa). Bu seçenek veri aktarım hızını 60 MB/s'den 1.5 MB/sn'nin altına indiriyor dolayısıyla Windows açılışı bir işkence haline geliyor. Bundan sonraki ilk adımınız, sistemin "High Speed Mode" seçeneğiyle çalışması için BIOS güncellemesi yapmak olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayt75 -- 21 Nisan 2006; 18:17:50 >

• slayt arkadaşım ok çok güzel usb flash disk olayını anlatmışsın saol ama flash bellek degilde external HDD olarak arıyo arkadaşımız ve bende öle hep anlattıgı gibi bilg. kopyalıyo açılırken hop mavi ekran reset bunu 98/xp/vista mac osx hepsinde denedim malesef olmuyo bi tek osx safe mode ta açıldı :(((
  • usb hdd ye direk windows kurulurmu bilmiyorum hiç duymadım ama söyle bişey yapabilirsin laptopa kurdugun sistemden elindeki usb hdd ye ghost atabilirsin sonra harici olarak kullanabilirsin... bi öneri sadece

tabi bunun icin acronis diye bi program var onu kullanabilirsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytacuzan -- 15 Ekim 2006; 14:09:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aytacuzan

usb hdd ye direk windows kurulurmu bilmiyorum hiç duymadım ama söyle bişey yapabilirsin laptopa kurdugun sistemden elindeki usb hdd ye ghost atabilirsin sonra harici olarak kullanabilirsin... bi öneri sadece

tabi bunun icin acronis diye bi program var onu kullanabilirsin....

denemezmiyim :( norton la ghost aldım yükledim ok ama aynı şey açılışta mavi ekran eror 0x000000b7 gibi bi eror
  • Ben de
  • bende hazır konusu açılmışken sorayım lan boot nasıl oluyor çogu yerde var ama benbir türlü anlayamadım nasıl kurulacağını
  • kardeş dediğini ben çok denedim olmuyor 120 gb lık bir harici usb hdd aldım.
    içindeki 120 lik hdd yi söküp notebook a taktım 120 lik hdd ye xp kurdum .çıkan 40 gb lik hdd yi harici kutuya taktım ve bir windows kurayım dedim.kurulum tamamlanıyor aygıtları tanımlamaya gelince o mavi ekran geliyor.
    orada bu tür donanımla boot edilemeyeceğini söylüyor. yani anlayacağın donanımla ilgili bir şey ne kadar uğraşırsan uğraş olmuyor
  • @aytacuzan ın önerisi pek uygun değil. Çünkü C: sürücüsüne kurulan bir XP kurulumu başka bir USB disk e veya flash disk e ghost lansa bile USB den başlanan bu sürücü aynı harfi (C:) almayacağından kopyalanan XP nin normal şekilde başlatılması beklenilmemelidir. Fakathttp://www.tomshardware.com.tr/howto/20050916/usb-stick-windows-09.html de bahsedilen kurulum ben 2.5" USB HDD ye uygulayıp kurulu XP yi çalıştırdım. Zaten USB flash diskimi şimdilerde dizüstü hatta masaüstü bilgisayarlara takılmayan disket sürücü gibi kullanmaktayım. Çünkü sistem disketi gereken yerlerde örneğin formatlama, partition magic, norton ghost vb. gibi araçları flash diske sistem formatı atıp (FAT16) (HP USB Format Utility ile). Tabi ki bu işlemi yaptıktan sonra BIOS tan USB HDD ye başlama önceliği vermek gerekiyor. Bazı BIOS lar USB sürücüyü takınca sıralamayı gösterebiliyor. Ya da açarken açma özelliği seçilebilen BIOS larda ilgili tuşa basıp USB sürücüden başlat seçilebilir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.