Bildirim
Usb Harddisk e Windows Kurmayı Bilen Varmı ? Ben Kuramadım da :(
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

5 Misafir - 5 Masaüstü

Giriş
-
Partition Magic vs... ile usb harddisk tanınıyor mu? Windows XP kurulumu sırasında otomatik tanıyor mu? -
Öncelikle HDD'yi BIOS'da görebiliyor musun ona bak.
Eğer görünüyorsa işlem çok basit. Kurulumun yapılacağı bölüm olarak bu HDD'yi seç. -
Ha arkadaşlar oralar tamam yazmayı unutmuşum, Bios destekliyor usb 2.0 dan boot a ayarlıyorum cd den başlatıyorum windows u kuruyor fakat kurulum bitince windows u açarken mavi ekran geliyor sonra reset atıyor.
Hatta normal hdd ile çakışabileceğini düşündüm Notebook un normal hdd sini söktüm usb den tekrar kurdum, kurarken herşey normal kurulum bitince windows açılır gibi yükleniyor sonra tam açılacak derken mavi ekran reset.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluesahin -- 18 Nisan 2006; 23:25:06 > -
Harici Hdd ye daha önce windows kuran yokmu ?
Bana deyinki ben kurdum normal şekilde, bende ozaman benim pc de filan sorun var diyeyim. Özel bir yöntemmi var. Kimse yokmu.
Bios destekliyor usb 2.0 dan boot a ayarlıyorum cd den başlatıyorum windows u kuruyor fakat kurulum bitince windows u açarken mavi ekran geliyor sonra reset atıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluesahin -- 20 Nisan 2006; 17:17:31 > -
hiç usb belleğe windows kurulduğunu duymamıştım o değilde ne işine yarayacak onuda anlamadım beşke bir bilgisayara taktığında açılmayacak zaten o windows ne işine yarayacak ki anlamadım -
Usb Bellek değil 80 GB USB 2.0 Harici Hdd , Aslında Notebook un sistemi çöktüğünde NTFS olduğundan C deki silmek istemediğim bir dosya olduğunda ya format atacam yada söküp harici hdd kutusuna takıp normal bilgisayara takacağım ikidebir Notebook un hdd sini sökmek istemediğimden bu yönteme başvurdum.
Fakat boot ediyor, windowsuda kuruyor kurulum sonrasında windows açılmıyor .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluesahin -- 20 Nisan 2006; 17:22:12 > -
quote:
Orjinalden alıntı: ae_
hiç usb belleğe windows kurulduğunu duymamıştım o değilde ne işine yarayacak onuda anlamadım beşke bir bilgisayara taktığında açılmayacak zaten o windows ne işine yarayacak ki anlamadım
Aşağıdaki Linki buldum Fakat bu Usb Flash Disk için bi deneyeyim bakayım aynı yöntem belki bundada olur.
http://www.tomshardware.com.tr/howto/20050916/usb-stick-windows-09.html
Cebinizdeki Windows
Windows'u Kurun
Daha önceden "C:\Program Files\pebuilder313\plugin" klasörüne kopyaladığınız eklentiler ve "C:\sp2\winxp" klasörüne kopyaladığınız Windows XP kurulum dosyalarıyla birlikte Windows'u ve eklentileri USB flaş sürücüye kurmak için gerekli bütün hazırlıklar tamam. Bir sonraki adım sürücü için gerekli olan dosyaları oluşturmak olacak:
-
Yok arkadaşlar ya yukarıdaki link te Windowsun Lite versiyonunu kuruyor. Yokmu Usb hdd ye kuran niye olmuyor bir türlü anlamadım. -
Eğer kurulum normal şekilde tamamlanıyor ve herşey normal gidiyorda tam açılırken mavi ekran geliosa hdd de bi problem olabilir. Eğer imkanın varsa bi hdd yi değiştirip kur sonuç alırsın bence... -
quote:
Orjinalden alıntı: bluesahin
Yok arkadaşlar ya yukarıdaki link te Windowsun Lite versiyonunu kuruyor. Yokmu Usb hdd ye kuran niye olmuyor bir türlü anlamadım.
Bendede USB 2.0 SAMSUNG SATA II HDD var ve ilk aldigim zamanlar bende bunun bir partittionu uzerine XP kurmak istemistim, ama kurulum icin bazi dosyalari on bellege kopyaladiktan sonra bilgisayari yeniden baslattiginda bir daha USB den boot etmemisti, yani kuruluma bile baslayamadim defalarca denenmeme ragmen, halbuki BIOS'dan birincil aygit olarak USB'yi secmistim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malic -- 21 Nisan 2006; 7:14:06 > -
iki ay öncesinin byte yada pcnet'te yazıyordu hatırladığım kadararıyla bulabilirsen bu dergiyi bul sorunun çozumu orda olması lazım -
-
slayt arkadaşım ok çok güzel usb flash disk olayını anlatmışsın saol ama flash bellek degilde external HDD olarak arıyo arkadaşımız ve bende öle hep anlattıgı gibi bilg. kopyalıyo açılırken hop mavi ekran reset bunu 98/xp/vista mac osx hepsinde denedim malesef olmuyo bi tek osx safe mode ta açıldı :((( -
usb hdd ye direk windows kurulurmu bilmiyorum hiç duymadım ama söyle bişey yapabilirsin laptopa kurdugun sistemden elindeki usb hdd ye ghost atabilirsin sonra harici olarak kullanabilirsin... bi öneri sadece
tabi bunun icin acronis diye bi program var onu kullanabilirsin....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytacuzan -- 15 Ekim 2006; 14:09:36 > -
quote:
Orjinalden alıntı: aytacuzan
usb hdd ye direk windows kurulurmu bilmiyorum hiç duymadım ama söyle bişey yapabilirsin laptopa kurdugun sistemden elindeki usb hdd ye ghost atabilirsin sonra harici olarak kullanabilirsin... bi öneri sadece
tabi bunun icin acronis diye bi program var onu kullanabilirsin....
denemezmiyim :( norton la ghost aldım yükledim ok ama aynı şey açılışta mavi ekran eror 0x000000b7 gibi bi eror -
Ben de -
bende hazır konusu açılmışken sorayım lan boot nasıl oluyor çogu yerde var ama benbir türlü anlayamadım nasıl kurulacağını -
kardeş dediğini ben çok denedim olmuyor 120 gb lık bir harici usb hdd aldım.
içindeki 120 lik hdd yi söküp notebook a taktım 120 lik hdd ye xp kurdum .çıkan 40 gb lik hdd yi harici kutuya taktım ve bir windows kurayım dedim.kurulum tamamlanıyor aygıtları tanımlamaya gelince o mavi ekran geliyor.
orada bu tür donanımla boot edilemeyeceğini söylüyor. yani anlayacağın donanımla ilgili bir şey ne kadar uğraşırsan uğraş olmuyor -
@aytacuzan ın önerisi pek uygun değil. Çünkü C: sürücüsüne kurulan bir XP kurulumu başka bir USB disk e veya flash disk e ghost lansa bile USB den başlanan bu sürücü aynı harfi (C:) almayacağından kopyalanan XP nin normal şekilde başlatılması beklenilmemelidir. Fakathttp://www.tomshardware.com.tr/howto/20050916/usb-stick-windows-09.html de bahsedilen kurulum ben 2.5" USB HDD ye uygulayıp kurulu XP yi çalıştırdım. Zaten USB flash diskimi şimdilerde dizüstü hatta masaüstü bilgisayarlara takılmayan disket sürücü gibi kullanmaktayım. Çünkü sistem disketi gereken yerlerde örneğin formatlama, partition magic, norton ghost vb. gibi araçları flash diske sistem formatı atıp (FAT16) (HP USB Format Utility ile). Tabi ki bu işlemi yaptıktan sonra BIOS tan USB HDD ye başlama önceliği vermek gerekiyor. Bazı BIOS lar USB sürücüyü takınca sıralamayı gösterebiliyor. Ya da açarken açma özelliği seçilebilen BIOS larda ilgili tuşa basıp USB sürücüden başlat seçilebilir
Benzer içerikler
- laptop fanı sürekli çalışıyor
- laptop şarj ışığı yanıp sönüyor
- windows nt bu sürücüyü biçimlendiremiyor
- hp laptop açılmıyor
- sahibinden eski ilanları görme
- bios nasıl açılır
- ekran kaydı alma
- laptop menteşe tamiri
- bilgisayar hızlandırma
- bilgisayardan ses gelmiyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X