Şimdi Ara

Harddisk'e format atmak ve Windows'un görmediği HDD'yi görünür yapmak[ANLATIM]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Çalıştır'ı açıyoruz(Windows logosu+R)
    Sonra arama satırına ''cmd'' yazıyoruz ve çıkan yere diskpart yazıyoruz ve ENTER'a basıyoruz.
    Daha sonra yeni bir pencere açılacak,oraya ''list disk'' yazıyoruz ve Enterliyoruz.
    Daha sonra disklerimiz gözükecek.Örneğin ki 3. diskimize format atmak istiyoruz.''select disk 3'' yazıyoruz ve Enterliyoruz.

Daha sonra ''clean'' yazıyoruz.(NOT!Harddiskteki tüm veriler gidecek,bunu peşin peşin söyliyim yedekleme yap gardaş!)
    Diskpart diski temizledi yazısı çıkınca partition tablosu oluşturmamız lazım.
    ''CREATE PARTITION PRIMARY'' yazıyoruz.Böylece bölümümüz oluşmuş oldu.Şimdi ''SELECT PARTITION 1'' yazıyoruz.

Şimdi sıra conbanın kuyruğunun koptuğu yere!
    Bölümü aktif etmek için ''ACTIVE'' yazıyoruz ve enterliyoruz.
    Sonra ''Format FS=NTFS'' yazıyoruz.[BURADA ''NTFS'' yerine''FAT16'' veya ''FAT32'' yazabilirsiniz.(Fakat tavsiye etmiyorum,ama yinede paşa gönlün bilir arkadaş!)]
    Bundan sonrası biraz uzun sürecek,ama bilgisayarını kullanabilirsin!(PC performansı format atana kadar 5 ise 4 olacak)
    Bu format işleminin süresi harddiskin boyutuna ve işlemci performansına göre değişecek.

Sonra pcnin zart dediği yerdeyiz,format bittikten sonra ''ASSIGN'' yazarak diski windowsa tanıtmış oluyoruz.
    Hadi hayırlı olsun!''EXIT'' yazıp diskpartı kapatabilirsin
    NOT!Bunlar bittikten sonra yeniden başlatmana gerek yok,ama sen yinede başlat,daha iyi olur böylesi.

• post kasma çabaları vol: bilmem kaç
  • Ee hadi hasardan göremyorsa ne olacak en iyisi low level format derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne post kasması be kardeşim daha onun ne olduğu bilmiyom ben a*k
  • Rufus ile flashı boot ettim.Biosa girdiğimde primary bois bişiler yazan yeri kaldırılabilir sürücü olarak seçtim fakat hata verdi .A disk....ve Reboot ... diye başlayan bir hata . İso dosyam , msdn değil . Rardan çıkarmış olduğum iso dosyası . Bunu rufus ile boot ettim .

Sorun nedir ? BİLENLER YARDIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaturK.28

Ne post kasması be kardeşim daha onun ne olduğu bilmiyom ben a*k

Aslanım bu konu forumda var ayrıca bu bölümde sorun yazılır altına çözümünü bilen cevap verir. Sen gelmişsin olmayan bir soruna konu açıyorsun. Hem bu çözüm internete yazsan bin tane site çıkar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.