Şimdi Ara

Harici HDD üzerinde ki Windows'u başlatamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
77
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Monster marka bir laptop kullanıyorum ve hem kişisel hem de iş amaçlı faydalanıyorum. Yaşadığım bir sorun nedeniyle yardımınıza ihtiyacım var. Durumu şu şekilde özetleyebilirim:

Kullanım Düzenim:

• Dahili SSD'mi kişisel Windows işletim sistemi ve uygulamalarım için kullanıyorum.
    • Harici HDD'mde ise iş için kullandığım ayrı bir Windows işletim sistemi ve programlar yüklü.

Yaşadığım Sorun:

• Harici HDD üzerindeki Windows'u başlatmak istediğimde, şu hatayla karşılaşıyorum:
    • Kurtarma: Kişisel bilgisayarınız düzgün başlatılamadı.
    • Dosya: /windows/system32/winload.efi
    • Hata kodu: 0xc0000225
    • BIOS ayarlarına girip BOOT 1'i dahili SSD olarak seçtiğimde, kişisel Windows işletim sistemime sorunsuz bir şekilde erişebiliyorum.
    • Ancak BOOT 1’i harici HDD olarak ayarladığımda iş Windows'u başlatılamıyor ve yukarıdaki hatayı alıyorum.

Bu hatayı nasıl çözebileceğim konusunda deneyim ve bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonOfSun90 -- 19 Ocak 2025; 22:32:3 >

• Boot... BIOS/legacy mi, UEFI mi ayarlı?

Harici HDD... MBR mı, GPT (GUID partition table) mı?

Windows çapraz eşlenmiş (legacy-GPT ya da UEFI-MBR) boot şekli-disk tanım tablosunu sevmez. Sevmez değil, yapmamışlar çözüm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.