@wenigma sorusuna; LAN boot kısaca, verilen IP deki (BIOS tan ayarlanacak) bilgisayarın üzerindeki kurulu bir başlama imajını göstererek yapılabildiği gibi. Ethernet üzerindeki EPROM a yazılan bir BOOT programı ile başka bir sunucu/server (Win2K Advanced Server gibi) e bağlanılarak açılma. Burada bu terminal bilgisayara sadece ekran bilgisi gelmekte yapılan kayıt/değişiklik/silme vb. işlemleri sunucu bilgisayarın HDD sinde olmaktadır. Sadece sonuç ekrana yansımaktadır.
Arkadaşlar bu konu üzerinde size söyle birşeyler açıklamak isterim. bende kendime bir tane ex. usb hdd almak istedim. ve aynı sizin düşündüğünüz şeyler aklıma geldi XP kursam dedim sonra gittiğim yerde bir bilgisayar bulsam ve bunu takınca hoooop al sana benim bilgisayar üstelik XP olarak. yazıcı ,cd sürücü ve diğer iç donanımlar ise şirketten gibi bir şey olacaktı. Neyse lafı fazla uzatmadan imalatcı firmalar bunu düşünmemişmidir sizce. Eğer böyle birşeyler olsa idi birçok kişi bilgisayar almaz HDD alır ve ilgili yerlede başkasının klavye ,fare ve diğer donanımı ile bilgisayar elde etmiş gibi olurdu. Yani teknik olarak bu münkün olsa dahi adamlar bunu düşünerekten imkansız hale getirmiş olabilirler diye düşünüyorum. Bilmiyorum sizler ne diyeceksiniz bu düşündüklerime. yoksa bende yana yana bu ,iş olurmu diye bu formu okumuştum...... sevgilerimle yapan olur ise haberimiz olsun.
arkadaşlar konu eskı ama sorun aynı varmıdır bunu bır yolu???
Şahsen ve bizzat kendim denedim vistada xp de 98 de hiç biri kurulmuyor
Windowsun Linux tabanli lite versiyonunu usb ye kurmustum. sorun cikmadi bende.
Windows'u bilmem ancak onun için tasarlanan işletim sistemi varsa kurulabilir ancak gereksiz diye düşünüyorum.
ben denedim... bende de aynı hatayı verdi toshıba hdd var elimde mavi ekran veriyor... bi arkadasıma danısdım acılıs disketile alakalı olabilir dedi... arastırmadım o kadar.. ama en basitini yaptım hdd yi söktm laptopumdan haricinin hdd sini taktım ikiside aynıdı.. taktım formatladım oldu.. diqer bilgisayarlarda da işe yaraması için hiçbir program ve driver yüklemedim taktımda açılıyordu.. normal pcde usbden denedim bikeresinde o da ilk ekrana kadar qeliyordu kopyalama bittikten sonra mavi ekran veriyordu kısacası benim yaptım sekilde yapabiliyorsan öyle yap yoksa bosver qitsin ... hdd ye zarar verebilirsin hatta o bilgisayarada zarar verebilirsin... iyi günler..!![simage][/simage]
arkadaşlar lütfen yardım edin bnm harddisk var takıyom Bilinmeyen Aygıt diyo ama bn 1 yıldır hep kullanıyodum şimdi Bilinmeyen Aygıt diyo lütfen yardım edin lütfeeenn aciiiiilll
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme